Gönderen Konu: ebay hk.  (Okunma sayısı 241 defa)

Çevrimdışı TA3CS

ebay hk.
« : 08 Mayıs 2015, 00:40:17 »
sevgili arkadaşlar piyasadan bulamadığım DDR ı QRP cihazıma takmak için EBAY a sipariş verdim yaz geldi yazlığa gideceğim hala gelmedi buradan ne kadar sürede geliyor malzeme bilgisi olan varmı. Karnıma ağrılar girdi küçücük 20dolarlık parça gelmedi sene sonuna kadar gelirmi dersiniz

Çevrimdışı TA3CS

Ynt: ebay hk.
« Yanıtla #1 : 08 Mayıs 2015, 00:44:11 »
yanlışlıkla ddr yazmışım dds  olarak düzeltiyorum

Çevrimdışı TA4J

Ynt: ebay hk.
« Yanıtla #2 : 08 Mayıs 2015, 08:29:58 »
İsmail bey bazen oluyor böyle durumlar. Bence uzun bir zaman olduysa sipariş geçeli ebay`a şikayette bulunun gelmedi diye. En azından paranız kaybolmasın.
TA4J
(ex. TA4PR)
Ali PARGAN
Aydın

Çevrimdışı TA7R

Ynt: ebay hk.
« Yanıtla #3 : 08 Mayıs 2015, 08:57:32 »
Benim de bir dds modül gelmedi (kayboldu veya satıcı göndermedi)  .Ali Rıza beyin dediği gibi teslim tarihi yazıyordur "my purchase history" de o tarih geçmişse i didnt receive  i tıklayın satıcıya , ebay davayı otomatik açıyor.

Çevrimdışı TA2KW

Ynt: ebay hk.
« Yanıtla #4 : 08 Mayıs 2015, 10:10:20 »
selam,

ebay'dan değişik kişilerden aldığım ürünlerin bir kısmı 12 günde elime ulaştı, ama transistör almıştım, 40 gün oldu hala gelmedi.

bence bu olay satıcıya göre değişiyor, ve verdiği kargo firmasının taşımasına göre değişiyor, diye düşünüyorum.

73
TC Yalova TEKNO Merkez. CH 27.915 USB

Çevrimdışı TA2MES

Ynt: ebay hk.
« Yanıtla #5 : 08 Mayıs 2015, 19:14:10 »
Geçen ay başıma geldi bir adet laser mesafe ölçer siparişi vermiştim,siparişi verdiğinizde size son varış tarihi belirtiliyor,bende son tarihe kadar bekledim bu ortalama 20 günü buluyor.(aynı zamanda yasal itiraz tarihide bu olmuş oluyor).gelmeyince ilkönce gönderici firmaya mesaj yazdım halen gelmedi diye onlarda bana tekrar göndereceklerini ancak bir 20m gün daha beklemem gerekeceğini söylediler bende olur dedim bir 20 gün daha bekledim baktım gelmiyor my purchase history" de "i didnt receive my item" uygulamasını devreye aldım birkaç gün içerisinde ebay tarafından tarafıma bir özür mesajıyla beraber ödediğim miktarın hesabıma geri yüklendiği bildirildi.Tabi hesabın bankanızda görünmesi bankadan bankaya değişiklik gösteriyor,hesapta görünmesi birkaç gün de sürebiliyor.Özetle söylemem gerekirse genellikle 20 gün içerisinde ürün elinize geçiyor tabi gümrükte takılacak bir ürün değil ise.eğer gümrük olayı olursa o zaman yapılacak işlemler burada veya ayrı bir topikte açıklanabilir. Saygılarımla.
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2015, 19:15:21 Gönderen: TA2MES »
TA2MES
Erhan SEZİNCE
SAKARYA
Gsm : 543 232 41 08
Bilmek için paylaşmak,paylaşmak için bilmek gerek.
73'S

Çevrimdışı TA2FE

Ynt: ebay hk.
« Yanıtla #6 : 11 Mayıs 2015, 15:45:15 »
İsmail Bey Selamlar,

Öncelikle 2000 yılından beri ebay üyesiyim ve sıkça alışveriş yapmaktayım .
Ne kadar sürede malzemem gelir sorusunu size açıklamaya çalışayım .

Öncelikle bu malzemenin geliş sorunsalı daha malzemeyi satın alırken başlamakta.
Satılanmış olduğunuz malzeme hangi ülkeden alındı ?

Eğer uzak doğu ülkelerinden alındı ise sizin satın almış olduğunuz malzemenin tahmini varış süresini satıcı açıklamalar bölümünde yazar.
Yanlız eğer ciddi olarak takip etmek isterseniz mutlaka takip numaralı gönderim isteyin. Bunun için 3-5 dolar fazla verirsiniz ama malı kesinlikle takip etmiş olursunuz.
Alınan malzeme eğer avrupa ülkelerinde ise onlar zaten takip numarası ile gönderim yaparlar yinede hatırlatır iseniz iyi olur.

Malzeme alırken bakacak olduğunuz bir bölüm de verilen ve alınan satış raporları olmalıdır. Bunlardan satıcının ciddiyetini anlamak mümkündür.
Sadece kötü geribildirim yaptırmamak adına tekrar tekrar malzeme göndermelri mümkün olmakta.
En sağlam yol takip numarası istemek.

Anlaşmazlık yönüne gelince ;

Burada ödemeyi nasıl yaptığınız çok önemli. Ödemeler kesinlikle paypall sistemi ile yapılmalı. Bu ödeme sistemi genelde satıcıdan az bir komisyon ile çelışıyor. yanlız siz ödeme onayını vermiş bile olsanız genellikle parayı geri alabiliyorsunuz.

Genellikle kastım şudur. Satınalmış olduğunuz mal postaya verildikten sonra size verilen süre içinde ödemesini yapmak durumundasınız . Eğer kullanmış olduğunuz ebay sitesinin ülkesinde yaşıyor iseniz zaten bu süre zarfında malzeme elinize gelmiş olmakta. Ama ülke dışında iseniz her halükarda mal elinize ulaşmadan ödeme onayı vermek durumunda kalıyorsunuz.
Amerika için teslim süreleri 3 ila 8 gün içinde mutlaka elinize ulaşacak şekilde takip numaralı oluyor.
Yanlız biz Amerika dışında yaşadığımız için bu süre takip numaralı ise 10-20 gün civarında takip numaralı değil ise 30-40 gün civarına çıkabilmekte .

Bütün bunlar olurken paypall posta gönderimi yapıldı veya siz ödemeyi yaptıktan sonra süre başlakmakta. Bu süre bu güne kadar 30 gün idi. Yanlız yeni zannederim 60 güne çıkardılar.
Bu süre zarfında malzeme gelmedi diye ebay itiraz bölümüne bildirim yapıp malzemenin gelmediği ile ilgili kanıtınız varsa ( Malzeme hasarlı da gelmiş olabilir ) bu kanıtlar ile başvurursanız paranızı inceleme neticesinde size geri iade etmekte.

Eğer paypall ile ödememiş iseniz ( Hiç başıma gelmedi ) ama busefer ebay banka hesabı yolu ile paranızı inceleme neticesinde geri ödemekte.

Sizin dikkat edeceğiniz şey Eğer mal elinize  paypall veya banka itiraz süresi geçmeden itiraz etmeniz yoksa hak kaybı yaşarsınız.

Paypall kesinlikle alıcı itiraz bildirimlerini çok sıkı takip ederek genelde  alıcı maduriyeti olarak görmekte ve paranızı hesabınıza göndermekte.
Bu sebeple satıcılar paypall işinden genelde zararlı çıktıkları için hile yoluna kaçmıyorlar.

Direk ödeme hiç tercih edilmeyen bir ödeme şekli hiç tavsiye etmem kazık yersiniz.
Eğer paypall hesabınız yok ise açması çok basit artık türkçe destek veren de sayfaları var. Hatta telefonlara bile türkçe cevap vermekteler.
Bu güne kadar yaptığım itiraz başvurularından hiç biri alehime sonuçlanmadı. Hep haklı olarak paramı geri ödediler.
Yanlız anahtar kelime takip numaralı paket istemek dolayısı ile her detayı görebilmek mümkün .

Şimdilik aklıma gelenler bunlar eğer başka sorunuz olursa memnuniyetle yanıtlamaya çalışırım .

Saygı ve sevgilerimle

Emin





TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul