Ana Sayfa > Cicilerimiz......... ***

TECSUN S-2000 Alıcı +ICR-100 FMradyo+digital kayıt

<< < (3/3)

TB6BHK:
Hoş geldiniz Osman Zorbaz Bey
Cihazımı ancak çevre temizliği nedeniyle 23 nisanda açabildim.
İstanbul'da cumartesi günü Karaköy elektronik pasajı dükkanlarının çoğu saat 15 te kapalıydı. Aradığım BC214 transistörünü ancak çıkış kapısına yakın bir mağazada buldum ve transistörlerin tamamını aldım. Artık adam bir başka müşteriye yok diyecek. Eskiden o mağaza çok daha büyüktü. Pasaj içerisi , sağlıklı havadar. Kimseye çarpıp dokunmadan istediğin alana gidebiliyorsun. Eski yıllarda bir şey almak için pasaja girmeye gerek yoktu. Pasaj dışındaki dükkanlarda aradığınız çok şeyi bulabilirdiniz.
Aynı gün Eminönü'nde  kalabalıktan dolayı sokakları yaya olarak geçemedim, geriye dahi dönüşüm dahi hayli zor oldu. Ters yönden geliyorsun uyarıları aldım.
Radyonun güzelliğine gelince Bence asıl güzel olan   O küçük ICR-100
Bu makinenin Alman versiyonunu Bu defa Alman'ya ya gidiyorum iste getireyim diyen bir dostumuza getirtmek istedik, ama internet fiyatlarının Çine göre 4.. kat fazla olduğunu görünce bu işten vazgeçtik.
ICR-100 küçük boyutuna rağmen tanıdığım en seçici FM alıcı. Telefon sinyallerinin giremediği hücra yerlerden en zayıf FM istasyonlarını alabilen tek alıcı. Bazıları gümüş renkli taşıma kordonunun anten olduğunu söylüyorlar. Ortalıkta gözüken  teleskopik bir anten yok.
sağlıcakla   73!    Hüsnü Köktürk

TB6BHK:
IRC 100 cihazının en güzel özelliğini belirtmemişim. Bu da cihazı iyi tanımamaktan ileri geliyor.
Bu cihaz FM radyo dinlerken kayıt yapabiliyor. Kayıtları bir klasörde topluyor. Kayıt alıcı içinden yapıldığı ve mikrofon kullanılmadığı için, belki digital sistemle yapıldığı için kalite güzel diyebiliyorum
Asıl Tecsun radyoyu Biraz yüksekçe bir yere bir eğlence parkına çıkardım. Maksadım yüksekte dinleme yapmak ve benim çok beğendiğimve fakat markasını bilmediğim Japon alıcının FM radyosuyla kıyas yapmak. Alıcının boardında OPFBF O1O7PFZZ  yazıyor. küçük el radyosuna benziyor. Dış kabı yok. 4 entegreli. Ayrıca 6 adet minyatür moyen trafo konmuş. Ortalıkta anten de gözükmüyor. İhtimal kulaklık kablosu anten görevini görüyor. minyatür 3.6 volt ile besliyorum. Bu alıcının özelliği FM radyo istasyonlarını birbirine hiç karıştırmadan alması. Ayrıca MW var.
Tecsunla karşılaştırıyorum. Kıyas kabul etmez.
Tabii bu küçük alıcı hayli eski model. Frekansmetresi yok PLL si yok..yok da yok.  Ama seçicilik bu alıcıya mahsus. Bir stasyon biter biraz boşluk gelir bir diğer istasyon başlar

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git