Gönderen Konu: HY-Gain CD44 Anten Rotator ve Kontrol Unitesi  (Okunma sayısı 343 defa)

Çevrimdışı TA2ANL

HY-Gain CD44 Anten Rotator ve Kontrol Unitesi
« : 13 Mayıs 2014, 14:32:56 »
Herkese Merhaba,
Geçen ay büyük bir tesadüfle, ECO 10m-15m-20m ve 40m bandları kapsayan yagi antene sahip oldum. Tabi yagi anten, rotorsuz olmaz diye düşünerek bir adet Hy Gain CD44 anten rotator'da getirttim. Ekte fotoğraflarını bulabilirsiniz. Biraz gürültülü olmakla beraber, rotor evde olmadığı için çok sorun olmayacak diye düşünüyorum. Bu gibi ürünleri, frenli sistem diye tabir edilen modellerden almak gerektiğini öğrendim. Benim aldığımda frenli model. Önce Brake Release yapıyorsunuz, sonra dönme komutunu veriyorsunuz.
Şimdi sıra anten kulesini temin edip dikmeye geldi.
Herkese çok selamlar,
Tolga ANIL
TA2ANL

Çevrimdışı TA5FA

Ynt: HY-Gain CD44 Anten Rotator ve Kontrol Unitesi
« Yanıtla #1 : 13 Mayıs 2014, 14:41:34 »
Bu tür ekipmanlara sahip olmanız sizden çok beni sevindiriyor :)
Niyemi ?
Çünkü zorlada olsa sizleri Contest'e davet edebileceğimi düşünüyorum :)

İyi günlerde kazasız belasız bol DX ve Contest kullanımı olmasını temenni ederim.

Sağlıcakla
https://www.youtube.com/user/ta5fa?sub_confirmation=1
https://ta5fa.blogspot.com/
İzle >>> https://youtu.be/Kt_XnG0Th4M      Sonuç ;      "Etkili iletişimin %20'si bildikleriniz ve %80'i bildikleriniz hakkında nasıl hissettiğinizdir." - Jim Rohn

Çevrimdışı TA6MD

« Yanıtla #2 : 13 Mayıs 2014, 16:50:23 »
Hayırlı olsun güle güle kullanmanızı dilerim kule sistemini kurarken lütfen iyi araştırın bir sefer kuruduğu için çok önemli,
Saygılarımla
TA6MD
F.MURAT DEMİR

Çevrimdışı TA2ANL

« Yanıtla #3 : 13 Mayıs 2014, 16:59:56 »
Mehmet Bey,
Merhaba. Bütün bu yatırım Contest aşkına zaten...Yazmak istememiştim başta ama gerçek bu. Bu işte başarılı olanlardan eksiğimiz ne? Biraz daha tecrübe ve iyi bir anten. Tecrübeyi zamanla kazanacağız ama baştan yatırımı iyi yapayım diye düşündüm. Onun için Yagi'yi edindim zaten. Hayırlısıyla dikebilirsem, gerisi hazır zaten.

Anten direği ve montajı konusunda sevgili Emin Bora Demirel kardeşimiz yardımcı olacak. Anten zaten onunkinin aynısı. Yazın el birliği ile dikmeyi planlıyoruz. Yaza ne kaldı:)
Selamlar,
Tolga

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #4 : 13 Mayıs 2014, 17:26:26 »
Tolga bey iyi günlerde kullanın. Darısı başıma, bakalım ne zaman doğru dürüst bir antenim olabilecek...
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA4ACV

« Yanıtla #5 : 13 Mayıs 2014, 18:43:52 »
Hayırlı uğurlu düşük swr li olsun. Fren pabuçlarınıza zeval gelmesin :)

Bir 10-15-20 yagi ve rotor kısmet olur inşallah :)

Çevrimdışı TA2FE

« Yanıtla #6 : 15 Mayıs 2014, 08:38:17 »
Tolga Selam,

Evet güle güle kullan deme zamanı geldi desene . ne zaman planlıyoruz ?. Sen beni durumdan haberdar et. Programımızı yapalım geç kalmayalım .
Selamlar
Emin
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA5E

« Yanıtla #7 : 15 Mayıs 2014, 11:11:07 »
Hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullanın . Ecz. zafer İNAN ta5e