Gönderen Konu: HF haberlesme  (Okunma sayısı 302 defa)

Çevrimdışı TA1MK

HF haberlesme
« : 13 Şubat 2014, 23:29:22 »
Değerli arkadaslar,
Zaman zaman HF bandlarda çalışma yapan arkadaşları duyuyor ve izliyorum.
HF bandlarda haberleşme yapılması özellikle yurt dışı istanyonlarla qso lar yapılması çok,çok güzel ancak gel gelelimki Hf bandlara çıkarken unutulmaması gereken en önemli nokta sizin ilk olarak TÜRKİYE'yi TA'yı temsilen havada olduğunuzdur.
Öncelikle lütfen QRZ.com kaydınızı yapın,yaptırın lütfen.Havada duyduğum hatta spot edilen arkadaşların bazılarının QRZ.com kayıtlarının olmadığını bizzat gözlemliyorum.QRZ.com kaydı karşı istasyonun sizi log programına işaretinizi yazdığı anda görülmenizi  ve daha sonrasında qso yaptığınız istasyonun sizi tanıması için sayfanızı ziyaret etmesini belkide sizinle iletişim kurması içindir.
İkinci bir husus telsizciler.org sitemizde temel qso yapabilmek için basit ingilizce kalıplar var,öncelikle lütfen bu kalıplarıda inceleyin.Merak etmeyin korkmayın çok,çok kolay şeyler.Qso yapmak demek sadece karşı istasyona seslenmek değildir.
Bu arada  TACALLBOOK kayıtlarını yapmayan arkadaşlar var.Bunlar daha öncede yazıldı ama ben bu akşam HF de dinlediğim ve qrz kaydı olmayan bir arkadaşımızı duyduğum için bu yazıyı yazmak zorunluluğu hissettim.
Bol dx li qso lar dileklerim.
vy 73 de TA1AMO

Çevrimdışı TA1XX

Ynt: HF haberlesme
« Yanıtla #1 : 14 Şubat 2014, 11:08:38 »
konuya katılıyorum  73
QTH LOCATOR
   KN41LA
İSMAİL ÇAKIR

Çevrimdışı TA2CR

« Yanıtla #2 : 14 Şubat 2014, 15:37:41 »
Hf candır

Çevrimdışı TA1MK

« Yanıtla #3 : 14 Şubat 2014, 22:47:23 »
Cem Bey merhaba
Evet HF gerçektende candır ancak qrz.com da kaydınızı göremedim , TACALLBOOK a baktığımdada kaydınızın sadece isimden ibaret olduğunu gördüm.
73 de TA1AMO

Çevrimdışı TA2CR

« Yanıtla #4 : 15 Şubat 2014, 07:21:04 »
En kısa zaman da gerekli düzenlemeler yapılacaktır 73

Çevrimdışı TA2B

« Yanıtla #5 : 15 Şubat 2014, 13:24:19 »
http://www.qrz.com/db/TA2ICM      Hayırlı olsun Cem kardesim    qrz  com  dan  şifre  talebi  yaparak  aktif edebilirsin  sayfanı 73
73, Bulent Karadas - TA2B
Qrz - Dx Yardımcı  
Cep.Tel: 05051080808

Çevrimdışı TA2B

« Yanıtla #6 : 15 Şubat 2014, 13:46:15 »
Sevgili Cem Kardesim hafta sonu cumartesi gunleri Trac Kadikoy sb ne  gelerek pk 73 den  qsl kart geliş takibini yapabilirsin uye olarak muracat yaparsan seni aramızda görmekten mutlu oluruz saglıklı gunler dileğimle  73 TA2B
73, Bulent Karadas - TA2B
Qrz - Dx Yardımcı  
Cep.Tel: 05051080808

Çevrimdışı TA2CR

« Yanıtla #7 : 15 Şubat 2014, 16:42:03 »
Bülent abi teşekkür ederim inşallah şubeye gelicem gerekli şifreyi edinicem  yardımların için teşekkürler saygılar 73