Şahsi düşüncem, DSTAR'dan yana.. Kenwood, Yaesu , İcom firmaları kendilerine özel protokoller ile digital özelliğe giriş yaptılar. Dolayısı ile İcom'u olan Yaesu ile, Kenwood'u olan İcom tabanlı cihazlar ile digital haberleşemiyor. Kenwood ve Yaesu'dan daha önce digital sisteme adım atmış ve tüm dünyada hatırı sayılır bir yeri olan sistem olarak DSTAR sistemi tercih ediyorum. Söz konusu aktarıcılar hakkında çok fazla bilgim olmamasına rağmen, bazı sitelerden edindiğim bilgiler, zaman içerisinde aksaklıkları çokça çıkardıkları yönünde.. Yerden tasarruf etmekse amaç, düşünülebilinir derim, tekbir kasanın içerisinde hem dijital hem analog sistem.
Lakin ülkemizde, daha biz saçma sapan prosedür ve bürokratik işlemleri aşamamış iken, sadece eldeki analog cihazları değerlendirmek maksatlı böyle bir sisteme yatırım yapmak pek cazip gelmedi bana.. Dijital cihazı olmayan arkadaşlarımız zaten bu sisteme gerek kalmadan analog sistemleri kullanıyor... Konvert özelliği var mıdır bu modelde ? Bence yeni çıkmış bir modele sahip olmak yerine biraz bekleyerek hareket etmeli, veya kendini ispatlamış bir sistemde işe başlamalı..
Her ne şekilde olursa olsun, umarım en doğru kararı vermişsinizdir.. Ayrıca çalışmalarınızda başarılar diliyor, diğer arkadaşlarında yorumlarını aldığınız için takdir ediyorum. Saygılar..