Gönderen Konu: DİPOL ANT HAKKINDA YARDIM  (Okunma sayısı 162 defa)

Çevrimdışı TB3BMA

DİPOL ANT HAKKINDA YARDIM
« : 01 Şubat 2015, 19:00:07 »
arkadaslar
evımın bulundugu konum sebebı ıle çok güçlü ruzgar almaktadır her turlu dıkey anten denedım ancak dayanmadılar
antron..99    sırtel   pan 8   pan 12   hatta balık oltasından bıle anten yaptım (en uzun ömürlü de balık oltasından yaptığım anten oldu)
netıce de yıne kırıldı şimdi yine 3 gündür kuvvetli lodos sebebı ıle anten lerımın baglı oldugu dırek komple uçmuş aradım ancak bulamadım
su an sadece el cıhazımı kullana bılıyorum.
bırde açık dipol anten deneyeceğim bu konuda bılgısı tecrubesı olan arkadaslardan yardım beklıyorum
calısacagım frk.26.000   30.000 olacak bu arada guzel çalışan açık dipol anten tavsıyelerınızı beklıyorum mumkunse denenmıs olsun veya hazır alabılecegım anten varmıdır.doha evvelden bırkac dıpol yapmıstım ancak bır turlu swr sını tutturamamıstım swr.3 ve daha yuksek cıkıyordu bas edemeyınce bırakmıstım ancak sımdı bu lodos nedenı ıle dıpol antenın daha uzun çatıda kalacagına kanaat getırdım
evet acık dıpol ant.ler hakkında tavsıye ve önerılerınızı beklıyoırum selamlar

Çevrimdışı TA7R

Ynt: DİPOL ANT HAKKINDA YARDIM
« Yanıtla #1 : 01 Şubat 2015, 20:29:08 »
10 metre (28500) çalışacaksınız. 300.000 / 28.500 = 10.526 ...   x .95 = 10 metre  /2 = 5  metre , bir taraf 2,5 metre diğer taraf 2,5 metre f birini canlı uca ,diğerini hasır sargıya , hemen tellerin dibine 20 cm 100 lük akar borusu üzerine anten kablosunu 8-10 tur sararak çirkin balun , hiç kesmeden cihaza ... veya sağ sol telleri 1:1 baluna girip çıkışına anten kablosu ... 73
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2015, 20:43:04 Gönderen: TA7R »

Çevrimdışı TA3GT

« Yanıtla #2 : 01 Şubat 2015, 22:25:01 »
sevgili kardeşim bu anteni kullan yapımı basit ve güzel netice alırsın benimde yer problemim oldugu için
balkonda bu anteni kullanıyorum

Çevrimdışı TB3BMA

« Yanıtla #3 : 01 Şubat 2015, 22:49:59 »
sn.ahmet bey
o tarıf ettıgınız antenı yaptım hem çırkın balun hem 1/1 balun ıle ancak dedıgım gıbı swr tutmuyor kullanılacak telın kalınlık ve cınsı etkılıyor sanırım bı turlu swr ye getırememıstım
ayrca bazoka antenıde denedım ondada swr yı tutturamadım hatta ant. hala kutunun içinde duruyor atmadım.
dedıgım gıbı ölçülerde bı sorun yok ancak kullanılan malzemeden kaynaklanan bı seyler var 1mm 2mm 3mm çelik tel +1.5 mm bakır tel yine 1.5 mm örgülü bakır tel kullandım olmadı olmadı olmadı delı ettı benı.swr sankı anten yokmus gıbı sonsuz gosterıyor.