Gönderen Konu: AMATÖR FREKANS YAZILMAMIŞ TELSİZLER  (Okunma sayısı 280 defa)

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
AMATÖR FREKANS YAZILMAMIŞ TELSİZLER
« : 20 Şubat 2014, 18:09:32 »
Değerli arkadaşlar Ana başlık biliyorsunuz AMATÖR TELSİZLER bu kısımda Verilerek arkadaşlarımız tarafından amatör frekanslar yüklenerek satışa sunulmaktadır. öğrenmek istediğim amatör olmayan frekansların yüklendiği telsizler de burada satışta frekans aralığına bakıyorsun tamamen amatörlere tahsis edilmeyen frekanslar yüklü adam şu fiyat diyor veya bu güzellikte olanı bulamazsınız filan diyor. buranın hizmet amacı amatör telsiz satışlarının gerçekleşmesini sağlamakmı yoksa amatör olmayan frekanslardaki cihazların satışlarına da aracılık etmekmi
sizce amatör olmayan frekansları yüklenmemiş cihazların satışının satışının bu site aracılığı ile gerçekleştirilmesi ne denli doğrudur.
amacımız amatör frekanslarda yüklenmiş cihazların satışının gerçekleşmesi isteniyorsa bunda problem yok
ama birde her türden her frekanstan cihazların satışının gerçekleştirilmesi ve ilan verilmesi problem olarak görülebilirmi.

Çevrimdışı TA4J

Ynt: AMATÖR FREKANS YAZILMAMIŞ TELSİZLER
« Yanıtla #1 : 20 Şubat 2014, 22:33:56 »
Hayati bey ben babamdan (TA4BU)`dan şunu öğrendim 1996 yılında daha ben o zaman ortaokulda iken A sınıfı amatör olmuştu. Amatör telsizcinin cihazı istediği an istediği frekansı girebilecek özellikle olmalı demişti. O yüzden kanallı telsizleri pek tercih etmemişimdir 2003`ten bu zamana kadar. Neden mi çünkü bulunduğun bölgede 1-2 röle oluyor başka taraflara gitsen senin kaydetmiş olduğun röle  frekansı ile tonu uyuşmuyor falan filan. O yüzden bende anlam veremiyorum sizin gibi.

Ayrıca yeni amatörlerde şunu görüyorum. Herkes kayıt etme işlemini günümüz teknolojisi sayesinde bilgisayar üzerinden kayıdı bir arkadaşa yaptırıveriyor ondan sonra cihazı kullanan arkadaş sadece o kanalları kullanıyor başka bir yere gittimi de farklı frekans ve ton olan yerde kendini paralıyo yaa frekansı nasıl girecem tonu nasıl girecem shift nasıl yapıcam falan filan.

Amatör frekansları yüklü olan cihazlarda olmayanlarda satılıyor bir şekilde artık.
TA4J
(ex. TA4PR)
Ali PARGAN
Aydın

Çevrimdışı TA3CB

« Yanıtla #2 : 23 Şubat 2014, 19:20:48 »
Hayati bey.Güzel bir konuya değinmişsiniz.Bu konuda son söz moderatörlerin.Bakalım konu nasıl bir seyir izleyecek.Amatör sitede profesyonel amaçlı cihaz satışına bende ılımlı bakmıyorum.Ama denilebilirki,profesyonel amaçlılar hurdada bol ve amatörlere hizmet amacı vs vs.73.

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #3 : 23 Şubat 2014, 20:15:55 »
Doğrudur Mehmet hocam

Ana başlık AMATÖR TELSİZLER olunca amatör frekansların yazılmış olduğu veya vfo su ile amatör frekansların girilebileceği cihazlar aklıma geliyor. 68-88 mhz arası çalışan bir cihaz amatörün ne işine yarayacak anlıyabilmiş değilim ama burada ilan verilebiliyor. o zaman her türlü cihazın satış yapıldığı bir yer gibi algılanması amatör camiayı sıkıntıya sokar diye düşünüyorum. saygılar.