Gönderen Konu: ebay ve kayıtlı posta  (Okunma sayısı 145 defa)

Çevrimdışı TA2MFN

ebay ve kayıtlı posta
« : 27 Aralık 2014, 01:42:42 »
aliexpress"i kullanamıyorum o yüzden ebay"dan cihaz almayı düşünüyorum.ama ebay"deki satıcılar registered mail"i artık kullanmıyorlar galiba,hep standart posta özelliği çıkıyor karşıma.takip kodu ile birşey alamayacak mıyız acaba ebay"den.?

Çevrimdışı TA2BS

Ynt: ebay ve kayıtlı posta
« Yanıtla #1 : 27 Aralık 2014, 09:16:32 »
Ebay da bazı satıcılar standart posta ile de takip numaralı kargo gönderiyor.
Yada standart posta ile gönderip takip numarası vermiyorsa veya sen başka bir taşıma firmasıyla kargonu getirtmek istersen satıcıyla yazışma yoluyla bağlantı kur. Bazı satıcılar ürün adetli olursa takip numarası veriyor veya mail yoluyla yazışma ile sorduğunda takip numarası için ayrıca para istiyor.
Birde bazı uyanık satıcılar, alıcılar kendilerinin ürününü alsın diye sahte takip numarası veriyorlar, Gönderdikleri ürün için verdikleri  takip numarasını  taşima firmasının sitesinde sorgulattığında bir şey çıkmıyor. Onun için öncelikle satıcı hakkındaki yorumları oku,alıcılar tarafından verilen ve yüzde olarak belirtilen müşteri memnuniyet puanlamasına bak. Dürüst satıcılarda müşteri memnuniyeti puanı % 98'in üzerinde. Bu satıcıları tercih etmeye çalış.

73

Çevrimdışı TA5AGC

« Yanıtla #2 : 27 Aralık 2014, 12:17:31 »
Ferit bey merhaba, mümkünse cihazı http://www.409shop.com dan alın.
73.
H.Gültekin Çakar.  TA5AGC

Çevrimdışı TA2MFN

« Yanıtla #3 : 27 Aralık 2014, 23:00:06 »
cevaplarınız için teşekkür ederim.
ebay"den daha önce alışveriş yaptım zaten.bizim ptt "de kaybolan takipsiz kargoları internette yaptığım araştırma sonucu öğrendiğimden, özellikle "top rated seller" yazan ebay satıcılarından ve "registered mail" ile ürün gönderen satıcılardan alışveriş yapmaya çalışıyorum.bu şekilde biralışveriş te yaptım zaten yakın bir zamanda.
ancak şimdi baktığım ilanların hiçbirinde kayıtlı posta ile ürün gönderen satıcıya rastlamadım.hatta bana daha önce kayıtlı posta ile 17 dolarlık ürün gönderen satıcı bile normal postaya dönüş yapmış.ben bunun sebebini merak etmiştim.
Gültekin hocam 409shop1u zaten biliyordum,ebay"den satışyaptıklarını da öğrenmişoldum.409shop"un ebay"deki mağazasından şu linkteki baofengi beğendim,tam takım hemde:
http://www.ebay.com/itm/BAOFENG-UV-5RE-Dual-Band-Radio-soft-case-USB-Prog-Cable-UV5RE-SC32-6-034-/121417511825?pt=2_Way_Radios_FRS&hash=item1c450c3391