Gönderen Konu: Çok uzun zamandır....  (Okunma sayısı 163 defa)

Çevrimdışı TB2NDY

Çok uzun zamandır....
« : 11 Şubat 2014, 19:44:20 »
Herkese selamlar,

Çok uzun zamandır aklıma takılan ve sormak, öğrenmek istediğim bir konu konun ötesinde bir davranış biçimi var ve ne yazık ki bu davranış bana çok patalojik ve endişe verici geliyor ...hem satıcı ve hem müstakbel alıcılar açısından. Konuyu daha derli toplu şöyle özetleyebilirim,
X marka bilmem ne özellikleri olan CİHAZ (ne demekse cihaz) KUTUSUNDA satılıktır...adamın telsizi aldığı 12 sene geçmiş mubarek kutuyu neye atmazsın? nerede muhafaza edersin? veya muhafaza edecek ne değer verirsin? anlayamam, anlamak da istemiyorum. Yetmezmiş gibi bazıları da kutusu var mı? sorusunu da soruyorlar.

Arabasına evladından daha çok önem veren bir millet olduk !!! yeni alırız koltuk naylonları ile gezeriz, satarken içinde sigara içilmemiş deriz, boyananı var değişeni yok deriz, yağmurlu havada arabaya binmeyiz, televizyon kumandasını stretch filmle kaplarız...

NEDİR? BU MALA MÜLKÜ TAPMAK ANLAYAMAM...giderken bunlarla gidilmiyor hepi topu 7 metre beyaz patiska bezi....
Kalın sağlıcakla.

Elgin SAYINALP
73
de TB2NDY
Astana-KAZAKHSTAN

Çevrimdışı TA1CH

Ynt: Çok uzun zamandır....
« Yanıtla #1 : 11 Şubat 2014, 19:55:22 »
Cok haklısınız . benimde amatör arkadaşlar ile amatörlük dışındada paylaşmak ve tartışmak istediğim okadar cok şey varki arkadaşlarımın az olması veya konuşacak kimsenin etrafımda olmaması ile alakalı değil cok arkadaşım var ama amatör telsizci arkadaşları aynı hoby paylaştığım insanları her zaman  karadan  görüştüğüm arkadaşlarımdan ayırmıyorum  fakat bu sitede bu tur  yazışmalar yasak  ve yeri değil malesef yoksa yaklaşan secimlerile ilgili hepinizin düşüncelerini  merak ediyorum ama söyledimya yeri değil bu sayfaların amacıda bu değil dini ve  dünya işleri ilede  görüşlerinzii merak ediyorum  malesef  cok daha uzun zaman merak edeceğim hic bir zamanda doğru ve haklı olarak bu kurallar değişmeyecek değişmemelide  saygılar sunuyorum . teşekkürler  Bilal Ekmekci      73

Çevrimdışı TB2NDY

« Yanıtla #2 : 11 Şubat 2014, 20:34:21 »
Şunu gecikmiş bir not olarak yazayım, yazdıklarımın kutu, vs din ve devlet işleri ile uzak yakın alakası yok kimsenin siyasi görüşü ve dini inancı beni ilgilendirmiyor, yazdıklarım ve merakım çok farklı şeyler.  Benim sorguladığım bir davranış biçimi patern.
Saygılar.

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #3 : 11 Şubat 2014, 21:05:48 »
dünya malı ve kefen bezinden  bahsetmekle  aslında dünya ve  dini düşüncelerinizi  bir bakıma  aktarmış oluyorsunuz  .
  bu sayfaların sadece amatörlük ile ilgili konuların tartışıldığı amatörlerin kendi arasında cihaz ve ekipman  teminini kolaylaşırmak amaclı  kurulduğunu ve cok katı olmmakla  ama yerinde kurallar ile başka konuların  yasaklandığını anımsattım siz birilerinin siyasi ve dinini merak ediyorsunuz demek istemedim  yanlış anlamayın lütfen  zaten dini görüş demek senin dinin ne dir anlamında değil aslında  fizik kuralları ile ilgili  bircok konu var sağlık  spor  ve ama bir izin verilse konular cok  değişik yerlere gider diye siyaset ve dini örnek vermek istemiştim  . cihaz kutularını saklayan arkadaşları anlamıyorum ve anlamak istemiyorum diyorsunuz   buda  amatör arkadaşları yani insanların davranışlarını hangi psikoloji ile davrandıklarını   merak etmek ve birazda eleştirmek oluyor eh buda pek burda yapılacak birşey miş gibi gelmiyor bana .
kutu saklamak bir yana kullandıkları cihazları ilk gunkü gibi tertemiz kullanan arkadaşlar var bu bence dünya malını sevmek ile alakalı değil daha sonra kullanacak insanlara sağla olarak teslim etmek amaclı oluyor diye düşünüyorum ben şahsen elimden geldiğince temiz  kullanmaya ve tamir etmeye  calışıyorum  .kutu saklamak belki  komik geliyor ama aldığımız bir cihazın kutusunda geldiğini görmekte insanın hoşuna gidiyor .cihaz almak ve bulmak hem zor hemde pahalı keşke herkez elinde olanın değerini bilse kurcaklayıp hurdaya cevirmese de herkez her cihaza kolayca ulaşabilse  bence bu konuda  herkeze örnek olmak gerekirdiye düşünüyorum .
temiz cihaz kullananları kutusunu saklayanları değil bence elinde olan kullanmadıkları cihazları amatör arkadaşlara hibe etmeyen imkanı olan arkadaşları  merak ediyorum diyeceğim ama buda yanlış olacak kimse mecbur değil . herkez kendi yaptığından mesul demekten başka bir  söz kalmıyor geriye  sağlıcakla kalın .73

Çevrimdışı TA2ANL

« Yanıtla #4 : 11 Şubat 2014, 21:20:03 »
Sayın Elgin Bey,
Merhaba. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, hiç merak etmeyin. Ama bu davranış biçimi sadece bize ait değil, merak etmeyin diye yazmak istedim.
Ben internet üzerinden zaman zaman yurtdışına malzemeler satıyorum. Bana bazen öyle sorular soruyorlarki, inanamazsınız. Örnekler; fotoğraf makinası satıyorum, sorulan sorular "makinada kaç makara film çektiniz", "objektifi kaç defa söküp taktınız". Radyo satıyorum "günde kaç saat kullandınız", "volume potunu hiç kontak spreyle temizlediniz mi", model uçak motoru satıyorum "yüzde kaç nitrolu yakıt kullandınız", "ne marka buji takıyorsunuz".
Buradan anlıyorumki, bazı insanlar için kullandıkları ürün, kendileri için bir nevi namus kavramı taşıyor. Gayette hoşgörü ile karşılıyorum. Benim için önemi olmayan ayrıntılar, başkaları için hayati önem taşıyor olabilir. Bunun sebebleri çok farklı olabilir, yetiştirme tarzı, aldığı eğitim, çalıştığı ortam...
Hoşgörülü olmak gerekiyor diye düşünüyorum. Sorana yok demek, niye soruyorsun demekten daha kolay diye düşünüyorum.
Saygı ve sevgilerimle,
Tolga Anıl