Gönderen Konu: BAZI KONULARDA BERABER YURUYELIM  (Okunma sayısı 336 defa)

Çevrimdışı TA2E

BAZI KONULARDA BERABER YURUYELIM
« : 21 Mayıs 2014, 18:32:49 »
Merhaba ,
Uzun zamandır ihmal edilen 2 konuda dişe dokunur birşeyler yapma vakti geldi diye düşünüyorum.Ortak noktamız ne? FREKANSLAR.
Vhf de 2 mhz aralık
Uhf de 10 mhz aralık .
Bu girişten sonra sadede geleyim.
1- Özellikle kablo tv ses frekansı olan 145.750 mhz olayını kesinlikle çözmeliyiz.
2-jandarma sistemi olan Cemus tahminimce yüksek güçten dolayı 2 metrede birçok frekansta iyice bizleri rahatsız etmekte.Tabi bunu da ivedilikle çözmeliyiz.
Nasıl da insanca yaşam hakkı varsa.Bu frekanslarda rahat ve huzurlu bir amatorluk yapmak hakkımız diyerek mücadeleye tekrar başlayalım.Bu bir başlangıç olsun.
Saygılarımla
TA2JU
73
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA2TC

Ynt: BAZI KONULARDA BERABER YURUYELIM
« Yanıtla #1 : 25 Mayıs 2014, 21:13:29 »
   Hasan Bey Size sonuna kadar katılıyorum. Bizler nasıl ki hiç bir kurum kuruluş ya da kişiyi enterfere etmiyorsak, bizleri de kimsenin enterfere etmemesi gerekir. Madem Devletimiz bizlere bu frekansları kullanma hakkı veriyor bizlerin de bu hakkımızı yine Devletimizin himayesinde kullanmamız gerekiyor diye düşünüyorum. 73... 

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
Ynt: BAZI KONULARDA BERABER YURUYELIM
« Yanıtla #2 : 01 Haziran 2014, 19:20:20 »
nasıl çozülecek hasan ben de merak ettim,
yazılı müracaat et bakalım BTK ya sana ne cevab verecekler.
Herhalde milli menfeat ten felan bahsederler.yani seni görmezler hasan.
ankarada da bu sorunla karşılaştık adamlar zamanında kablo tv için kablo döşemişler
bilirsin bunların box denilen kutuları var uyduruktan bağlantı yapmışlar hertarafa enterferans
yayıyor.145.750 yi dinleyemiyorsun bile,cevap verilse bile yaparız ederiz derler kalır.
biz gitmediğimiz kapı kalmadı bazı arkadaşlarımız buldu bu enterferans kaynağını ve sebebini
box kutularında uyduruktan konnektörlerle kabloları bağlamışlar ver gitsin havaya izalasyon yok
enterferans müthis derecede.kim bakar hasan iş ben yaptım olduya benziyor.
aslında sizin bölgede tahminim jeymusların kalibrasyonsuz çalışma,ve ayarlanmamış filitrelerinden
sağa sola enterfere yapıyor gibi.tam kalibrasyon yapılsa mümkün değil enterferans yapmaz
bunu da ilgili birimlerin yapması lazım. hayırlı çalışmalar dilerim.