Gönderen Konu: Röle tx frekansını bulma  (Okunma sayısı 161 defa)

Çevrimdışı TB2PCJ

Röle tx frekansını bulma
« : 15 Ağustos 2014, 18:08:31 »
Merhaba sadece rx ve tone bilgisi olan rölenin tx frekansını nasıl bulabiliriz.Mesela rx 439.275 tx 88.5 tone.Tx frekansını nasıl bulabiliriz?

El cihazıma bu bilgileri girdiğimde malesef sadece dinleme yapabiliyorum.Cihazın ne olduğuda önemli değil.Çünkü tanımlar hep standart.Tuş takımı olan bütün cihazlarda benzer menüler var zaten.
Röle aslında tx-rx-tone tüm bilgisine sahip olduğum kocaeli kartepe rölesi.Program vasıtasıyla veya arkadaşımın cihazından manuel kopyaladığım bilgileri girince normal çalışıyor.RX:439.275 TX:431.675 rx tone:yok tx tone:88.5

Fakat http://www.tacallbook.org/cgi-bin/isbul.cgi?130 adresinde yazan bilgilerle cihazdan gönderme yapamıyorum.Sırf sitedeki bilgileri referans alarak kanal eklediğimde rx frekansı olan 439.275'ten gönderme yapmaya çalışıyor.

Bu şekilde (sadece rx ve tone) tanımlı türkiye çapında yüzlerce röle var.Rx ve tone bilgisiyle bu röleleri nasıl kullanabiliyoruz.TX frekansını bilmeden girilen rakamlarla mı otomatik hesaplanıyor.Nasıl hesaplanıyorsa bilgi verebilirmisiniz.Teşekkürler.

Çevrimdışı TA8A

Ynt: Röle tx frekansını bulma
« Yanıtla #1 : 15 Ağustos 2014, 18:14:52 »
Serkan Bey,

UHF bantta amatör rölelerin alma frekansı gönderme frekansından 7600 KHz. (7.6 MHz.) aşağıdadır. VHF frakanslarında ise 600 KHz. aşağıdadır.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TB2PCJ

Ynt: Röle tx frekansını bulma
« Yanıtla #2 : 15 Ağustos 2014, 21:16:24 »
Röle frekansını,tone ve uhf,vhf için sabit olan offset'i ekleyip kaydettim. Röle frekansı-offset=kalan rakamıda kanala ekleyince başarılı oldu.En kısa yoldan mantığını tarif ettiğiniz için teşekkür ederim.