Gönderen Konu: IARU Contest  (Okunma sayısı 215 defa)

Çevrimdışı TA3D_SK

IARU Contest
« : 05 Temmuz 2014, 01:29:27 »
Değerli radyo amatörü arkadaşlarım.

Her sene çıkıntılık yaparak aynı soruyu soruyorum..
BU SENE IARU CONTEST de TURKİYEMİZİ Hangi istasyon veya istasyonlar temsil edecek?

Yarışmada bir ülkeden 1 istasyondan 24 istasyona kadar temsil edilebilme imkanı vardır.
Tek kuralı iyi ve bilinçli organize olabilmektir.
yarışma bir hafta sonra halen istasyon veya istasyonlar  ilan edilmiş değil...
Belkide ben duymadım görmedim..

Yazım kimseyi karşıma almak için değildir.
Ha... alsam ne olur..
selam ve sevgilerimle
TA3D
yasar gocet

Çevrimdışı TA3EP

Ynt: IARU Contest
« Yanıtla #1 : 05 Temmuz 2014, 11:45:24 »
Ben de Yaşar Bey'in yazısına ek olarak hemen aklıma geliveren şu soruyu sorayım: Bu istasyonları kim belirliyor, nasıl belirliyor? Sorum geneldir, dünya bazında bu durumlar nasıl belirleniyor? Ülkemizde herhalde Telekomunikasyon Kurumu falan belirliyordur da, mesela Almanya'da, Belçika'da ya da Uganda'da nasıl belirleniyor?
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA5FA

« Yanıtla #2 : 05 Temmuz 2014, 11:53:03 »
ikigundur kurallari Turkcelestiriyordunm az kaldi
Ahmet Bey IARU üyesi ülke organizasyonları belirliyor
Örneğin ingilterede RSGB
Almanyada DARC
italyada ARI
Belçika'da UBA
Amerikada ARRL

her organizasyon belirlediği istasyonları çağrı adlarının sufix i HQ olacak sekilde düzenleme yapıyorlar
ptesi kuralları yayına veririm
73
https://www.youtube.com/user/ta5fa?sub_confirmation=1
https://ta5fa.blogspot.com/
İzle >>> https://youtu.be/Kt_XnG0Th4M      Sonuç ;      "Etkili iletişimin %20'si bildikleriniz ve %80'i bildikleriniz hakkında nasıl hissettiğinizdir." - Jim Rohn

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #3 : 05 Temmuz 2014, 13:09:44 »
QSL. O zaman ülkemizde de bu belirlemeyi TRAC yapmakta.

http://www.iaru.org/member-societies.html

Geçen yarışmada ülkem HQ istasyonu ile QSO yapamamıştım, inşallah bu yarışmada yapabilirim.

73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3D_SK

« Yanıtla #4 : 05 Temmuz 2014, 13:11:56 »
Sn. Ahmet Mete Bey,

IARU da Türkiyemizi TRAC Temsil etmektedir.

Aslında IARU yarışması, Tabiri caiz ise 29 ekim Cumhuriyet bayramı kutlamaları değerindedir Temsil yeteneği olan dernekler için.

Yani IARU contest TRAC için bir bayram kutlaması olması lazım.

Selam ve sevgilerimle.
Yasar GÖÇET
TA3D

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #5 : 05 Temmuz 2014, 13:22:57 »
Yaşar bey ve Mehmet bey,

Nazik yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

Yaşar bey,

Cahilce sorularımla konunuzu dağıttı isem özür dilerim. Ama sayenizde, en azından benim gibi çiçeği burnunda ve hiç bir Türk amatör cemiyetine üye olmayan amatör kardeşlerimin de biraz konuya vakıf olabildiğini düşünüyorum. Daha fazla konuyu dağıtmadan aradan çıkıyorum, sözü saygı ile konu uzmanı üstad amatör ağabeylerime bırakıyorum.

73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3D_SK

« Yanıtla #6 : 06 Temmuz 2014, 10:08:34 »
Degerli Radyo Amatoru arkdaslarim.

Konunun kendi mecrasi icinde kalmasi gerekir diye dusunuyorum.

Dernekler tabii ki olacak, Radyo amatorlugunun gelismesinde, daha genis cevrelere ulasmasinda katkilari goz ardi edilemez.
Cogumuz, TRAC`in 60 li yillarda hizmeti baslatan su an ki imkanlarla bile basarida zorlanilacak calismalara imza attilar.
Sonsuz bir saygi duyuyorum.
Hangi dernek olursa olsun,  Hizmet bir bayrak yarisidir.

IARU Contest, bir onceki yazimda da belirtigim gibi, Dunyadaki saygin Radyo amatorleri derneklerinin ( Mehmet Bey -TA5FA- acikladi) IARU ya karsi olan bir sukran borcudur.

DUnya`ya QSO esnasinda TRAC sozcugunun binlerce hatta neden olmasin onbinlerce defa tekrar edilip bizde variz demenin ne sakincasi var. Ayrica gurur verici birsey degilmi? bundan guzel ne olabilir?

Diger yarismalara gelince,
Onlarcasi, hatiri sayilir derecede, Dunya capinda, Yuzlercesi, Bolgesel, hatta mahalli contestler vardir ki, Bunlar icin kimseden izin almaya veya derneklerin varligina ihtiyac yoktur.

Selam ve sevgilerimle.
Yasar GOCET
TA3D