Gönderen Konu: YAESU FT-747GX SSB FREKANSINDA AYARSISLIK  (Okunma sayısı 139 defa)

Çevrimdışı TA3LG

YAESU FT-747GX SSB FREKANSINDA AYARSISLIK
« : 02 Şubat 2015, 23:27:45 »
Yaesu FT-747 ssb cihazımda görüşmelerimde arkadaşlardan 0,5 khz kayıklık raporu alıyorum .
Bu cihazı tanıyan bilen arkadaşlardan bu sorunu nasıl çözüleceği konusunda bilen arkadaşların yardımını bekliyorum. Cihazın içini açtığımda birçok trimpot ayar yeri var. Rasgele kurcalamak istemiyorum.Bu yüzden tecrübeli Amatör arkadaşlarımın yardımını bekliyorum.
ta3lg/Balıkesir 73

Çevrimiçi TA8A

Ynt: YAESU FT-747GX SSB FREKANSINDA AYARSISLIK
« Yanıtla #1 : 03 Şubat 2015, 09:43:38 »
Ramazan Bey,

Cihazın arkasında, aşağıdaki resimde görüldüğü şekilde, sol tarafta üst üste ayar yerleri var. Her modülasyon şekli için servis kitabında belirtilen noktadan, doğru ölçen, dandik olmayan bir frekansmetre ile buralardan ayar etmeniz gerekiyor. Eğer ayar tutmuyorsa, bu ayarlarla ilgili kristalleri yenilemeniz lazım.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA3LG

Ynt: YAESU FT-747GX SSB FREKANSINDA AYARSISLIK
« Yanıtla #2 : 03 Şubat 2015, 19:11:37 »
Bilal bey yanıtınız için teşekkür ederim. oralardan ayarlamaya çalıştım.  Rx ayarı için düzeltiyor ancak frekansı değiştirmiyor. Beni dinleyen arkadaşlar 0,5 khz yukarıdan daha iyi duyduklarını söylüyorlar.Örneğin :frekans 7,092.5 tan lsb den orjinal modilasyonu ile duyduğum kişi beni kendi cihazından 7,093 ten orjinal modilasyonumla duyduğunu belirtiyor. Bahsettiğiniz arkasındaki yerden ayar yaptığımda ise ben karşı tarafın modilasyonunu net alamıyorum . modilasyonunu daha ince duyuyorum.Ayar yaptığımda ön paneldeki frekansta değişiklik görünmüyor.
Frekasmetrem var  RX frekansı display ekranında 7.095   Tx de gönderme frekansıda 7.095 görülüyor .
Yani işin içinden çıkamadım . başka bir yerden ayar yapılabilecek yer var mı acaba?
ta3lg /73