Gönderen Konu: MMANA-GAL Anten dizayn programının türkçe kullanımı  (Okunma sayısı 348 defa)

Çevrimdışı TA8L

Arkadaşlar MMANA-GAL anten dizayn programının türkçesi olan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlar lütfen yazsın paylaşalım.
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA1EQ

Ynt: MMANA-GAL Anten dizayn programının türkçe kullanımı
« Yanıtla #1 : 25 Temmuz 2008, 22:58:12 »
Yaklaşık 3 yıldır mmana kullanıyorum sorun nedir tam olarak yazarsanız seve seve yardım ederim programın henüz türkcesi yok....

Çevrimdışı TB5CVN

TA Callbook kaydı

Şükrü Özkarabacak
    MERSİN
  • OM/YL
  • TARSUS'TAN TB5CVN ŞÜKRÜ ÖZKARABACAK
« Yanıtla #2 : 28 Temmuz 2008, 09:19:48 »
İstediğiniz frekansı ve anten türünü belirtirseniz size bir adet anten tasarlayabilirim. Bu tasarı dosyası üzerinden denemelerle programı kullanmayı öğrenebilirsiniz.

Çevrimdışı TA8L

« Yanıtla #3 : 28 Temmuz 2008, 10:18:37 »
Sanal ortamda tasarladığımız anten birebir çalışıyormu? SWR Kazanç Vs değerler.
2 adet anten dizay etmek istiyorum.
6eleman UHF 433.500
4 eleman VHF 145.500

TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA8U

« Yanıtla #4 : 28 Temmuz 2008, 14:28:19 »
Bu proğramı kullanan arkadaşlara bende bir soru sorayım.Bu proğrama frekansı yazarak örneğin 145 .000 mHz da 6 elemanlı bir anten yapacağım, aliminyum borular 10 mm çapındadır,bom ise 2x2 cm çapındadır,bu ölçüler yazıldığında proğram bize sonuç veriyor mu acaba? Tüm arkadaşlara sevgiler,saygılar,73 ler

TA8EA
Ali AKBEN

Çevrimdışı TA1EQ

« Yanıtla #5 : 02 Eylül 2008, 23:43:44 »
tekrar selamlar...mmana programı ile yaptığım yagi anteni hala kullanıyorum ...birçok programı kullandım fakat en kararlı çalışan bu program bana göre nasıl çalıştığını anlatmak biraz güç ...programın içinde hazır antenler var bunları inceleyerek mantığını anlamak mümkün bende öğle yaptım daha sonra istediğiniz kadar eleman koyarak swr ve kazancını ayarlamak mümkün kullanmak isteyen arkadaşlar programı kursunlar msn üzerinden yardımcı olabilirim...ta1eq@hotmail.com
Not : çağrı işareti ile başlamayan e-mail adreslerini kabul edemiyorum ....... 73

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #6 : 03 Eylül 2008, 12:16:04 »
proğram üzerine çalışma yapmak isteyenler için link proğramıda indirebilirsiniz
http://mmhamsoft.amateur-radio.ca/mmana/index.htm
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066