Gönderen Konu: Qrz.com sitesi LoTW ye log gönderme özelliği kazandı  (Okunma sayısı 583 defa)

Çevrimdışı TA3EP

Hem qrz.com a, hem de LoTW ye üye olanlar artık qrz e kaydettikleri loglarını tek tıklama ile LoTW ye otomatik gönderebiliyorlar.

Bu işlemi yapmak için önce qrz.com sayfanıza LoTW şifrenizi girmeniz gerekmekte.

Bu amaçla qrz sayfasının sağ üst köşesinde yer alan kendi çağrı işaretinize tıklayınız. --> "My logbook" a tıklayınız --> Logbook sayfasında sağ üstte yer alan "settings" e tıklayınız.

Açılan sayfaya LoTW bilgilerinizi giriniz ve kaydediniz.

Daha sonra ne zaman isterseniz "Export and send to LoTW" tuşuna tıklayabilirsiniz. Qrz.com logbookta kayıtlı olan tüm loglarınız anında LoTW ye upload edilecektir.

Notlar:
1- LoTW sitesi ikinci defa yollanan tüm logları kendisi otomatik olarak yok eder, sadece yenileri kaydeder. Mükerrer log (dupe) olacak diye korkmayın.
2- İşlem çok hızlı, anında olup bitiyor. LoTW nin programından log yollamaktan daha kolay. O program beni deli ediyordu, çalıştırdığınız zaman önce güncelleme var mı diye kontrol ediyor, bu esnada uzun süre donup kalıyordu. Sonra da her uploadda defalarca hata veriyor ve işlemi yenilemek gerekiyordu. Bu sıkıntılardan kurtuldum... Teşekkürler qrz.com !
3- Ben qrz.com da ücretli üyeyim. Bedava üyeliklerde bu özellik var mı bilmiyorum. Bir arkadaş kontrol edip bilgi verirse iyi olur kanaatindeyim.
4- Çok resim koymadım, çünkü zaten LoTW ye üye olan kişilerin bilgisayar işlemlerinden az çok anladığını düşünüyorum. Sıkıntı çeken arkadaşlara daha çok yardımcı olabilirim.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA2B

Ynt: Qrz.com sitesi LoTW ye log gönderme özelliği kazandı
« Yanıtla #1 : 30 Haziran 2014, 04:06:45 »
XML seçeneği ile aktif Abonelik LoTW doğrudan seyir defteri verileri, veya erişimi vermek için gereklidir.

Abone olmak için, QRZ Abonelik merkezini ziyaret edin :)
73, Bulent Karadas - TA2B
Qrz - Dx Yardımcı  
Cep.Tel: 05051080808

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #2 : 30 Haziran 2014, 07:40:33 »
Teşekkürler Bülent bey.

Yukarıdaki mesajıma ilave: Bülent beyin yazdıklarından anladığıma göre, bu özelliği kullanabilmek için qrz.com'a "XML Logbook Data " türünde abone olmak gerekli imiş. Ücret yıllık 30 dolar.

Sevincim biraz gölgelendi. Yine de, bu sistemi aktif olarak kullanacak arkadaşlar zaten vaktiyle qrz e ücretli abone olmuştur diye düşünüyorum. Tercih sizin. İnşallah bu bilgiler işinize yarar. 73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #3 : 08 Ağustos 2014, 14:00:15 »
GÜNCELLEME:

TQSL programının son çıkan 2.03 versiyonu artık ilk başlangıçta güncelleme var mı diye kontrol etmiyor. Dolayısıyla o baştaki donup kalma bekleme olayı da ortadan kalkmış. Ayrıca log gönderimi de daha hızlı ve etkin hale gelmiş. ARRL yıllar sonra nihayet kilitlenmeyen bir program imal edebilmiş, tebrikler...
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3SA

« Yanıtla #4 : 07 Ocak 2015, 02:42:44 »
Qrz' de ki, 400 civarı qso mu 30 dolar vererek LoTW ye yükleyeceğim muhtemelen. Yüklemessek loglar siliniyor belli bir tarihte , muhtemelen.. Ücret alabilmek için malum, yollar..  Milli logbookumuz yok malesef :)

Öneri ve düşünceniz nedir bu konuda ?
Ali KARABAŞ
de TA3SA      KN40LE
ta3sa@hotmail.com
Sözde değil, özde amatör ruh..Anlayana..!!!

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #5 : 07 Ocak 2015, 07:27:37 »
Ali bey, qrz.com un belli bir zamanda loğları sildiğine dair kesin bir belge veya yazı var mı? eqsl uzun süre hiç ilgi görmeyen hesapları siliyor, ona şahit oldum ama qrz.comdan hiç böyle bir haber duymadım.

Milli logbook olayına gelince, bu fikri daha önce TA1CH Mesut bey de burada paylaşmıştı. Uzmanlık gerektiren bir iştir, her amatörün harcı değildir. Web sitesi kurmak işinden hiç anlamam, ama eğer yapan çıkarsa ben de kendimce destek olurum. 73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3SA

« Yanıtla #6 : 07 Ocak 2015, 10:38:34 »
Ahmet Bey,  merhabalar. "Note: export files are deleted after 7 days."  mesajını görünce log kayıtlarımın altında ben öyle yorumladım. Belkide yanlış yorum yapmış olabilirim.  Ayrıca LoTW, sadece adi formatında değil, cabrillo formatında da upload yapabiliyormuş bunuda öğrenmiş oldum. Son beş award logumu cabrillo olarak gönderdim.

LoTW ile ilgili paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyor , kolaylıklar diliyorum..   
Ali KARABAŞ
de TA3SA      KN40LE
ta3sa@hotmail.com

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #7 : 07 Ocak 2015, 11:40:34 »
Merhaba Ali bey. Ben de şahsınızın ve Bursa TRAC şubesi YM3KB nin güzel çalışmalarını ilgi ile takip ediyorum. Gerek eğitim programlarınızı gerekse de yarışma katılımlarınızı ilgi ve beğeni ile okuyorum.  Geçen hafta WW PMC Contest katılımınız gözümden kaçmadı, tebrik eder, başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim.

Bahsettiğiniz konu kayıt silinmesi ile ilgili değil, alınan XML çıktılarının silinmesi ile ilgilidir, sıkıntı yok yani.

73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3SA

« Yanıtla #8 : 07 Ocak 2015, 12:11:26 »
Ahmet Bey, nazik düşünceleriniz için . teşekkür ediyorum. Maksadımız, radyo amatörlüğü yapabilmek ve yaptırabilmek.. Elimizden geldiğince de bu çizgiyi bozmamaya gayret gösterip,  imkanlar dahilinde çalışıyoruz.

Dışarıdan böyle bir izlenimimiz olması çok güzel. Umarım diğer arkadaşlarımıza da örnek olur faaliyetlerimiz. 

Hemen şunu da sorayım size, hamlog.eu sayfasında da online tuttuğum bir log kaydım bulunmakta, acaba bu log kayıtlarını da LoTW ye upload edebilir miyim , bilginiz var mı bu konuda..

Madem ki LoTW ye geçtik DXCC için dataları tek çatıda toplayalım başlamışken. Hamlog da da hatırı sayılır DXCC var, her ne kadar çok QSO m olmasada.. 
Ali KARABAŞ
de TA3SA      KN40LE
ta3sa@hotmail.com

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #9 : 07 Ocak 2015, 14:02:48 »
Evet hamlog.eu dan log kayıtlarını çekebilirsiniz, hem de LoTW ye yollamak için özel servis de yapar :) Aşağıdaki resime göre tarih aralıklarını ayarladıktan sonra numara sırasına göre tıklamak yeterlidir. Kolay gelsin, 73.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #10 : 08 Şubat 2015, 19:06:07 »
Qrz.com'a LoTW ile ilgili yeni bir özellik daha geldi.

Artık daha önce LoTW ye yollamış olduğunuz kayıtları tek tuş ile qrz.com a çekerek oraya da kayıt olmasını sağlayabilirsiniz. Bunu yapmak için resimdeki tuşu kullanınız.

Özetle LoTW ile qrz.com arasında artık çok sıkı bir bağ oluştu. Bunlardan herhangi birine yolladığınız loğları, diğerinden de rahatlıkla çekebilir ve ona da kayıt yapabilirsiniz.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #11 : 08 Şubat 2015, 20:37:35 »
Bende bu tuş görülmüyor!
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #12 : 08 Şubat 2015, 20:51:16 »
Onur bey, maalesef bu özelliklerin her ikisini de (LoTW upload ve download) kullanmak için, qrz.com'a "XML Logbook Data " türünde abone olmak gerekli. Ücret yıllık 30 dolar. Daha önce Bülent bey ve başka arkadaşlarımız da bunu teyit etmişlerdi.

Amatörlere yönelik bir hizmet paralı olduğu için üzüntü duyuyorum. Ancak bir web sitesi işletmek masraflı bir iştir. qrz.com'un son yaptığı atılımlarla bu ücreti hak ettiğini düşünüyorum.

Tabii benimle aynı fikirde olmayan herkesin fikirlerine de saygılıyım.

73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #13 : 04 Nisan 2015, 13:35:20 »
Yeniden vurgulamak istediğim bir konu da şudur: Diyelim ki bir amatörle QSO yaptınız ve LoTW ye yolladı, LoTW de teyitiniz oldu. Ancak qrz.com a yollamadı, yaptığınız QSO nun qrz.com üzerinde teyiti yok diyelim. LoTW den kayıtları çektiğiniz zaman gelen teyitler de çekilmekte ve bu teyitler qrz tarafından aynen kendi içinde yapılan yıldızlı teyitler gibi kabul görmektedir. 

qrz.com üzerinde LoTW kökenli teyitler "daire içinde sarı yıldız" şeklinde işaretlenmektedir.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA5FA

« Yanıtla #14 : 05 Nisan 2015, 18:20:17 »
Ahmet Mete Bey Bilgilendirme için  teşekkürler bu yöntem ile  QRZ 'in  DXCC 100 ödülünü alabildim zira LoTW üzerinden konfirme edilmiş QSO lar gelmeseydi daha çoookkk beklerdik.

Gerçi yukarıda Ahmet Mete Bey sağolsun anlatmış ancak baştan sona tekrar üzerinden geçeyim halen yapmayan arkadaşlarımız vardır ;

« Son Düzenleme: 05 Nisan 2015, 18:21:46 Gönderen: TA5FA »
https://www.youtube.com/user/ta5fa?sub_confirmation=1
https://ta5fa.blogspot.com/
İzle >>> https://youtu.be/Kt_XnG0Th4M      Sonuç ;      "Etkili iletişimin %20'si bildikleriniz ve %80'i bildikleriniz hakkında nasıl hissettiğinizdir." - Jim Rohn

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #15 : 05 Nisan 2015, 18:30:26 »
Mehmet bey benim yapmaya üşendiğim resimli açıklamaları siz yapmışsınız, çok teşekkürler. Ödülünüz hayırlı olsun.

Artık

LoTW logları ve teyitleri = qrz.com log ve teyitleri

oldu. Qrz.com herkesin LoTW deki teyitlerini kendi içinde de kabul etmeye başladı. Bu nedenle LoTW de DXCC ödülünü alan bir kimse, bu teyitleri kullanarak qrz.com'un DXCC ödülünü de hemen alabilir. Daha önce de yazdığım gibi, LoTW ye üye olmak için bir sebep daha çıktı.

73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND