Gönderen Konu: ASELSAN 4822 PROGRAM KABLO ŞEMASI lazım yardımcı olurmusunuz....  (Okunma sayısı 567 defa)

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
elinizdeki proğramla bu cihazı amatör frekanslara göre proğramlayamazsınız proğram buna kapalıdır. ancak elinizdeki proğramda 4822 amatör kütükleri varsa onlardan bir tanesini kontrol edin bunu ben bu cihaza yazacağım dediğiniz kütüğü ileriki sayfalarına bakmadan direk kütüğü çekmek suretiyle çağırın ve cihaza yaz komutuna basın bunda başarı sağlıyamıyorsanız bu işlemi entegresini çıkarıp dışarda eproma uygun bir aparat ve proğram bulmalısınız yani siz cihazın dışanda ikinci bir işlem uygulayacaksınız ve epromu işledikten sonra  cihaza tekrar takmak zorundasınız

Çevrimdışı TA6AE

...
Serdar TOKUR/SİNOP
0505 485 88 18
Telsizim Olmadan Asla...

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
Ahmet bey.

gönderdiğim proğramda çok sayıda 144-145 mhz ait kütük ve yine 430-440 mhz ait kütükler bulacaksınız bunların hepsini ben hazırladım kontrol ettim her hangi bir ilgisiz alakasız frekans yok, 4822 cihazınıza bu kütüklerden 145 mhz ye ait olanı çağırın diğer sayfalara girmeden ön sayfayı gördüğünüzde cihaza yaz deyin hazırlamış olduğum bu kütükler farklı sayıda kanalları olan direk cihazınıza yazabileceğiniz kütüklerdir.
yine eğer iki cihazınız varsa kütükleri dikkatli incelediğinizde 145 mhz ve 430-440 mhz için yazmış olduğum role yapabileceğiniz frekanslar vardır. frekansları incelerseniz farkı göreceksiniz.ben direk olarak mvg 40 ile herhangi bir hex işlemine gerek duymadan bu frekanslara cihazları yazdım sizde yazabilirsiniz. burada aksi giden şey su olabilir cihazların içerisinde kendi orjinal epromları her zaman 24c16 çıkmıyor. farklı bir eprom çıktığında
bu yazma olayını hardlok ara birim  olmadan yazamazsınız.yapmanız gereken boş bir 24c16 serisi çin malı olmayan Eprom alıp boş bir vaziyette cihaza takmak sonra kütüğü bu cihaza yollamaktır. boş eprom taktığınızda DOWLOAD yazı ile karşılaşırsınız bu cihazın bütün frekanslarının boş olduğu proğram atılması gerektiği bilgisidir. şayet cihazla bağlantı kuramadı bilgisini cihazı okuduktan sonra alırsanız yaptığınız bağlantıyı tekrar kontrol edin diğer bir konu cihazı okuyor sıra yazmaya geldiğinde bağlantı kurulamadı gibi bir bilgi alırsanız kullandığınız 24c16 Eprom iyi bir eprom değil kaliteli bir eprom almaya bakın satın alırken özellikle bunun teyidini isteyin. kolay gelsin.

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
yine arkadaşımızın göndermiş olduğu resmi incelerseniz bağlantının nasıl yapılacağı görülür. cihazın mayk bağlantı noktasındaki 1numara olarak yorumladığım uç Ground olarak görülüyor bu uçu rs 232 nin mercekle bakabilirsin numaralarını görmek için soketin 5 nolu ucuna bağlayacaksın
       2 numara olarak cihazın üzerindeki görülen uç.RS 232 soketinin 3 nolu ucuna bağlanacak
       3 numara olarak cihazın üzerinde görülen uc RS 232 soketinin 2 nolu ucuna bağlanacak
burada şuna dikkat et rs 232 ye bağlantı yaparken uç numaralarını iyice anladıktan sonra doğru uca bağlantı yaptığına eminsen bağlantıyı yap.numaralara çok dikkat et yanlış bağlantı olmasın
  yine bazı arkadaşlar bu cihazların ECHOLİNKTE kullanılması için devreler hazırlamışlar bunlardan bir tanesini hazırlarsan bu cihazı Echolinkte kullanabilirsin kolay gelsin
eğer role veya kros gibi çaliştırmak istersen iki cihaz kullanmalısın bağlantılar yine çok basit ve bu sitede pek çok yerde verilmiş kolay gelsin.