Gönderen Konu: BOZUK TV'de İŞİMİZE YARAYAN PARÇA OLUR MU  (Okunma sayısı 283 defa)

Çevrimdışı TA2KX

BOZUK TV'de İŞİMİZE YARAYAN PARÇA OLUR MU
« : 02 Mayıs 2015, 10:37:41 »
Elimde 1adet bozuk tüplü televizyon var. Arızası çok basit sanırım ama ben amatörlük için kullanmak istiyorum. İlk aklıma gelen hoparlörleri oldu. Elimde 2 adet QRP var bunların hoparlör ihtiyacı için kullanacam. Malum uygun hoparlör bulmak zor. Bunun dışında amatörlük için işimize yarayan bir parça var mıdır? 73

Çevrimdışı TA2AD

Ynt: BOZUK TV'de İŞİMİZE YARAYAN PARÇA OLUR MU
« Yanıtla #1 : 02 Mayıs 2015, 11:07:59 »
Değişik bir uygulama !

https://youtu.be/7BBjOamgU9g
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #2 : 03 Mayıs 2015, 23:15:27 »
Hüseyin Aslan Bey
Amatörlere neyin yarayacağı bazan önceden bilinemiyor.
Bir zamanlar nerdeyse transistörlerin olmadığı yıllarda, meteroloji balonlarını toplardım. O zamanın balonları içinde minyatür bir adet lamba bulunurdu ki onun lamba olduğunu anlayamadım ve nerdeyse tamamını kırdım.
Bu minyatür lamba niçin önemliydi?
Düşünebiliyormusunuz bu lamba birkaç voltluk pil ile çalışıyordu. Bir verici devresiydi ve 1 metre lik bir balonun altına konur havaya fırlatılırdı.
Bir defasında ilk çıkan transistörlü balon elime geçti. Vericiyi aldım ve doğru Ankara meteoroloji genel Müdürlüğüne gittim. Müdür tanıdıktı ve maksadım bu vericilerin kullanılmışlarından istemekti. Malum o zamanlar transistor bulunamıyordu.
 Vericiyi müdüre gösterdim. Bunların eskilerinden , yere düşmüşlerinden istiyorum dedim.
--Hüsnüm ne diyorsun sen!!    Biz elindeki bu balonu daha dün havaya yollamıştık. Ne kadar çabuk düştüde senin eline geçti? Bu daha transistörlü ilk balon idi.

Kimileri bu lambaları 6 volt la kullanıyorlar, ben ise en düşük voltlu lambaları tanıyamadan ezzmişim, şimdi arasan da bulamazsın

Değerli Aziz Bey
Adres olarak Youtube vermişsin. Nasıl olduysa benim bilgisayarda youtube çıkmıyor. Benim bilgisayar mı bozuk yoksa you geçici olarak kapalımı pek bilemiyorum.

Çevrimdışı TA2AD

« Yanıtla #3 : 04 Mayıs 2015, 07:57:47 »
Hüsnü bey ,
Adresi kontrol ettim bir problem yok sanırım sizin bilgisayarın elden geçmesi gerekiyor . 73!
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #4 : 04 Mayıs 2015, 19:05:23 »
Kıymetli Aziz Şua Bey
 Uyarınız üzerine youtube konularına baktım. Kimileri bu sorunun XP de umumi olduğunu, bu bir HTML5 problemidir derken, konuya doğru yaklaşanlar da olmuş.
Sanırım host dosyası bir kısım siteleri şu veya bu nedenlerle yasaklı kategorisine koymuş. Ben de kimsenin bahsetmediği şekilde    HJACKthis  programıyla birçok host dostasını devre dışı bıraktım. Mesele halloldu.
Aziz Bey  Amatörlükte siz hayli eskisiniz.  Amatörlüğümüzün dünü ve bugünü konusunda fikirlerinizi duymak isterdim.