Değerli arkadaslar,
Zaman zaman HF bandlarda çalışma yapan arkadaşları duyuyor ve izliyorum.
HF bandlarda haberleşme yapılması özellikle yurt dışı istanyonlarla qso lar yapılması çok,çok güzel ancak gel gelelimki Hf bandlara çıkarken unutulmaması gereken en önemli nokta sizin ilk olarak TÜRKİYE'yi TA'yı temsilen havada olduğunuzdur.
Öncelikle lütfen QRZ.com kaydınızı yapın,yaptırın lütfen.Havada duyduğum hatta spot edilen arkadaşların bazılarının QRZ.com kayıtlarının olmadığını bizzat gözlemliyorum.QRZ.com kaydı karşı istasyonun sizi log programına işaretinizi yazdığı anda görülmenizi ve daha sonrasında qso yaptığınız istasyonun sizi tanıması için sayfanızı ziyaret etmesini belkide sizinle iletişim kurması içindir.
İkinci bir husus telsizciler.org sitemizde temel qso yapabilmek için basit ingilizce kalıplar var,öncelikle lütfen bu kalıplarıda inceleyin.Merak etmeyin korkmayın çok,çok kolay şeyler.Qso yapmak demek sadece karşı istasyona seslenmek değildir.
Bu arada TACALLBOOK kayıtlarını yapmayan arkadaşlar var.Bunlar daha öncede yazıldı ama ben bu akşam HF de dinlediğim ve qrz kaydı olmayan bir arkadaşımızı duyduğum için bu yazıyı yazmak zorunluluğu hissettim.
Bol dx li qso lar dileklerim.
vy 73 de TA1AMO