Gönderen Konu: filemanager problemi  (Okunma sayısı 280 defa)

Çevrimdışı TB6BHK

filemanager problemi
« : 21 Ocak 2015, 20:19:53 »
Değerli arkadaşlar
Maksadım soru sorup sizleri üzmek değil, ancak başıma bir tuhaf sahife edit problemi geldi. Bildireyim dedim.
Benim kendi el yapım (kimseden yardım almadan , kimseye bir şey sormadan )inşa ettiğim basit görünümlü
http://www.geocities.ws/husnu66tr
adresli free bir sitem var. Eskiden var olan sonradan kapanan geocities.com içindeydi.
Bir dosyada değişiklik yapacağım zaman filemanager  bölümünden dosyaya ulaşıyordum. İki türlü edit yapıyordum. Birisi html diğeri ise önüme yazılı sahife çıkıyor text edit deniyor galiba klavye ile değişiklik yapıyordum.  Neler değişti.
Şu an ise düzen bozuldu. Karşıma nerdeyse boş bir sahife çıkıyor , konularla alakası olmayan ama sayfatı temsil eden bir boşluk. İçine bir alo yazıp kaydedince orijinal dosyanın boyutu minimumlara iniyor, dosya ölüyor.
Bir değişiklik zannımca ancak o dosyayı burada yerde hazırlayıp  siteye yeniden göndermek olacak. Eğer  dosya index.html ise ve sever de bunu kabul etmezse diye korkuyorum. Acaba diyorum sitenin ömrümü doluyor?.
İnternet araştırması yapayım dedim, videoda ancak şunu görebildim.    Biri o boş sahifeye index.html dosyası kuruyordu

Çevrimdışı TB6BHK

Ynt: filemanager problemi
« Yanıtla #1 : 23 Ocak 2015, 02:42:24 »
Meseleyi çözmek için internet araştırmasına devam ediyorum. Nihayet aynı durumdan şikayetçi birini buluyorum. İngilizce bilen biri ve İngilizce yazmış.
I created a Geocities web page using the Page Wizard (not the Page Builder). Now, when I log into Geocities, it presents screens and options as if I have no page. I can reach my page by putting the full address in the URL line, but I still don't have editing functionality.

Evet şöyle diyor yabancı  as if I have no page  Sanki sahifem yokmuş gibi
« Son Düzenleme: 23 Ocak 2015, 02:43:45 Gönderen: TB6BHK »

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #2 : 25 Ocak 2015, 02:46:31 »
Filemanager hakkında yazdığım forum benzeri yazılar bir müddet sonunda site yönetimi tarafından siliniyor. Anladığım kadarıyla para isteniyor.
Siteye yeni yazı göndermeyeceğim. Yeni yazıları ve hatta eskilerin tamamını wordpress e yapıştıracağım. Orada da şöyle bir problem var. Wordpress sahifelerine şekil veremiyorum
Çorba gib, yazı hangisi, sahife hangisi belirsiz. Bir yazı gönderiyorsunuz birde bakmışsınız  yukardan aşağı tek sıra halinde yazılmışlar.
Netice olarak benim web işlerinin sona erdiğini anlamış bulunuyorum.   Bu işlere vakit ayırmanın da israf olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #3 : 08 Mart 2015, 15:21:03 »
Değerli arkadaşlar
Benim bu si,te meselesini okuyan vardır düşüncesiyle yazıya devam ediyorum.
Daha sonraki günlerde site tamamen iflas etti.  Siteye şifreyi yazarak giriyorum. İçerde sadece yazı açmanın dışında birşey yapamıyorum.    Peki öyleyse niçi içeri gireceğim ki?
Daha sonra filemanager sahifesinden diğer forum benzeri sahifelere geşiş de kapandı. Yani sitemi silmek istiyorum diyeceğim sayfalara da ulaşamıyorum.
Sitede ciddi bir problem olduğu kanısına vardım. Admin adresini bulup yahoo mailimden bir mail gönderdim.   
3 -5 dakika içinde admin problemin teknisyenlere iletildiğini bildirdi.    Kısa sürede
siteye kopyalama, yani yeni yazı gönderme , yazı silme,.. gibi benim önem verdiğim kısımlaerın bazıları düzeldi (gibi)
Gibi diyorum, yani hiç yoktan iyi, Devameden  ciddi veya  yarı ciddi problemler şunlar.

Edit problemi devam ediyor. Bir sahifeni içine girip bazı satırları düzeltme, değiştirme gibi. Bu hakkınız kazaya uğramış gibi. Mail attımsa da düzelme olmadı. Belki düzeltemiyorlar?
Edit yapamayınca sahifeyi silip  masa üstünden yenisini yolluyorum. Yazı gidiyor, yerine oturuyor.   Ancak  !!!  Yazınızı çağırdığınızda yeni gönderdiğiniz değil eskisi çıkıyor.  Yani arşivden okunuyor, Yani online değilsiniz.  Bu durumu yapan başka siteler de gördüm, onlar bir müddet zarfında sizin yeni değişimleri kaydediyorlardı. Bakalım benim yeni göndermeler ne zaman güncelleşecek   

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #4 : 11 Mart 2015, 12:40:25 »
Sayfa güncellerme
 Site teknisyenleri bu konuda maillere şöyle cevap veriyorlar.
Bu konumu ortaya çıkaran biz değiliz. Eski dosyaları sizin browserleriniz  kendi cache dosyalarından okuyorlar!!!.  Browserlerinizin cachelerini temizleyiniz.
Pes doğrusu. Yıllardır hep eski cacheleri kullanıp durduk birşey olmuyordu.!!!!
Bir iki dosyaya bakıyorum. İyi güncellenmiş, çok iyi,  bir üçüncü dosyaya bakıyorum rezalet.
Ya hepsi ya da hiçbir olması gerekmez miydi.?
Cache filan benzeri birşeyleri çoğu kere Puran Utilities isimli bir programla saten bu temizleme işini ben zaman zaman yaparım. Sanırım bu program bu işi tam anlamıyla yapamıyor. Bu işlemi browserlerin   Araçlar/internet seçenekleri bölümünden yapmak gerekli herhalde. Browser kurarken de kurulan browserin komşu browserlere bilgi aktarımına da engel olmak lazım.
Daha sağlamı browserleri silip online olarak yeniden kuruyorum. Opera bu sitede çalışmaz  denmesine rağmen çalışır olarak görüyorum. Şu an edit probleminin dışında bir problem yokmuş gibi, Yeni yazdığım az sayıda dosya okunur halde. Aslında bu yeni gönderdiklerim siteyi iyice pasiflendirmeye yönelik. Aktifleştirmeye değil. Aktif olup ta benim olmadığım zaman çıkan problemleri kim çözecek. Problem bırakmamak için pasifleşme yollarını seçiyorum.

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #5 : 27 Mart 2015, 16:30:03 »
Filemanager  dosyam çoğu zaman aktif oluyor. Aktif olmadığı zamanlarda oluyor.  26-27 mart

yine pasif dönem başladı.   Filemanager dosyasının altında veri transfer rakamları gösterilmiş. Benim kullandığım rakam sıfır, serverden kullanılan rakam azıcık kilobayt seviyesinde. Bende bu arada dosyalarımın yarısını gözden geçirdim. Bir diğer yarısı kaldı. Manager açılırsa diğer yarısını kontrol en az 15 günde halledilir kanısındayım.

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #6 : 03 Nisan 2015, 12:27:38 »
Değerli, arkadaşlar
Yazının yeri pek doğru olmayabilir belki ama birazcık teknik bir konu olduğu için buraya alındı sanırım yazıya son verilecek.
Site edit dışında yine faaliyete geçti.   Biraz dosya çalışmaları yaptım. Site %70 daha pasif hale geldi kanısındayım. Bugün bir ara transfer oranlarına bakıyorum. Benim kullandığım 6 küsur kB  başkalarının transferi ise 137 mB
Oysa site free kullanımlar için 50 mB sınır koymuş.  Bu sınır ihlal edilmiş, server ses çıkarmamış.
Bir oyuncak site için 137MB ve fazlası hayli aktif kullanımı gösteriyor.
Edit sütunu içinde harici bir program devreye giriyor ve kullanımın paralı olduğunu söylüyor. Çare, yazıyı yeni baştan masa üstünden yeniden göndermek.   Sağlıcakla

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #7 : 08 Nisan 2015, 06:28:40 »
Silinemeyen Dosyalar
Site sağlıklı çalışırken iki dosyanın uzantısını html olarak değiştirmiştim. Diğer dosyaların uzantısı sadece htm idi. Html uzantılı dosyaları silemediğim gibi uzantılarını da değiştiremiyorum.  Manager bu işlemlerde halen başarısız. Dosyalar hayli eski ve içerisinde düzeltilmesi gereken satırlar olabiliyor. Bugün bir çare buluyorum. Madem edit esnasında karşıma boş  bir sahife çıkıyor ve ona ne yazarsam orinal sahifeyi temsil ediyor. Çare?
Editin boş sahifesini açıyorum. Masa üstünden sahifenin tamamını kopyalayıp boş sahifeye yapıştırıyorum.!!! Servere mail atıp "lütfen şunları siliniz" demekten iyi
Bir hukuk problemi mi?
Ben bu dosyaları düzeltmede bu kadar güçlük çekerken, sitelerden (serverlerden) biri veya daha fazlası tutmuşlar "Yahoo geocities.com" un terkettiği uydu sitelere sahip çıkmışlar. Benim yıllar öncesi silinmiş siteledeki yazılarım sözüm ona bu arşiv sitelerinde duruyor ve hatta arama motorlarında halen gözüküyorlar. Başkasının komutasındaki  bu tarihi eski sahifelerin yanlışlarını kim nasıl düzeltecek. Kim hangi yetkiyle benim silinmiş sitedeki yazılarımı halen canlı tutuyor?
« Son Düzenleme: 08 Nisan 2015, 06:43:23 Gönderen: TB6BHK »

Çevrimdışı TB6BHK

adsız, ismi olmayan ve silinemeyen dosyalar
« Yanıtla #8 : 10 Nisan 2015, 14:56:53 »
Adsız isimsiz dosyalar
File manager denilen sahifede sizin yazmış olduğunuz dosyaların tamamının başlıkları birer satır halinde gözüküyor. Buna daha doğrusu kısayolları gözüküyor demek daha doğru.
Oda ne?   satırların biri boş. Dosya boyutu var ama dosyanın adı yok. Dosyayı açmak ,istediğinizde 404 hatası geliyor. Ama siz biliyorsunuz ki bir zamanlar oraya siz bir yazı koymuşsunuz. O yazı zaman içerisinde  şimdiki tabirle hacklenmiş. Ya biri hacklemiş veya server teknisyenlerinin acemiliğine kurban gitmiş.
Bu dosya ayrıca silinemiyor.  Sil dediğiniz an eksik işlevli bir bölüm açılıyor ve "have been proceed" diyor, ama silinen birşey yok.
Neticede silme işlemine bir çözüm buluyorum, Şimdiye kadar sitenin Türkçe bölümünde çalıştım. Şimdi tam tersini yapacağım.
İngilizce bölümüne geçip "title" içerisine ve ayrıca" body" içine Türkçe karakterleriyle "Hüsnü Köktürk" yazıp kayt yapıyorum. Dosya İngilizce bölümünde görünür hale geldi ama Türkçe bölümünde hala gözükmüyor. Artık bu dosyayı ingilizce bölümünde silebiliyorum.!!!

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #9 : 28 Nisan 2015, 12:20:45 »
Son olarak 
Anladım ki manager bölümünde hiçbir dosya silinmiyor ve dosya ismi değiştirilemiyor.  Problemli 5 doısyanın içini boşaltabildim ve bir ümit site adminlerine durumu sayfa kopyala yapıştır metoduyla bildirdim. Daha doğrusu onlar öyle istediler.Onların bulundukları yerde durum normal gözüküyormuş.
Netice tam anlamıyla hat..
Mesele yine hallolmayınca benim şifremi istediler, şifremi kullanarak problemi çözecekler, olmadı bari ben kalkıp oraya gideyim.
Bu işten vazgeçiyorum. Sitede problemli dosya saten kalmadı, ancak dosya silinemiyor...Problem hallolmadan konu sanırım kapandı
sağlıcakla