Gönderen Konu: Yapılan QSO ların konfirmesi.  (Okunma sayısı 120 defa)

Çevrimdışı TA1MK

Yapılan QSO ların konfirmesi.
« : 23 Haziran 2014, 23:42:18 »
Arkadaşlar Selam,
Geçen gün 20 mt de HA8XP Mr Henri ile qso yaptım ,e-qsl ve lotW ile görüşmeyi konfirme ettim.
Bu akşamda kendisi ile 40 mt de bir qso'muz oldu.
Kendisinden gelen e-mailde bana yaklaşık 10 TA istasyonu ile qso'su olduğunu ve benden önce kimsenin konfirme etmediğinden yakınıyor, ve DXCC için TA nın kendisi için önemli olduğunu söylüyor.
QSL kart göndermek maddi bir yük bunun hepimiz bilincindeyiz.Ancak LÜTFEN yaptığımız qso ları en azından e-qsl olarak konfirme edelim.
Vy 73 de TA1AMO

Çevrimdışı TA5FA

Ynt: Yapılan QSO ların konfirmesi.
« Yanıtla #1 : 23 Haziran 2014, 23:53:17 »
e-qsl kulannmıyorum  klasik QSL daha çok ilgimi çekiyor bu da ayrı bir problem olmaya başladı.
Adam haklı ancak herkes ayrı platformlarda log check ediyor yakında qrz.com'da  devreye girince ne olacak bakalım.

QSO 'ların herhangibir şekilde konfirme edilmesi Amatör Radyoculuğun işletme kuralıdır


Tşk ler.

https://www.youtube.com/user/ta5fa?sub_confirmation=1
https://ta5fa.blogspot.com/
İzle >>> https://youtu.be/Kt_XnG0Th4M      Sonuç ;      "Etkili iletişimin %20'si bildikleriniz ve %80'i bildikleriniz hakkında nasıl hissettiğinizdir." - Jim Rohn

Çevrimdışı TA3EP

Ynt: Yapılan QSO ların konfirmesi.
« Yanıtla #2 : 24 Haziran 2014, 00:45:46 »
İşte günümüzün en önemli teknolojisi olan internet bu işin basit ve ücretsiz çözümünü sunuyor.

Kendimizi tanıtmak amacıyla internette açtığımız her sayfaya QSL kabul ve gönderme yollarımızı açıkça yazmalıyız. qrz.com da zaten profil ayarlarında eQSL ve LoTW kullanıp kullanmadığınızı yazabiliyorsunuz. Ben kendi sayfama ayrıca "QSL İlkelerim" (İngilizcesi "My QSL Policy") diye ayrı bir bölüm daha yazdım, burada uzun uzun hangi yollarla QSL alış verişi yaptığımı açıkladım. Bu bölüm çok işime yarıyor, kimse bana nasıl QSL yollayacağını veya alacağını vb. sormuyor. Bu konuda isteyen arkadaşlara basit İngilizce cümleler yazarak yardımcı olabilirim.

Tabii ilkeleri oralara yazmakla iş bitmiyor, yazdığımız ilkelere aynen uymamız da lazım... eQSL kullandığımızı yazmışsak, mutlaka kullanmalıyız. LoTW kullandığımızı yazmışsak, mutlaka kullanmalıyız.

Benim kişisel olarak taktiğim şöyle: Yaptığım görüşmenin logunu hemen o anda elle qrz.com'a kaydediyorum, sonra her pazar günü qrz.com'dan adif şeklinde bu logları gerisin geriye download ediyorum. Bu adifleri hemen eQSL ve LoTW ye upload ediyorum, işlem bitiyor.

Çoğu arkadaşımız bilgisayarlarında log kayıt programları kullanıyorlar. Bu programların bazılarında eQSL ve LoTW ye otomatik log yollama özelliği var. Bu da bir kolaylık.

Bazı arkadaşlar eQSL ve LoTW ye tek tek elle kayıt giriyorlar.

Herkes istediği yolu kullanabilir. Önemli olan verdiği sözde durmak, "bu şekilde yollarım" dediği şekilde mutlaka QSL yollamak.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND