Değerli arkadaşlar
unimo pf 100nw vhf bir elcihazı olan bu protable cihazın bir çok araştırmadan sonra proğramına eriştim radıo inferface box Ribi ni de yaptım
proğramın indirilebileceği adresi de burada paylaştım ancak karşılaştığım problem versiyon farkından dolayı oldu ve cihazın proğramını 146 mhz nin altına indiremedim, oysa cihazın katolg değerlerine baktığında 136 mhz den itibaren 174 mhz ye kadar çalışma aralığı var
proğramla eprom dosyasını okuyorum tabiki bir sürü hex desimal sayı sistemi var bu eprom dosyasında frekans aralığının 136 mhz den başlatmak için mutlaka bir adres var bu adrese gerekli değişikliği yapıp cihaza yapılan bu değişik eprom dosyasını tekrar yüklediğinde cihaz 136-174 mhz arası çalışacak bunu biliyorum diyeceksiniz ki biliyorsan o zaman niye yapmıyorsunuz bunu yapabilmem için cihazın nereden hangi adresten kısıtlamaya tabi tutulduğunu bilmem gerekir bunu bilemiyorum eğer oradaki veya devamındaki veya ilgili adreslerde yapılacak olan hex değişikliği gerçekleştirilebilirse bu cihaz 144-146 mhz yi kabul edebilecek duruma gelecek şuan 146 mhz nin altını kabul etmiyor.
eprom konusunda veya hex desimal sayı sistemini normal okunabilir hale getirmenin bir kolayı varmıdır. eğer normal yazı gibi okunabilir bir halde bu eprom dosyasını görebilirsem zaten iş çözülmüş olur orada gereken değişikliği yapar tekrar bu eprom dosyasını cihaza yazarım
yapılan bu değişikliği cihaz kabul edecek ve 136-174 mhz arası frekansı kabul edecek demektir. bilgi verebileceklere şimdiden teşekkürler
aşağıda bu cihazın bir eprom dosyasını bulacaksınız 146 mhz nin altına inmeyen eprom dosyası