Gönderen Konu: TECSUN S-2000 Alıcı +ICR-100 FMradyo+digital kayıt  (Okunma sayısı 682 defa)

Çevrimdışı TB6BHK

Değerli Arkadaşlar
Oğlum Ali'nin davasına baktığı müvekkillerden biri Çin'e gidiyorum hediye bir şey iste deyince o da aceleyle internetten
 TECSUN S-2000 alıcı bulmuş. Adamcağız alıcıyı uçağın deposuna dahi koymayıp sırtında getirmiş. Benim dikkatimi alıcıdan çok ikinci bir cihaz olan TECSUN ICR-100 oldu.
Bu bir FM dışında flash belleğe digital kayıt yapan bir recorder, MP3 Player. Alıcı için ETM Tuning diyor. Easy tuning methot demekmiş ama hiçte kolay değil, anladığım kadarıyla scan yapıp istasyonlar için bir kayıt listesi hazırlanıyor, bu kayıt listesine tıklanarak istenilen iştasyon seçilebiliyor.
Ses kalitesi çok yüksek, galiba distorsiyonsuz imiş, El radyosu olmasına rağmen her bakımdan birinci sınıf FM radyosu var. İçinde hazır gelen 2Gb belleğe Çinliler tarafından yüklenen müzik ses kalitesiyse hepsinden üstün. Bu kalite FM radyo istasyonlarında maalesef yok.
İmkanlarım elverdiğinde konuyu daha detaylı anlatabilirim. sağlıcakla
73! Hüsnü Köktürk  husnu66tr@yahoo.com

Çevrimdışı TB6BHK

Ynt: TECSUN S-2000 Alıcı +ICR-100 FMradyo+digital kayıt
« Yanıtla #1 : 20 Nisan 2014, 11:57:29 »
Değerli arkadaşlar
Alıcılara ait bazı resimler. Resimlerin tamamı kısıtlama nedeniyle gönderilemedi. İhtimal ikinci bir  ek ile gönderilebilir
sağlıcakla
73!   Hüsnü Köktürk   husnu66tr@yahoo.com

Çevrimdışı TA2AD

« Yanıtla #2 : 20 Nisan 2014, 12:38:56 »
Hüsnü bey hayırlı olsun güle güle kullanın .
Benim dikkatimi S-2000 üzerindeki 455KHz ara frekans çıkışı çekti
acaba bu çıkış ne amaçla kullanılıyor belki fikri olan arkadaşlar vardır!
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #3 : 20 Nisan 2014, 12:53:19 »
Şua bey, bu soket sayesinde elinizde 455 Khz dedekte edilmemiş ham MF çıkışı oluyor. Kendiniz ayrı yüksek teknolojili bir A.M. veya SSB dedektör yapıp onu kullanabilirsiniz, SDR bağlayabilirsiniz, DSP bağlayabilirsiniz, DRM teknolojisi ile yayın yapan istasyonları alacak devreler kurabilirsiniz. Kısacası üst düzey modern bir alıcıda MF katından sonra ne varsa, onu oraya bağlayabilirsiniz. Böylece alıcınız bir üst sınıfa terfi eder. 73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #4 : 20 Nisan 2014, 13:03:09 »
Değerli arkadaşlar
 TECSUN S-2000 Alıcı +ICR-100 FMradyo+digital kayıt isimli yazının diğer fotoğraflarını veriyorum.
S200 alıcının FM radyosu 88-108MHz Varyabl taramaya ilaveten 10KHz ve 100KHz lik vuruşlu tarama var.
Kısa dalgada bu tarama 100KHz ve 5KHz şeklinde iki tür. 5 KHz kademesinde varyabl  birer rakamlı arama yapabiliyor. 1 KHz lik arama sanıldığı gibi hiç de güç olmuyor. Sanki varyabl sonsuz devirli gibi. 100KHz kademesindeyse varyabl 5KHz aralıklarla tarama yapıyor. 1711 ile 29999 arası tarayabiliyorsunuz. Varyabl devamlı dönebiliyor. Uzak mesafeli arama için frekansı rakamlarla yazıyorsunuz. Bu işlem çok kolay ve başarılı. Anormal bir değer girildiğinde error yazıyor. İstanbulda 7092 ye zaman zaman geldim, çıt yok .Yozgat'ta ise sanırım hiçbir şey duyamayacağım. Oysa 15-16 MHz gibi frekanslarda istasyonlar bulabiliyorsunuz. Ancak ben bu değerleri İstanbulun istasyonlara duyarsız bir bölesinden alıyorum.
Uzun dalga 100KHz  den orta dalgaya kadar aralıksız devam ediyor. Ev içinde dahi yabancı istasyon işitebildim .Alıcı kömürü hareketli ve tam alıcının sapının altında. Bu noktaya harici anten girişide  koymuşlar. Orta dalgada İstanbul radyosu sıfır hışırtı ile dinleniyor. Alıcının  dar ve geiniş band seçenekleri var. Bu orta dalga için de geçerli. Air band 118-137MHz 6 digit counter var. Ama sanırım bu bantta narrow seçeneği yok. 120.5 MHz konuşma bakımından hayli zengin.  Sağlıcakla
73!  Hüsnü Köktürk    husnu66tr@yahoo.com

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #5 : 20 Nisan 2014, 13:10:25 »
Değerli Aziz Şua Tortu   Bey
Bu konuda sanırım   TA3EP Ahmet Mete Önder Bey haklı. 455  çıkışına kulaklık bağladım çıt yok. Oysa alıcının önünde kulaklık çıkışında ses vardı
73!   Hüsnü Köktürk  husnu66tr@yahoo.com

Çevrimdışı TA2N

« Yanıtla #6 : 20 Nisan 2014, 13:32:06 »
Merhabalar.
Buda benden hiç olmadı panaromik display bağlayın
selamlar

Çevrimdışı TA2AD

« Yanıtla #7 : 20 Nisan 2014, 14:12:52 »
Ahmet bey yanıtınız için teşekkür ederim ,
Nursun ağabey senin yanıtın için ayrıca teşekkür ederim zira epeydir benim TS2000 de spectrum display yok diye hayıflanıyordum nette bir kaç yerde TS2000 den buffer aracılığı ile  bu tarz çıkışlar alındığını gördüm .
Özetle bir SDR ve bilgisayarı bu işe ayırırsam benim TS2000 de ICOM 756 ve üzeri modeller gibi spectrum display özelliğine kavuşacak hemi ?
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #8 : 22 Nisan 2014, 21:56:53 »
Değerli Arkadaşlar
Tecsun S-2000 alıcıyla bazan denemeler yapıyorum. Orta dalga alıcılar hakkında tecrübeli olduğumu söyleyebilirim.  Gündüz Yozgat şehrinde bu alıcıyla balkona çıktım. Bir Arap istasyonu ve hayli uzakta da bilmediğim bir başka istasyon vardı. Oysa benim TRF alıcılarım
http://www.geocities.ws/husnu66tr/receivers/receiver13.htm      en randımanlı zamanlarında dahi ancak bir Arap istasyonu alıyorlardı ikinci bir istasyonu ancak akşama yakın saatlerde alırlardı. Normal pek çok radyo ise Yozgattan öğle vaktinde hiçbir istasyon duyulamaz, ancak bir tam güneş tutulması yılında aynı balkondan İstanbul orta dalga radyosunu dinleyebilmiştim.
Kısa dalgaya gelince  1968 dahil yıllarca kısa dalga cıvıl cıvıl'dı.  Her noktadan bir kısa dalga istasyonu çıkardı. Sonraları uzun yıllar kısa dalga dinlemedim. Şu an ise elimdeki eski model radyolarla kısa dalga arıyorum,birşeyler bulamayınca  galiba radyolarım bozulmuş diyorum. Bu nedenle  Tecsun S2000 kısa dalga verimi hakkında ciddi ifadeler kullanamam. Ama Yozgatta kısa dalga alış İstanbul'dakinden daha randımanlı. Ne yazık ki alıcının sanırım FM modu yok?
sağlıcakla    73!   Hüsnü Köktürk

Çevrimdışı TB6BOZ

« Yanıtla #9 : 23 Nisan 2014, 08:04:12 »
Hüsnü hocam radyo güzelmiş güle güle kullanınız .

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #10 : 23 Nisan 2014, 10:45:07 »
Hoş geldiniz Osman Zorbaz Bey
Cihazımı ancak çevre temizliği nedeniyle 23 nisanda açabildim.
İstanbul'da cumartesi günü Karaköy elektronik pasajı dükkanlarının çoğu saat 15 te kapalıydı. Aradığım BC214 transistörünü ancak çıkış kapısına yakın bir mağazada buldum ve transistörlerin tamamını aldım. Artık adam bir başka müşteriye yok diyecek. Eskiden o mağaza çok daha büyüktü. Pasaj içerisi , sağlıklı havadar. Kimseye çarpıp dokunmadan istediğin alana gidebiliyorsun. Eski yıllarda bir şey almak için pasaja girmeye gerek yoktu. Pasaj dışındaki dükkanlarda aradığınız çok şeyi bulabilirdiniz.
Aynı gün Eminönü'nde  kalabalıktan dolayı sokakları yaya olarak geçemedim, geriye dahi dönüşüm dahi hayli zor oldu. Ters yönden geliyorsun uyarıları aldım.
Radyonun güzelliğine gelince Bence asıl güzel olan   O küçük ICR-100
Bu makinenin Alman versiyonunu Bu defa Alman'ya ya gidiyorum iste getireyim diyen bir dostumuza getirtmek istedik, ama internet fiyatlarının Çine göre 4.. kat fazla olduğunu görünce bu işten vazgeçtik.
ICR-100 küçük boyutuna rağmen tanıdığım en seçici FM alıcı. Telefon sinyallerinin giremediği hücra yerlerden en zayıf FM istasyonlarını alabilen tek alıcı. Bazıları gümüş renkli taşıma kordonunun anten olduğunu söylüyorlar. Ortalıkta gözüken  teleskopik bir anten yok.
sağlıcakla   73!    Hüsnü Köktürk

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #11 : 28 Ocak 2015, 14:16:54 »
IRC 100 cihazının en güzel özelliğini belirtmemişim. Bu da cihazı iyi tanımamaktan ileri geliyor.
Bu cihaz FM radyo dinlerken kayıt yapabiliyor. Kayıtları bir klasörde topluyor. Kayıt alıcı içinden yapıldığı ve mikrofon kullanılmadığı için, belki digital sistemle yapıldığı için kalite güzel diyebiliyorum
Asıl Tecsun radyoyu Biraz yüksekçe bir yere bir eğlence parkına çıkardım. Maksadım yüksekte dinleme yapmak ve benim çok beğendiğimve fakat markasını bilmediğim Japon alıcının FM radyosuyla kıyas yapmak. Alıcının boardında OPFBF O1O7PFZZ  yazıyor. küçük el radyosuna benziyor. Dış kabı yok. 4 entegreli. Ayrıca 6 adet minyatür moyen trafo konmuş. Ortalıkta anten de gözükmüyor. İhtimal kulaklık kablosu anten görevini görüyor. minyatür 3.6 volt ile besliyorum. Bu alıcının özelliği FM radyo istasyonlarını birbirine hiç karıştırmadan alması. Ayrıca MW var.
Tecsunla karşılaştırıyorum. Kıyas kabul etmez.
Tabii bu küçük alıcı hayli eski model. Frekansmetresi yok PLL si yok..yok da yok.  Ama seçicilik bu alıcıya mahsus. Bir stasyon biter biraz boşluk gelir bir diğer istasyon başlar