Gönderen Konu: HANGİ SDR? (MARKA MODEL YAZILIM???)  (Okunma sayısı 166 defa)

Çevrimdışı TA1BT

HANGİ SDR? (MARKA MODEL YAZILIM???)
« : 09 Haziran 2014, 09:26:00 »
Internette bir kaç model görüyorum?
Hangi modeli almalıyız ve hangi yazılımları kullanmalıyız? daha önceki tecrübelerini paylaşacaklara şimdiden teşekkürler...
"Having a radio doesn't make you a communicator any more than having a guitar makes you a musician"
--Apologies to Jeff Cooper

Çevrimdışı TA8A

Ynt: HANGİ SDR? (MARKA MODEL YAZILIM???)
« Yanıtla #1 : 09 Haziran 2014, 10:43:06 »
Burak Bey,

Amatör mü yoksa profesyonel olarak mı düşünüyorsunuz? HF, VHF, UHF ihtiyacınız nedir?

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA1BT

« Yanıtla #2 : 09 Haziran 2014, 12:06:53 »
ben usb'den takılan, ufak olanlardan bahsediyorum.
Internette bir kaç çeşidi var. 8 dolara da var - 90 dolarada var. acaba aralarında fark varmıdır bilemiyorum.
bir de Bilal Bey; profesyonel olanların başka ne gibi artıları oluyor. haftasonu bulgaristandaki fuara gidicem - eğer orada bulursam alabilirim.
"Having a radio doesn't make you a communicator any more than having a guitar makes you a musician"

Çevrimdışı TA7R

« Yanıtla #3 : 09 Haziran 2014, 13:25:00 »
Son aylarda bir kaç tane almıştım. 12 dolara aldığım  rtl 2838 usb ve rafael micro 820T tunerli dvb-T stick içindeki çipler özellikle de Tuner aşırı derecede ısınıyor , 5-10 dakika içinde ya frekans kayıyor ya da alet çalışmıyor .
39 dolara aldığım Terratech rtl 3832 u ve elonics E4000 tunerli dvb-t den gayet memnunum . Az önce ebaye baktım bundan göremedim. 820T tunerli aletlerin de sorunsuz olanı vardır , arkadaşlardan marka-satıcı vs. kesin bilgi almadan sipariş vermesen iyi olur.
73

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #4 : 09 Haziran 2014, 15:48:45 »
Burak Bey,

Bu durumda aşağıdaki iki linki hatırlatmak isterim.

http://www.telsizciler.org/index.php/topic,26664.0.html
http://www.telsizciler.org/index.php/topic,24349.0.html

Normal profesyonel olanların bunlardan çok fazla farkı yok. Girişine band pass filtre eklediğinizde profesyoneller ile yarışıyor.

İyi çalışmalar diliyorum. 73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA1BT

« Yanıtla #5 : 10 Haziran 2014, 09:03:24 »
Konu bayağı bir derin...
Bir adet mini almak istiyorum, araçta VHF ve UHF dinlesin - araç ortamında kararlı çalışsın yeterli benim için.
Bir adet de HF'ye modifiye olabilir veya olmuş almak istiyorum.
Ama hangisini alacağımı bilemedim.