Gönderen Konu: Araba Teybim Telsizden Çok etkileniyor.  (Okunma sayısı 237 defa)

Çevrimdışı TA2IBU

Araba Teybim Telsizden Çok etkileniyor.
« : 22 Aralık 2014, 17:55:34 »
Merhaba,
Yeni amatör olan bir arkadaşımın aracıyla bir kaç kez birlikte  seyahat ettik.Aracındayken ne zaman el telsizimden mandala bassam,ya teyp radyo modundaysa başka kanala geçiyor, ya teybin ekranı açılıyor kapanıyor, ya radyo modundan usb moduna geçiyor.gibi gibi bir sürü şey oluyor.

Yani kısacası arabanın içinde her mandala basışımda teyp saçma tepkiler verip dinlediğimiz müziğin bir şekilde kesilmesine sebep oluyor.Bu sorunun sebebi nedir ve NASIL çözebiliriz ?

Bilgisi olan veya başına gelen kimse var mı ?

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
Ynt: Araba Teybim Telsizden Çok etkileniyor.
« Yanıtla #1 : 24 Aralık 2014, 17:22:23 »
Kullanılan oto teybinden kaynaklanabilir,aracımda hem portabıl,hemde 40 watlık cihazı kullanmama rağmen böyle bir sorunla karşılaşmadım,oto teybinden kaynaklanabilir,   

Çevrimdışı TA3ADK

« Yanıtla #2 : 27 Aralık 2014, 03:09:01 »
Amatörün yıllar yılı çözülmeyen sorunu kalitesi düşük radyo, TV, telefon vs :-) Bunlar birde komşunun falan olur genelde ...

Büyük ihtimal radyodan kaynaklı bir sorundur. Düzgün şekilde ekranlanmamış olabilir mesela firma tarafından .

Aklıma gelen iki basit çözüm : 1-Teyp standartlara uygun daha iyi bir marka ile değiştirilir . 2-Bir ihtimal telsizi mobil antenle kullanmak sorunu çözebilir .

Yıllardan beri muhtelif araçlarda gerek mobil gerek el telsizi kullandım standartlara uygun üretilmiş cihazlarla bu sorunu yaşamadım .

Çevrimdışı TA2IBU

« Yanıtla #3 : 29 Aralık 2014, 08:48:22 »
bende kendi aracımda hiç böyle bir sorun yaşamadım ama arkadaşın araca ne zaman binsem hep aynı sıkıntı :)  ilginç bir sorun.

Çevrimdışı TA2MES

« Yanıtla #4 : 30 Aralık 2014, 21:35:47 »
Başka bir radyo teyp deneme imkanı olabilirse net olarak anlaşılacaktır ancak yeni araçların kokpite milimetrk yerleştirilmiş orijinal radyolarından ise değişiklik oldukça zor olacaktır.
TA2MES
Erhan SEZİNCE
SAKARYA
Gsm : 543 232 41 08
Bilmek için paylaşmak,paylaşmak için bilmek gerek.
73'S

Çevrimdışı TA3ADK

« Yanıtla #5 : 30 Aralık 2014, 23:36:03 »
arkadaşınızın araç markası ve teyp markası nedir? Kuvvetle muhtemel teybin düzgün ekranlanmamasından kaynaklı bir sorundur.  Birçok amatörün başına gelmiştir. Bununla birlikte Araç içinde kullanılan el telsizi biraz daha fazla sarkmaya sebep olabilir . Çünkü rf aracın içinde yansıyıp dolaşacaktır.

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #6 : 31 Aralık 2014, 12:32:10 »
aracımla kapalı garaj içerisinde bulunduğum bir zamanda cihazı test etmek için,mandala basmıştım iki metre bandında cihazın çıkışı da fena değildi
garaj içerisinde bulunan diğer araçların alarmları başladı bas bas bağırmaya allah allah ne oluyor diye merak ettim bir iki defa daha mandala bastım
yine aynı ben mandala bastıkça diğer araçlar bana cevap vermeye başladı alarmları çalıyordu ben swr nin bozuk olabileceği ihtimali ni düşündüm ancak daha sonra ölçüm yaptım swr normal idi.buna bir mana veremedim daha sonra kalitesiz alarm sistemleri olabileceği düşünmeye başladım
bir daha da oraya gitmedim bunu sokakta yapmıyor kapalı bir garaj alanına girince yapıyordu cihazın çıkış watı da o kadar yüksek değildi 28 wata fixlemiştim böyle ilginçlikler yaşamıştım daha sonra kapalı alanlarda mandala basmayarak bu soruna çözüm buldum RF nin kapalı alanda bu kadar etkili olduğunu böylece öğrenmiş olduk.

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #7 : 31 Aralık 2014, 15:56:51 »
Oto alarmlarının  darbe modulleri aslında gaus metre (manyetik alan ölcer ) siz    telsizle manyetik alanda bir değişiklik yapmış oluyorsunuz   bu sefer alarm calmaya başlıyor   .Kapalı alanda rf çok etkili sonucundan ziyade oto alarmlarının  mantığı çokta doğru değil sonucuna varmak yanlış olmaz  sanırım 73
« Son Düzenleme: 31 Aralık 2014, 15:58:42 Gönderen: TA1CH »