Gönderen Konu: BAOFENG CİHAZLAR HAKKINDA GENEL YORUMUNUZ?  (Okunma sayısı 200 defa)

Çevrimdışı TA1BT

BAOFENG CİHAZLAR HAKKINDA GENEL YORUMUNUZ?
« : 11 Şubat 2014, 08:00:54 »
Uzun zamandır çin malı cihaz almadım. İlerleme var mı? QRM alıyor mu? baofeng cihaz kullanıpta memnun kalan var mı? hangi modeli tavsiye edersiniz?
yorumlarınızı beklıyorum..
"Having a radio doesn't make you a communicator any more than having a guitar makes you a musician"
--Apologies to Jeff Cooper

Çevrimdışı TA2CR

Ynt: BAOFENG CİHAZLAR HAKKINDA GENEL YORUMUNUZ?
« Yanıtla #1 : 11 Şubat 2014, 08:39:09 »
biraz qrm alıyor- ama iş görür

Çevrimdışı TA3Q

TA Callbook kaydı

Türker Ali Başlayıcı
    MANİSA
  • OM/YL
  • Amatörlük ruhu yaşatanlar daim olsun
« Yanıtla #2 : 11 Şubat 2014, 09:52:04 »
Kullanan arkadaşlardan edindiğim bilgi, antensiz kesinlikle çıkış amaçlı deneme yapmamaları olduğu, diğer bilinen cihazlara göre çok çabuk çıkış katının arızalandığı, konuşmalarda hibrit soğutucunun tam olarak işlevi yapamadığı ve kasa kısmını ısıttığı yani elinizde ısıyı hisettiğiniz, tuşlu olanlarda ise tuş takımlarının çok çabuk silindiği, PTT tuşunun kısa zamanda işlevini kaybettiği gibi arızalar olduğunu biliyorum. Kalite yönünden bilinen markalara göre iyi olmadığı, yan sanayi bir plastik ürün kullandıklarından cihaz düşmelerinde dış kısımlarda çatlaklıklar olduğu gibi...
Cihazı kullanmadım, bunları kullanan arkadaşlarda görünce az paraya ancak böyle dedim. Yine de siz bilirsiniz...
73
TA3Q
TÜRKER ALİ BAŞLAYICI

QTH locator:KM38
ESKİ ÇAĞRI İŞARETİM TA8EF

Çevrimdışı TA1BT

« Yanıtla #3 : 12 Şubat 2014, 08:35:33 »
anladığım kadarıyla parasına göre iyi iş yapıyor..
"Having a radio doesn't make you a communicator any more than having a guitar makes you a musician"
--Apologies to Jeff Cooper

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #4 : 12 Şubat 2014, 09:25:44 »
Ülkemizde hem faturalı satılanlar, hem de faturasız satılanlar oldukça fiyatlı oluyor. (Birisi vergiler yüzünden, öbürü de ikinci el piyasasının ayarsızlığı yüzünden). Bir diğer sıkıntı da, Çin malı cihazlarda son kalite kontrolü olmayışı. Sıfır aldığınız cihaz arızalı olabiliyor. Bu cihazlara yurt dışı fiyatları ile (50-55$) sahip olabilirseniz, ve arızasız bir cihaz denk gelirse, o paraya yanılmış olmazsınız.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND