Gönderen Konu: DDS Function Signal Generator Module Sine/Triangle/Square Wave + Servo Signal  (Okunma sayısı 297 defa)

Çevrimdışı TA4J

Merhabalar arkadaşlar,

Malumunuz biliyorsunuz ki TA3AMT Mustafa hocamın QRPsi ile meşgulüm bu aralar. ebay`da gezinirken karşıma DDS Func. Signal Generator adı altında şu linkte bulunan "http://www.ebay.com/itm/181109612984?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649" ürün denk geldi. Bu nedir neyin nesidir tam olarak anlayamadım.  Yardımcı olabilecek birisi varmı? Bunu QRP de kullanabilirmiyiz?

73s
TA4J
(ex. TA4PR)
Ali PARGAN
Aydın

Çevrimdışı TA1CD

Merhaba

Bu alet 0-200khz arası sinyal üretiyor. Bu işinizi görmez.

recep

Çevrimdışı TA3ALL

Çevrimdışı TA4EM

Ali Rıza bey,
Ebay ve benzeri yerlerde monteli sinyal jeneratörü dediğimiz DDS-VFO lar satılmakta en ucuzu 40 dolar civarı.Benim önerim kendinizin yapmasıdır.Montajı çok basit birkaç saat içinde yapılır.İnternette VU3CNS veLU5DJV 'nin şemaları var.Hatta Bitlik'te yayınlandı.Bunlardan ben epey yaptım.Gayet kararlı çalışmakta.Menüleri kolay ve kullanışlı.Ucuza da maledersiniz malzemeleri Ebay'dan getirttiğinizde toplam10-12 doları geçmez.Frekans aralığı da hayli iyi.0-56 MHZ arası.Oldukca profesyonel sayılır.Selamlar.E.ÇİÇEK.TA4EM
Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir
M.Kemal ATATÜRK

Çevrimdışı TA3IHD

TA4EM Ekrem Çiçek Bey'in yaptığı bu devreyi bende birkaç kere uyguladım. Hala uyguluyorum, yapımı çok kolay, pratik bir devre hemde çok kararlı. Kenwood, Yaesu gibi HF cihaz devrelerini inceledim, tamamı AD98XX serisi DDS kullanıyor. 73..

Çevrimdışı TA3IHD