Gönderen Konu: BATARYA PİLLERİNİN SARJ DURUMU  (Okunma sayısı 95 defa)

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
BATARYA PİLLERİNİN SARJ DURUMU
« : 22 Mayıs 2014, 00:44:52 »
Değerli arkadaşlar şarj esnasında,diğer pillere göre daha fazla akım çekip daha fazla ısınan pil mi iyi durumda sayılır
yoksa diğer pillere göre daha az akım çekip daha az ısınan piller mi daha iyi durumda sayılabilir. eftal olan hangisidir. 

Çevrimdışı TA8A

Ynt: BATARYA PİLLERİNİN SARJ DURUMU
« Yanıtla #1 : 22 Mayıs 2014, 09:46:35 »
Hayati Bey,

Bir pil grubunda, şarj ya da deşarj sırasında dengesiz ısınma varsa, hangisi iyi, hangisi kötü diye düşünmemek lazım. Grubun tamamını değiştirmek lazım diye düşünüyorum.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #2 : 22 Mayıs 2014, 11:44:35 »
Bilal bey bilgilendirme için teşekkürler.ben arızalı olarak yorumlanan o pilin değiştirilmesi suretiyle grubun tamamlanabileceği şeklinde olabilir diye
düşünmüştüm yeni takılan pil diğer pillerin ayarında ise çalışabileceğini tahmin ediyordum. ama verdiğiniz bilgiden iyisine kötüsüne  bakmadan grubun tamamı değiştirilmesi gerekli şeklinde anladım çok sağolun

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #3 : 22 Mayıs 2014, 12:11:18 »
Hayati Amca,

Grup pillerde mutlaka aynı marka, aynı model ve aynı seriden pilleri birleştirme gibi bir mecburiyet var. Yoksa şarj, deşarj sayısı arttığında pillerde dengesizlik başlıyor ve dengesiz piller sorun çıkarıyor. Biz bu pilleri tespit edip değiştirsek bile, bu dengesizliği düzeltemiyoruz. Sonuçta araya eklediğimiz yeni pilleri de çöpe atmış oluyoruz.

Batarya gruplarında bir ya da bir kaç pil ısınıyorsa ve batarya grubunun ömrü iki seneyi geçmemiş ise dengeleme işlemi yapmak faydalı oluyor. Her pili ayrı ayrı deşarj ediyorsunuz. Daha sonra grubu bir defa şarj ediyorsunuz. Tekrar her pili ayrı ayrı deşarj ediyorsunuz. (Deşarj konusu ayrı bir başlık olduğu için detayına girmiyorum) Bu işlemi üç defa yapmak iyi oluyor. Daha sonra pil grubunu kullanarak bitirin. Bu defa şarj ederken her pilin aynı ısıda olup olmadığını kontrol edin. Eğer aynı ısıdalarsa grubun ömrünü bir miktar uzatmış olduk. Yok ısı farklılığı devam ediyorsa batarya grubunu ÇÖPE ATMAYIN!! Marketlerdeki pil toplama kutularına atın ve yenisini alın.

İyi çalışmalar diliyorum.

73

Bilal Ekmekci, TA8A