Gönderen Konu: SMART CROSS LINK yapımı (Motorola GM300)  (Okunma sayısı 5623 defa)

Çevrimdışı TA8L

SMART CROSS LINK yapımı (Motorola GM300)
« : 23 Ekim 2013, 23:57:11 »
MOTOROLA GM300 İLE YAPILAN VE DTMF KODLARI İLE KANALLARI (FREKANSI) UZAKTAN DEĞİŞTİRİLEBİLEN SMART CROSSLİNK SİSTEMİ
Not : Cross Link sisteminin çalıştırılması 18.03.2004 tarih ve 25406 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Amatör Telsizcilik Yönetmeliği ile BTK(Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) tarafından izne tabidir.

Hepimizin bildiği gibi Cross Link sistemleri VHF/UHF telsiz bağlantılı sistemlerdir. Bu sistemde bağlantı yapılan telsizler yüksek bir mevkiye konuşlandırır, VHF ve UHF telsizlerin üzerindeki frekanslar sabit kalacak şekilde çalıştırılır.Link sisteminin kanalını (frekansını) değiştirmek, farklı frekanslarda kullanmak istersek bu iş için yapılmış orijinal Kenwood TM-V7,TM-V71 vs türü telsiz kullanmamız gerekmektedir.

Peki VHF/UHF Motorola GM300(mobil) telsiz kullanarak uzaktan DTMF kodları yardımıyla Smart Cross Link sistemi yapmaya ne dersiniz?
Devreye ait tüm belge,bilgi,döküman,yazılım hazırlandıkça www.grad.org.tr sayfamızda yayınlanacaktır.

Sistemin video linki
http://www.youtube.com/watch?v=DkxA_7lLObU&feature=youtu.be
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA8AT

Ynt: SMART CROSS LINK yapımı (Motorola GM300)
« Yanıtla #1 : 24 Ekim 2013, 06:36:31 »
GM 300= DTMF ilginç ben bu özelliği yeni duydum. Daha önce kullanan varmıydı bilmiyorum ama iyi düşünülmüş proje ellerinize sağlık hocam. Aynı anda iki adet kart kullanılsa sistemi tam tersten çalıştırabilirmiyiz. Bu sefer uhf'den aldığını vhf'ye cross yapacak. (çok şeymi istedik) Bu arada pcb'lerden fazla bastırdınmı hocam
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA8L

« Yanıtla #2 : 24 Ekim 2013, 10:00:39 »
Onur hocam (TA2AET) Ertuğrul Biçer ile bir sohbet sırasında Kanalları değiştirilebilen bir Cross Link Sistemi olabilirmi diye bana sormuştu.. Bende yaptığım araştırmalarda endonezyalı bir amatör telsizcinin buna benzer bir videosunun olduğunu buldum ve izledim. Ancak konu hakkında detaylı açıklama yoktu.Yaptığım araştırmalarda Motorola GM300 Mobil telsizlerin bu özelliğini buldum. Devreyi yapmaya karar verdim.Daha önce DTMF kontrol kartı yazılımını yazan okulumuz Pic yazılım uzmanı Halil Korateş hocam sağolsun beni kırmadı ve yazılımını yazdı.Devreyi SMD olarak montaj yaptık.Çok verimli çalıştığını gördüm.Dökmanlarını hazırlamak üzereyim.Bu arada bahsettiğiniz gibi diğer telsizede aynı devre den bağlayıp her iki telsizinde kanalları değiştirilebiliyor.
Nerede kullanılır derseniz.
Bana göre olağan üstü hallerde yüksek mevkiye konacak olan bu sistem ile birkaç ilin röle frekanslarına bağlanılıp kullanılabilir.
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimiçi TA2FE

« Yanıtla #3 : 24 Ekim 2013, 10:40:16 »
Enver Hocam Selamlar,

Bilgileri güncellemek adına ;

Yukarıda bahsettiğiniz "18.03.2004 tarih ve 25406 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Amatör Telsizcilik Yönetmeliği" iptal edilmiş olan eski yönetmeliktir. Artık adı "Amatör Telsizcilik Yönetmeliği" olan bir yönetmelik yoktur.

Amatör telsizcilik iki ayrı yönetmelikte geçmektedir. Bir tanesi 03.02.2010 tarihinde yayınlanan "KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AMATÖR TELSİZCİLİK SINAV VE BELGELENDİRME YÖNETMELİĞİ" dir. Diğeri ise 18.07.2009 da yayınlanan "ÖZEL TELSİZ SİSTEMLERİ YÖNETMELİĞİ" dir.

Affınıza sığınarak belirtmek istedim

Saygılarımla

Emin

TA2FE

TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #4 : 24 Ekim 2013, 13:34:06 »
Enver hocam vhf uhf motorola gm300 lerle kros link yapıyoruz zaman zaman zaman modilasyonda sorun yaşasak bile kişisel uygulamalarımızla birşeyler yapıyoruz dtmf kontrolüde  bu iş için güzel olacak elinize emeğinize sağlık başarılarınızın devamını dilerim.
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TA8L

« Yanıtla #5 : 24 Ekim 2013, 14:58:11 »
Emin bey yeni yönetmelikte cross link kavramını bulamadım. Ancak eski Yönetmelikte bahsedildiği gibi izin alınması gerektiği yazılmıştı.Ben bölgemizdeki BTK ile görüşmelerim sonucu talebimi değerlendirdiler. Ancak konuyu üst kurullarına sormaları gerektiğini bildirdiler.Bu gün yaptığım görüşmede iznimin çıktığını.ruhsatlandırılması gerektiğini gerekli evrakların istenmesi içn bana yazı yazıldığından bahsetttiler.
Bende beklemedeyim böyle bir cross link izni istedim.İzin evrakım geldiğinde paylaşacağım.
Bahsettiğiniz gibi bende yeni yönetmelikte cross link diye bir kavram göremedim. Acaba unutuldumu yoksa izin alınmasına gerek yokmu.
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA3AOM

« Yanıtla #6 : 24 Kasım 2013, 18:55:05 »
Hocam tebrik ediyorum hic bos durmuyosun

Çevrimdışı TA5ASE

« Yanıtla #7 : 24 Kasım 2013, 19:49:23 »
ENVER HOCAM ELLERIN SAĞLIK ÇOOK GÜZEL OLMUŞ DEVAMINIDILERIZ DURMAK YOK HERZAMAN BİŞEYLER ÜRETMEK VAR SENİ SEVİYORUM HOCAM :)

Çevrimdışı TA8L

« Yanıtla #8 : 18 Aralık 2013, 18:04:55 »
Baskı devresi tarafımdan hazırlanan, bastırılan ve montajı yapılan Smart Cross Link sistemi hazır. VHF/UHF 2 adet Motorola GM300 Mobil telsizi birbirine bağlayarak yapacağınız cross link devresi ile Uzaktan DTMF kodlarını kullanarak istediğiniz 15(onbeş) kanala kadar değiştirilebileceksiniz.Ayrıca sistem uzaktan kapatılıp açılabilme özelliğinede sahip.
Siz yanlızca şifrenizi belirleyeceksiniz yazılım yüklenmiş olarak verilecektir.
Kargo ücreti alıcıya olmak üzere sistem fiyatı komple takım  olarak 125TL olarak belirlenmiştir.
* 1 adet Kontrol kartı
* 2 adet Motorola GM300 arka soketi.

Konu ile ilgili video link :   http://www.youtube.com/watch?v=DkxA_7lLObU&feature=youtu.be
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA8L

« Yanıtla #9 : 18 Aralık 2013, 18:06:36 »
Resimler devam
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA5ARF

« Yanıtla #10 : 18 Aralık 2013, 18:52:36 »
Hocam ellerinize sağlık. Amatörler için gösterdiğiniz çabalardan ve en önemlisi paylaşımlardan dolayı sizi tebrik ediyorum.

Çevrimdışı TA7AS

« Yanıtla #11 : 18 Aralık 2013, 20:41:36 »
Enver bey Kayseri'den selamlar çalışmanızı takip ediyorum bu konudaki açığı kapattınız çalışmalarınızın devamını dilerim..