Bir yıldır HF de aktif çalışıyorum. Çalışmaya başladığımdan beri Bahreyn'in başkenti olan Manamah civarlarından çıkış yapan bir Fransız amatörle karşılaşır dururum. Fabien A92HK Bahreyn'e çalışmaya gidip yerleşmiş. Epeydir orada. Birkaç kez QSO yaptım. Çok konuşkan bir amatör olduğu için diğer QSO larını da takip ederdim. Çok akıcı bir İngilizcesi var, iyi derece İtalyanca konuşuyor ve tabii ana dili Fransızca.
Anlatmak istediğim konu kullandığı antenlerle ilgili. Son 1-2 aya kadar bu adam bana 55-57 arası gelirdi. Bana da 55 sinyal raporu verirdi. Yaşadığı evin terasına 5-6m lik bir vertikal anten taktığını, dibine de 5-6 tane uzun radyal monte ettiğini anlatırdı. Genellikle Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri ile konuşurdu, çünkü sanırım sesi ancak oralara gidiyordu.
Sonra bir gün, şubat başı gibiydi, Fabien'e 10m de rastladım. Fakat o da ne, bana 59+10 şiddetinde geliyordu! Pile-up'da sıram gelince kendisi ile konuştum. Beni 59 duyduğunu söyledi. Çatıya yeni bir 2 elemanlı 10m yagi beam anten kurmuş. ABD ye çağrı yapıyor ve çatır çatır Amerikalılarla konuşuyordu.
Zaten biliyordum da, bizzat gözlemleyerek de doğrulamış oldum. Yagi beam candır. Antenin kıralıdır. Göndermeyi güçlendirdiği gibi, almayı da güçlendiriyor. Hedefimi çizdim. Ömrüm elverirse bir gün benim de (ufak bile olsa) bir yagi beam antenim olacak. Şimdi bir çatı katı dairesine taşınıp yagi beam anten kuracağım günü iple çekiyorum.
http://www.qrz.com/db/A92HK73