Gönderen Konu: Aselsan 4822 01 kanala istediğin amatör frekans koymak  (Okunma sayısı 165 defa)

Çevrimdışı TA2IRB

merhabalar ,aselsan 4822 lerde açıldığında 01 kanala kendi istediğimiz amatör frekansı yazma işlemi ;

ekipman
1-icprog programı
2-eprom programlayıcı
3-aselsan 4822 cihaz
4-hazır eprom dosyası
yapım

aselsan 4822 kullanılan eprom dosyası elimizde olması lazım,yok ise çalışan cihazın içinden 24c16a söküp okutup kaydetmemiz gerekiyor.ben 81 kanal eprom üzerinde denedim.bende 1 kanal 145.600 mhz ,6 kanal ise 145.725mhz di.

cihaz açıldığında 1 kanaldan açılıyor, kullanım alanı herkese göre değişir,maksat cihaz elektrik gidip gelmesinde 1 kanalda bizim ayarladığımız frekanstan ta  başlaması.

elimizdeki eprom dosyasını ic-prog 1 açtığımızda ilk iş elimizdeki eprom entegresini aynısını seçiyor yani 24c16a seçiyor ve programdan aç kısmından bin dosyasını  açıyoruz.ve açılan sütunda,

0058 ile başlıyan satır 1 kanalı ifade ediyor.altarafa diğer kanallar.

benim 6 kanal 0080 denk geldiğinden buraki hex kodları yer değiştirip yazıyoruz yani bize lazım olanı 0058 sutuna, burdan aldığımızı da diğer yere yazıyoruz .

ve bu yeni değişmiş halini bilgisayarımıza kaydediyoruz.

bundan sonraki aşama bilgisayarımıza kaydettiğimiz epromu entegreye yazıp 4822 montajını yapıp kulanmak.bu kanal değiştirme çoklu olabilir benim gibi tekli de olabilir.işinize yaraması dileğiyle zonguldak'tan 73.