Merhaba,
Kenwood TM-G707 dual bant,tek ekran bir cihaz kullanıyorum.Cihazımın cross özelliği var görünüyor seçeneklerde ve user manuelinde.
Dün akşamda cross ile epey uğraştım.Mümkün olduğunca özet olarak durumu anlatayım,bir sorun var çözemiyorum.
Cihazda nasıl cross yapıldığına user manuel den baktım ve çok basit.
Dinleme yapmak istediğim frekansı ekrandan seçiyorum, BAND tuşu ile bant değiştirip gönderme yapacağım frekansında seçiyorum, ardından (F) fonksiyon tuşuna basıp ekrana gelen cross seçeneğine de basınca cihaz cross moda geçiyor.
Buraya kadar sorun yok.
Cross moda geçtikten sonra ekranda 145.375 yazıyorken ben cihazdan(cross yapılan merkez cihazdan) mandala bastığımda 433.200 den gönderme yapıyor ,mandalı bırakınca 145.375’e geri dönüyor.Burası da okey…
Ama el cihazlarından 145.375 tende mandal atsam ,433.200 den de mandal atsam merkez cihaz hiç bir şekilde tetiklenmiyor ,sadece cihazın beklemede olduğu frekanstan gönderme yaptıysam dinleme yapıyor ve tekrarlama yapmıyor.
Bu konuda bir fikri olan var mı? Herhangi bir jumper ayarı gerekli olabilir mi ? Eğer Jumper’lık bir durum olsa cihaz kendisinden de mandala basıldığında cross yapmaması gerekmez mi.
Şimdiden teşekkürler.
Cihazın user manueli aşağıdadır. Cross Konusu 64.Sayfada'dır.
http://www.repeater-builder.com/kenwood/pdfs/tm-g707-inst-man.pdf