Mehmet bey bu güzel paylaşımınız için çok teşekkür ederim.
Hintliler çok eski geçmişi olan, kendi dinleri olan, köklü kültürleri olan bir ulus. Ne yazık ki 16. yüzyıldan itibaren bir çok Avrupa ülkesinin sömürgesi olmuşlar, Portekiz ve İngiltere bu devletlerin başında gelir. Sanırım şu anda resmi olarak sömürge değiller. Ancak çok fakir durumdalar. Gelir düzeyleri hala çok düşük. Buna rağmen zekalarını kullanmaktan geri kalmıyorlar. Bilgisayar programcılığında çok ileri gitmişler. Amatörlük yanlarını bilmiyordum, son yıllarda öğrendim. Kendi cihazlarını kendileri yaparak el yapımı QRP veya QRO cihazlar ile DX QSO lar yapıyorlar. İlk elektronik QSL kartımı bir Hintliden almıştım, kendi ev yapımı QRO cihazı ile QSO yapıyordu ve bana 59 gelmişti.
Bu insanlar eski İngiliz sömürgesi olduğu için iyi İngilizce biliyor. Bu nedenle internette de İngilizceyi yaygın olarak kullanıyorlar. Okuması ve anlaması kolay oluyor. Her ne kadar Pakistan ile itişip kakışmak ve inekleri kutsal sayıp, inek eti yememek gibi bazı arızaları olsa da, bu insanlara sempati duyuyor ve yaptıklarını takip ediyorum. Yaşadığım binanın üstüne anten dikemediğim ve balkon antenine muhtaç olduğum için kendimi onlarla özdeş görüyorum :)
Forumumuz siyaset içermediği için sadece bizim camiayı ilgilendiren konularda paylaşımlar yapmış ve musluk contalı Bitx QRP telsizi de vaktiyle bir çok kez bu forumda anlatmıştım. Bitx'in mucidi elektronik teknisyeni Ashar Farhan şimdi de Arduino (ATMEL) kontrollü bir QRP projesine başladı. Fırsat bulursam onu da paylaşacağım.
Mehmet Bey'in dediği gibi, bu adamlar yokluğun ne olduğunu iyi biliyorlar, ama "durumum yok bişey yapamam" diye kaytarmıyorlar, çerden çöpten malzemeler kullanarak eserler yaratıyorlar. Hep birlikte örnek almamız lazım.
73