ülkemizden yarışmaya katılan tüm radyo amatörlerini tebrik ederim,
CW olarak contest katılımı yerli amatörler arasında da artmaya başlamış, bu da çok sevindirici bir gelişme. Mehmet beyin link verdiği D4C istasyonu ile hemen hemen her contest te ve bant ta (1.8 mhz dahil!) qso yapabilirsiniz. istasyonun mevkisine baktığımızda çok avantajlı bir mevkisi olduğunu görüyoruz. Güney Amerika, Karaib ülkeleri, Kuzey Amerika ülkeleriyle ve Afrikanın, Atlantik okyanusu na bakan ülkelerden yarışmaya katılan istasyonlar D4C için çanta da keklik gibidir! yaptığı her qso bizim yaptığımız qso dan daha değerli oluyor böylece ( ayrı kıta qso ları ve multipler olayı) ayrıca anten sistemini ve ekip faktörü de bu kadar yüksek puan yapmasında önemli bir etken. bu yılda D4C ekibinde yarışmaya katılan operatörlerden biri bizim için bayağı tanıdık biri. HB9DUR Andrea BIANCHI, (eski çağrı işareti TA1ZK) kendisi mesleği gereği 1997 ve 2007 yılları arasında zaman zaman Türkiye de bulunmuş ve bu süreler içinde bulunduğu bölgelerden 2m ve 50 mhz frekanslarında contestlere katılmıştı. Tekirdağ 145.600 rölesi üzerinden bir kaç kez görüştüğümü hatırlıyorum. bir süre Edirne de ikamet etmişti,
kendi açımdan özetlemem gerekirse,yarışmaya katılımda illaki 1. olmanın şart olmadığını,yarışmada 1. olabildiği gibi sonuncuda olabileceğini düşünmek ve kabul etmek gerektiğini düşünüyorum. önemli olan katılmak, o heyecanı yaşamak ve TA işaretini havada dalgalandırmak. bu güne kadar hiç bir contest 'e katılamadıysanız ve bu yazıyı buraya kadar okuduysanız, eğer istek ve merak varsa diğer bütün eksiklikleri bir şekilde aşabilirsiniz.sadece bir başlangıç yapın.yarışmada kaç qso yaptığınız kaç puan aldığınızın hiç önemi yok. zaten kimseninde kaçıncı olduğunuzu eleştirmeye hakkı yok .yeter ki bilgilenin ve harekete geçin. Türkçe mizde güzel örnekler vardır(Yerin dar oynayamıyorum!) gibi. ama siz bunu tersine çevirebilirsiniz. Bakın TA3EP, TA5FA, TB3BVW yerim dar dememişler ve ellerindeki imkanlar ölçüsünde radyo amatörlüğü faaliyetlerinde kendilerine yeni bir kapı açmışlar.hele bir başlayın işin ucundan Adrenalin patlaması neymiş göreceksiniz :-) selam ve saygılarımla
TA1ED
METİN KORKMAZ
TEKİRDAĞ