Gönderen Konu: LOTW kurulumu il ilgili Türkçe bir kaynak  (Okunma sayısı 405 defa)

Çevrimdışı TA1MK

LOTW kurulumu il ilgili Türkçe bir kaynak
« : 28 Kasım 2013, 02:15:23 »
Merhabalar
LOTW kullanımı ile ilgili TA3IW Cevat ve DL2IE Ismail arkadaşların yaptığı güzel bir çalışma.
Alttaki linkten direkt indirebilirsiniz.

http://www.dl2ie.de/dosyalar/LotW%20Logbook%20Kayit.pdf

Emeklerine sağlık.
vy 73 de TA1AMO

Çevrimdışı TA3IW

Ynt: LOTW kurulumu il ilgili Türkçe bir kaynak
« Yanıtla #1 : 28 Kasım 2013, 03:04:15 »
Merhaba Ümit ( TA1AMO ).Yardımından  dolayı teşekkür ederim.

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #2 : 28 Kasım 2013, 07:25:04 »
Paylaşım için teşekkürler, yazan arkadaşların da ellerine sağlık. Bahse konu TQSL yazılımının 2.0 versiyonu çıktı, mantık aynı kalmakla beraber, programın verdiği mesajlar falan biraz değişti. Ancak kayıt için yapılacak işlemler aşağı yukarı aynı. Bendeniz de LoTW ye yeni kayıt oldum, bu konuyu anlatan bir yazı hazırlayacağım kısmet olursa. Hafta sonuna yetiştirmeye çalışıyorum. 73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA4SO

« Yanıtla #3 : 28 Kasım 2013, 07:34:42 »
Cevat ve İsmail Bey,

Mete bey gibi ben de benzeri bir kaynak hazırlayayım da ülkemizde bu sistemi kullananlar artsın derken siz bunu çok güzel bir şekilde hazırlamışsınız.

Ülkemizde radyo amatörlüğünde Türkçe kaynak sıkıntısı malum. Bu nedenle değerli çalışmanız için teşekkür ederim.

Saygılarımla, 73...
http://www.qrz.com/db/TA4SO?
TA4SO - Eski TA4ASO - TB4FP - Şadan ÖZDEN

Çevrimdışı TA5FA

« Yanıtla #4 : 28 Kasım 2013, 08:56:34 »
Muhteşem Elinize sağlık. Klasik QSL 'in birçok kişi tarafından kullanılmadığı yada yıllar sonra gönderdiği bir zamanda elektronik ortam daha hızlı sonuç verecektir. Gerçi birçok kişi kullanmasada kullanalarda yeter.

Sağlıcakla
https://www.youtube.com/user/ta5fa?sub_confirmation=1
https://ta5fa.blogspot.com/
İzle >>> https://youtu.be/Kt_XnG0Th4M      Sonuç ;      "Etkili iletişimin %20'si bildikleriniz ve %80'i bildikleriniz hakkında nasıl hissettiğinizdir." - Jim Rohn

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #5 : 28 Kasım 2013, 10:19:49 »
Ümit Bey, vesile olduğunuz için teşekkürler..

Cevat Bey, elinize sağlık. Benim sorum, Sertifika hangi PC için alınmışsa ancak onda çalışıyor. Farklı bir bilgisayarda çalışmıyor,  Bu konuyu tam anlayamadım?

Selamlar

Çevrimdışı TA3IW

« Yanıtla #6 : 28 Kasım 2013, 15:24:39 »
Merhaba. Mete bey haklısınız bizler kayıt olduğumuzda  2.0 yazılımı çıkmamıştı daha sonra güncellemesini yaptım. Siz de bizim paylaştığımızın altına 2.0 güncele konusunda yazınızı ilave ede bilirsin. Bizler sadece vesile olduk birlikte daha iyisini yapmaya çalışalım. Şadan bey sizlerin yazılarınızı bekleriz yazdığım gibi  bir şeyler ilave edin daha güzel olacağını ve amatör-telsizci arkadaşlara faydası olur. Türkçe kaynak konusunda haklısınız çok az bilgi var %95 diyebilirim yabancı dilde. Dosyayı oluşturur iken bizim gurupta yabancı dil konusunda fazla sıkıntı çekmedik desem doğru olur, hemen hemen hepimiz bir ve ya iki yabancı dili ileri derecede ve ya iyi derecede konuşuyoruz,tabi bizim de belli başlı sıkıntılarımız oldu, tek başına bir amatörün yapması pek kolay değil. Kısacası biraz filim senaryosu ve reklam gibi olacak , perde arkasında  yardımlarını bizden esirgemeyen TA1AMO (Ümit) yazı ve imla hatalarımızı düzeltmekte ilgilendi,DL3CQ (Bülent)yaşadığı sıkıntıdan dolayı p.12 dosya yani yedekleme dosyasını oluşturma  konusunda yardımcı oldu,TA3AX(Ahmet)  çok yardımcı oldu ülkemizde amatör-telsizcilerin arasında  ilk  LotW kullananlardan biridir,DL2IE (İsmail) ve TA3IW (Cevat ) ikimiz yaptıklarımızı bir dosya haline getirdik türkçe açıklama kaynağı oluşturmaya çalıştık.  PDF dosyasında iki defa Bölüm 9. yazmışız kusura bakmayın en kısa zamanda düzeltmeye çalışacağız. Atila abi Bölüm 9.yedek dosyayı nasıl oluşturulduğunu belirtmiştik konuştuğumuz gibi sıkıntın olur is tekrar beraber çözeriz. Niyetimiz PDF olarak foruma  yüklemek di  dosya birazcık büyük olduğundan dolayı başaramadık ve ya bir yerde hata yapmış ola biliriz. Mehmet bey her yazman yazdıklarınızdan faydalanıyorum ve faydalanmaya devam ediyorum, paylaşımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ederim. Kusura bakmayın yazım biraz fazla uzun oldu .73!

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #7 : 28 Kasım 2013, 16:01:31 »
Cevat bey emekleriniz için tekrar teşekkürler. Adı üstünde, bizler amatörüz ve bu işi para kazanmak için yapmıyoruz. Bu hobinin bir getirisi olmadığı için, her harcanan emek çok değerlidir. Sağolun varolun. 73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #8 : 28 Kasım 2013, 17:15:01 »
Cevat Bey, sizin anlattığınız gibi P12 dosyası oluşturup diğer bilgisayarımda da LoTW 'ü kurdum ve çalıştı..

Teşekkürler
73! Atila

Çevrimdışı TA3IW

« Yanıtla #9 : 28 Kasım 2013, 17:34:07 »
Sevindim Atila abi,kısacası sorun çözülmüş oluyor.İyi çalışmalar.

Çevrimdışı TA3IW

« Yanıtla #10 : 28 Kasım 2013, 18:28:52 »
Yeni kaydını yaptıracak arkadaşlara kısa bilgi sunmak istiyorum. PTT den mektubunuzu gönderir iken  ptt görevlisi küçük bir makbuz veriyor üzerine  sarı ve sonunda ok işaretine benzeyen bar kod yapıştırıyor örnek RR1883990347TR ,www.ptt.gov.tr sitesinden gönderi takip yazan yerden yurt dışı mektup takip bölümünden mektubunuz yurt içinde nerede olduğunu görebiliyorsunuz, altta ülke olarak ABD otomatik olarak çıkıyor  tıkladığınızda yeni sayfa açılıyor bar kodunuzu yazıyorsunuz  sağ tarafında da mavi ok işareti var, tıkladığınızda bar kodunuz kırmızı yazı olarak gözüküyor ise ulaşmadığı siyah yazı ARLL ulaştığı anlamına geliyor, Tracking Number:RR188990347TR Tracking Number:RR1883990347TR  . Ben gönderdiğimde 11 ci gün e-mail gelmişti. Aramızdaki saat farkından dolayı  genelde e-maili gece saat 22:00 ile 23:00 arası gönderiyorlar. Yeni kaydını yapacak arkadaşlara başarılar dilerim.73!

Çevrimdışı TA3AX

« Yanıtla #11 : 29 Kasım 2013, 00:11:42 »
Ellerinize sağlık.
Ne Kadar çok emek verdiginizi biliyorum. Ben lotw için ne Kadar çok uğraştığım zamanları hatırlıyorum ...
Yeni yapacak arkadaşlar çok şanslı

Verdiğiniz emekler için Teşekkürler

73! de TA3AX

Çevrimdışı TA2IE

« Yanıtla #12 : 29 Kasım 2013, 03:59:37 »
selam arkadaslar

umarim tüm arkadaslarin isine yarar .

ismail Erdogan

73 ler