Gönderen Konu: CrossBand Hakkında Yardım  (Okunma sayısı 145 defa)

Çevrimdışı TA2IBU

CrossBand Hakkında Yardım
« : 07 Ağustos 2014, 08:45:37 »
Merhaba,
Kenwood TM-G707 dual bant,tek ekran bir cihaz kullanıyorum.Cihazımın cross özelliği var görünüyor seçeneklerde ve user manuelinde.
Dün akşamda cross ile epey uğraştım.Mümkün olduğunca özet olarak durumu anlatayım,bir sorun var çözemiyorum.

Cihazda nasıl cross yapıldığına user manuel den baktım ve çok basit.
Dinleme yapmak istediğim frekansı ekrandan seçiyorum, BAND tuşu ile bant değiştirip gönderme yapacağım frekansında seçiyorum, ardından (F) fonksiyon tuşuna basıp ekrana gelen cross seçeneğine de basınca cihaz cross moda geçiyor.
Buraya kadar sorun yok.

Cross moda geçtikten sonra ekranda 145.375 yazıyorken ben cihazdan(cross yapılan merkez cihazdan) mandala bastığımda 433.200 den gönderme yapıyor ,mandalı bırakınca 145.375’e geri dönüyor.Burası da okey…

Ama el cihazlarından 145.375 tende mandal atsam ,433.200 den de mandal atsam merkez cihaz hiç bir şekilde tetiklenmiyor ,sadece cihazın beklemede olduğu frekanstan gönderme yaptıysam dinleme yapıyor ve tekrarlama yapmıyor.

Bu konuda bir fikri olan  var mı? Herhangi bir jumper ayarı gerekli olabilir mi ? Eğer Jumper’lık bir durum olsa cihaz kendisinden de mandala basıldığında cross yapmaması gerekmez mi.

Şimdiden teşekkürler.
Cihazın user manueli aşağıdadır. Cross Konusu 64.Sayfada'dır.

http://www.repeater-builder.com/kenwood/pdfs/tm-g707-inst-man.pdf

Çevrimdışı TA3E

Ynt: CrossBand Hakkında Yardım
« Yanıtla #1 : 07 Ağustos 2014, 09:00:36 »
Merhaba.

Bildiğim kadar bu cihazda cross özellik yok .

siz siplit TX özelliğini aktif ediyorsunuz.

bir frekansı dinlerken göndermenin başka frekansta yapılması.

73
Alirıza ÖZSARAN - TA3E (TA3EL) - 555 025 16 77 
Küçük şahsiyetler; kişilerle uğraşır.
Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır.
Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır.

Çevrimdışı TA2IBU

« Yanıtla #2 : 07 Ağustos 2014, 09:09:48 »
merhaba,
yukarıda mesajım linkini verdiğim user manuelin 64.sayfasında cross u resim ilede göstermiş.ortada bir merkez cihaz ,etrafında el cihazlar ile iletişim kuruyor ve cross band olarak anlatmış konuyu.

Bende önce sizin gibi düşündüm ama inceledikten sonra cross'u anlattığını gördüm.

Çevrimdışı TA3E

« Yanıtla #3 : 07 Ağustos 2014, 10:09:34 »
bu özellik sizin cihaz haricinde çalışan ayrı bir cross repatere erişim için gerekli .

resimdeki oklara bakarsanız giden ok frekansı ile cihazın TX frekansı aynı.

73
Alirıza ÖZSARAN - TA3E (TA3EL) - 555 025 16 77 
Küçük şahsiyetler; kişilerle uğraşır.
Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır.
Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır.

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #4 : 07 Ağustos 2014, 10:19:10 »
Burak Bey,

O sayfada aşağıdaki cümleler var.

"This function, however, is neither Cross-band Repeater nor Full Duplex. Cross-band Operation does not repeat signals originating from one band, using another band, and it does not receive and transmit signals simultaneously."

Bu cümlelerde bu fonksiyonun Cross-band tekrarlayıcı ya da full-duplex olmadığını, bir banddan diğer banda sinyali tekrarlamayacağını, aynı anda alma ve gönderme yapamayacağını yazıyor.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA2IBU

« Yanıtla #5 : 07 Ağustos 2014, 12:55:28 »
anladım ,yani kısacası benim ihtiyacım olan crossband olarak kullanılamıyor .
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

crosslu bir cihaz almam gerekecek maalesef

Çevrimdışı TA2IBU

« Yanıtla #6 : 07 Ağustos 2014, 12:57:10 »
Ali Rıza Bey,Bilal Bey ve telefonla yardımcı olmaya çalışan Turgay Bey, çok teşekkür ederim.