Gönderen Konu: cw cw cw cw  (Okunma sayısı 233 defa)

Çevrimdışı TA1CH

cw cw cw cw
« : 08 Nisan 2014, 22:48:38 »
Cw öğrenmek zordur herkez yapamaz ,harflere karşılık gelen sesleri öğrenecek ezberleyeceksiniz .Daha sonra bunları tek tek vurmayı
öğreneceksiniz .Ardından  harfleri tek tek dinleyerek karşılık gelen nokta cizgileri birleştirip  ortaya harf cıkaracaksınız .off en iyisi başlamadan bırakmak olmayacak bir iş  . Hadi kazara bunları az cok yaptınız ,birde bunları beşerli gruplar halinde alıp vurmanız lazım
neden lazımsa kim cıkardıysa bunuda hic anlamam ( çünkü işime gelmiyor )sınavda da bu eziyeti yaptılar .yavaş vursalar  tek tek anlıyorum
ama 25 lik hızla bana hızlı geliyor olmuyor . Baştada dedimya boş verin olmayacak galiba .Hadi olmazya 5li grubuda anladınız zaten vuramazsınız .Vursanız  nasıl olacak karşıdaki bir sürü seslerle üzerinize geliyor anlam veremiyorsunuz  birde karşılık vereceksiniz .olmaaaaaz.  beceremezsiniz nasıl muhabbet edeceksiniz cw olarak tabiki beceremeyeceğiz cok zor cok .actım cw frekansını 7.020   adam hzlı hızlı vuruyo da dıda dıdadada dadıdadıt dıdıdıdıt   gelde anla peşinden  dadıdadıt dadadıda  .anlayan varmı varmama biz anlamıyoruz ki birde muhabbet edeceğiz .
Arkadaşlar benim gibi bilmeyen arkadaşlar  bırakın ustalar ustalıkla muhabbet etsinler  .Bizler sadece   kendi cağrı işaretimizi vurmayı  öğrensek   birde 599 hatta yerine kısaltması olan 5nn vurmayı öğrensek  karşı tarafın sürekli tekrar ettiği cağrı işaretinide bir süre takip eder  ve  tekrar edersek buyrun size cw qso  kimse bizden muhabbet etmemizi beklemiyor   karşıtarafın işareti almayı becerip bir 5nn deyip  birde kendi işaretinizi vurup peşinden 73 vurdunuzmu buyrun cw qso bukadar basit .gelsin qsl kartlar .   3 kelimeyi vurmayı öğrenin yeter    zaten qrz.comdan  herkez herkezin yerini görüyor   uzatıp lafı qth neresi muhabbetine bile gerek yok  .ustalar ustalığını gösterecek ama bizide korkutmayacak ve 5 li grup almak ve vermek peşinde koşturmasınlar bizleri  gerek yok başlangıcta  .
     Yavaş ve izleyerek herşeyi başarmak mümkün .Ben bilmiyorum   birlikte başaracağız .  73

Çevrimdışı TA3IHD

Ynt: cw cw cw cw
« Yanıtla #1 : 09 Nisan 2014, 10:09:50 »
Bir arkadaş, mors öğrenmeyi " 60'ından sonra" İngilizce öğrenmeye benzetmişti.
Hani ben öğrenirim diyene "nah öğrenirsin" demek belki ayıp kaçar, ancak 100 de bir de olsa öğrenen olur. Ben denedim, bu işe en az 100 saatimi ayırdım, aklımda  A, K, O, T harflerinden başkası kalmadı. Onlarda en basitleri. Bu işi 7-8 li yaşlarda ailenin gayreti ile öğrenen çocuklar, birde 18-20 li yaşlarda görev icabı, asker, eski PPT ci v.s.
Eskiden telgraf vardı ben çocukken, PPT deki telgrafçıya rica ederdim, "abi acele hemen çekermisin?" bekle evlat çekeyim, teyit kağıdını vereyim derdi. Sonra başlardı manipleyi kullanmaya. Çok ilgimi çekerdi.  Silah icat oldu mertlik bozuldu derler ya. Konuşmayı iletim kolaylaştı basit mors iletimi dama atıldı.. 73..

Çevrimdışı TA7BB

« Yanıtla #2 : 09 Nisan 2014, 10:16:11 »
merhaba arkadaşlar.
mors ögrenmek için hazırlanmış bir sayfa.
sayfanın türkçe çevrimini ta2rx arkadaşımız yapmıştır.
online mors ögrenmek ve kendimizi test etmek için harika bir sayfadır.
tüm amatörlere tavsiye ederim.
73
de ta7bb
http://lcwo.net/courselesson

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #3 : 09 Nisan 2014, 10:24:15 »
Saygı değer arkadaşlar lütfen beni iyi anlayın. Nasıl yabancı istasyonlar ile görüşmek için 3. 5 kelime yetiyorsa.   Hatta bu bilgi ile conteste bile. Katılabiliyorsunuz cw içinde bu geçerli gözünüzde büyütüp
Baştan vaz geçmeyin .şimdi istediğiniz sayfadan başlaya bilirsiniz öğrenmeye öğreneceğiniz cok fazla bir beceri gerekmiyor. Hızlı hızlı birsürü kelime çözmeyeceksiniz . 73

Çevrimdışı TA2MES

« Yanıtla #4 : 09 Nisan 2014, 15:23:07 »
Mesut bey büyük ölçüde haklı

Öncelikle Çalışma modunun eskisi yenisi olmaz diye düşünüyorum.

Bakınız mors haberleşmesi dama atıldı deniyor ama malesef bunun bize mahsus bir düşünce olduğunu söylemeliyim  bugün Japonya,Amerika,Almanya,İngiltere,İtalya,Rusya gibi elektronik ve haberleşmede ileri pek çok ülke amatörleri  aralarında gencide var yaşlısı da var
7 yaşından yetmiş yaşına kadar iyi bilenide var süper alıp veriyor,yada az bileni var  zorlanarak da olsa  birşeyler yazmaya çalışıyor gerekirse "lütfen yavaş yazın" diyor ama haberleşmeye çalışıyor,kendini geliştiriyor.ve ilginç olanda şu ki sayıları her geçen yıl artıyor,azalmıyor.....

Teşbihte hata olmaz belki bunu şuna da benzetebiliriz "uçak,araba,tren icad oldu o halde neden hala ata ve bisiklete binmeye çalışıp kendinizi zorluyorsunuz."
Elbette uçağa ve trene de hepimiz biniyoruz ama bisiklete,ata binmenin zevki ve faydası ayrı öyle değilmi.
Peki kaymak asfaltta araç kullanmak varken off road çalışmalara ne demeli :)

Ayrıca CW en az ekipmanla ve en az çıkış gücü ile en yüksek haberleşme imkanı sunabilen bir moddur.

Mesut beyin söylediği gibi belli başlı işaretleri ve harfler ile başlangıç yapan bir amatör arkadaşın zaman içerisinde başarılı olmaması için sebep yoktur bence,hata yapmaktan korkmaya gerek yoktur,zaten bir süre sonra katettiğiniz yolu görünce sizde şaşıracaksınız.Başarmak için bir yerden başlamak şart ,illede başlar başlamaz prima olacağım diye stres yapıldığında hiç başlayamamamak gibi bir durum karşınıza engel olarak çıkacaktır.
Saygılarımla.
TA2MES
Erhan SEZİNCE
SAKARYA
Gsm : 543 232 41 08
Bilmek için paylaşmak,paylaşmak için bilmek gerek.
73'S

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #5 : 12 Nisan 2014, 23:18:19 »
RBN   DX de HA2KSD-#: 7031,5 TA1CH CW 15 dB 31 WPM CQ 1720Z   2014/04/09 17:20:39
RBN   DX de SM2IUF-#: 28.026,0 TA1CH CW 09 dB 32 WPM CQ 1518Z   2014/04/05 15:18:06
RBN   DX de GW8IZR-#: 28.024,4 TA1CH CW 12 dB 31 WPM CQ 1518Z   2014/04/05 15:18:06
RBN   DX de RN4WA-#: 28.024,5 TA1CH CW 22 dB 31 WPM CQ 1518Z   2014/04/05 15:18:05
RBN   DX de R6YY-#: 14.048,3 TA1CH CW 16 dB 22 WPM CQ 1133Z   2014/04/05 11:33:56
              en azından duyulmuşum .

Çevrimdışı TA1PB

« Yanıtla #6 : 13 Nisan 2014, 10:27:55 »
Alabileceğin sürat ile göndermek esas kaidesinden hareketle gönderim süratlerine bakınca benim biraz daha çalışmam gerekecek...Tebrikler...
.......TA1PB.......
 M.MURAT ÖZBİL
EDİRNE  (KN31FQ)