Gönderen Konu: Hurda Telsiz  (Okunma sayısı 398 defa)

Çevrimdışı TB1DHS

Hurda Telsiz
« : 02 Mart 2014, 23:24:44 »
Merhaba
Arkadaşlar bu telsiz hurmalıkları nerelerde var bilgisi olanlar paylaşabilirmi ?
Saygılar
TB1DHS

Çevrimdışı TB1DHS

Ynt: Hurda Telsiz
« Yanıtla #1 : 03 Mart 2014, 00:08:33 »
Pardon Hurdalıkları olucam arkadaşlar hurmalık yazmışım yanlışlıkla özür diliyorum.
TB1DHS

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #2 : 03 Mart 2014, 09:40:44 »
İstanbulda tim 1 de telsiz  malzemesi satan bir yer var  . yine tim  1 de   değerli bir amatör  abimiz  hurda diyemeyeceğim değerli malzemeleri var  tanırmısın bilmem ama tanış manı tavsiye ederim Kadri  abiyle   yandada birkac ceşitli elektronik malzeme satan hurdacılar  var
dolap derede pazar kurulduğunu duydum ama hic gitmedim  Ankarayı bazen arkadaşlar anlatıyor ama bana bu hurdalıktan bişeyler bulma fikri  şehir efsanesi gibi geliyor hep var denir ama hic bulunmaz sonunda  geze geze mecnun gibi  ilahi aşkı bulursun  ama telsiz zor . lazım olan bişeyler varsa yaz burda  elimizde ne varsa yardımcı olmaya calışalım 73

Çevrimdışı TB1DHS

« Yanıtla #3 : 03 Mart 2014, 10:05:01 »
Günaydın
:) doğru söylüyorsunuz geze geze ilaahi aşk bulunur.
Ok tim 1 e gidicem ben evde ve arabada kullanabileceğim ama fiyatı çok makul bir cihaz bulurum diye bakmak için arıyordum geçen bir yerde ankaradan aselsan cihazı 35 tl ye aldığını söyledi bende tesadüfen oradaydım neyse hayırlısı yardımınız için teşekkür ederim
Saygılar
Sağlıkla Kalın
TB1DHS

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #4 : 03 Mart 2014, 14:34:35 »
zaman zaman ankra ivedik hurdalığına,bir iki kamyon elektronik hurdası gelir.oradaki esnaf farklı iş kollarına ayrılmış,kimisi eski motorlu araçlarla ilgilenir kimisi kablo kimisi,demir.kimisi.aliminyum,gibi malzemeler üzerine faliyetlerini yürütürler. temin merkezleri genelde kırıkkale MKE.deki hurda depolarında bulunan malzemeye ihale usulu ile alırlar ve bu malzemeyi işlerler parçalara ayırmak bütün halinde.ticaretini bu yolla yaparlar,her zaman olmamakla birlikte eğer MKE.hurda depolarında elektronik malzeme birikmiş ve bu malzemeyi de esnaf satabileceğine değerlendirebileceğine kanat getirirse ihaleye girer ve toptan alır. bunun içerisinde telsizde olabilir telsizin diğer yan malzemeleri de olabilir. getirir dükkanına koyar öyle senin benim gibi dikkat göstermez malzeme yükleme ve indirme esnasında zaten çalışıyorsa bile bir tarafları hasara uğrar.arada hasar görmeden kurtulabilenleri de toplayıp satışa sunar,ama bu olay sürekli ve düzenli değildir MKE den ne aldıysa parçalayacağını parcalar satacağını satar. yani gittiğın zaman bulunacak diye bir kaide yoktur. bazı radyo amatörü arkadaşlarımızın telefon numaraları bu hurdacılarda vardır. mal geldiğı zaman ilk bunların haberi olur.kimsenin haberi olmadan ve onlar alacaklarını alırlar,geriye kalan malzemede denk gelen bir türlü haberi olan arkadaşlar tarafından alınmaya temin edinmeye çalışılır. ama şimdi artık oralarda gözden düştü.beş para etmez malzemeye bunlar radyo amatörü zengin,diye 10 tl lik malzemeye 100 tl isterler. hatta bazı radyo amatörleri geçmişte bunlar olmuş bu malzemeyi sakın şu fiyattan aşağı verme gibi telkinlerde bulunmuşlar. gidersin nuh der peygamber demez ister al ister alma. öyle kullanabileceğin vhf uhf hf antenleri pek çıkmaz çıksa bile kırk yılda bir çıkar hurdacı senden bilgilidir. dipliği yoktur. haa bu telsiz anteni.haa bu telsiz tamirine yarar haa bu kıymetli malzeme vs şeyler söyler. gülersin ama onlarda suç yok onları bu duruma getiren arkadaşlarımıza kabahati bulmak gerek. değerinden fazla kıymet verdikleri için adamlar uçmuşlar ben bu yazıyı arkadaşlarımızın bilgilenmesi için yazıyorum isteyen şansını dener gider dökük kırık malzemeden almaya bakar isteyen gider eli boş döner gelir. hayırlı çalışmalar.       

Çevrimdışı TA5YY

« Yanıtla #5 : 03 Mart 2014, 15:16:39 »
İstanbul'da tim 1 nerededir?

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #6 : 03 Mart 2014, 20:42:49 »
Topkapıda ulker fabrikasının yanında   postanenin arkasında .73

Çevrimdışı TA2MES

TA2MES
Erhan SEZİNCE
SAKARYA
Gsm : 543 232 41 08
Bilmek için paylaşmak,paylaşmak için bilmek gerek.
73'S

Çevrimdışı TB1DHS

« Yanıtla #8 : 30 Mart 2014, 11:00:41 »
Günaydın herkeze hayırlı sabahlar  güzel bir gün olması dileğiyle ile.
Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.  Doğru söylüyorsunuz  haddinden fazla değer verirsen karşındaki kendini bir şey sanır bu hep böyledir. Kabahat bizde. Sanırım yeni bir cihaz almak en güzeli wouxun mobil cihaza bakmayı düşünüyorum. Bakalım kısmet.
Sağlıkla Kalın
TB1DHS