Gönderen Konu: Ne olacak bu 7092 nin hali?  (Okunma sayısı 1210 defa)

Çevrimdışı TA2OD

Ynt: Ne olacak bu 7092 nin hali?
« Yanıtla #20 : 13 Kasım 2013, 18:44:41 »
Hakan bey biz yurt dışında falanca filanca şunu yapmış bizde onu yapmak zorunda değiliz .Eğerki birşeyler öğrenilmesi gerekiyorsa bilenler ortaya çıkacak bu işi öğretecek.
 Belge alıp ta amatörlüğü tanımayan çok arkadaşımız bitlik site si sayesinde çok  şey öğreniyor. Bazı kurallar o toplumun yaşam biçimine göre ayarlanırsa uyumsuzlukta yaşanmaz.  Ha yok bu iş yasalar çerçevesindede  şartlandırılabilir. Ben hiç bir zaman kalıplaşmış okulumuzda öğrendiğimiz kelime ve cümleleri kullanmam allah öyle bir  varlık olarak yaratmışki bizleri, düşünebiliyoruz.
 Herkes tuturmuş işin doğrusunu anlatmaya çalışıyor yavv uygulama olmadan bir şey olmaz herkes takmış 7092 ye ya ne zorunuz var alan razı veren razı  komşularımızı dinliyoruz onlarda aynılar çok farklı değiller. 7092 sizi rahatsız ediyorsa çıkmayın oraya 7100 denildi açıyorum cihazımı  sesleniyorum daha bir görüşme yapamadım denk gelmemiştir belki neyse yazacak çok şey varda kafaya takmayınız düzeltilecek bir şey varsa buralarda yazmayla olmaz derim. Sözün genele.
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TA2CR

« Yanıtla #21 : 14 Kasım 2013, 12:54:37 »
amatörlük türkiye de daha nasıl iyiye gider, nasıl projeler geliştirilir, daha iyi avrupa ve dünyada iyi oluruz, beyin fırtınası yapılır ve nasıl güzel şeyler çıkar ortaya..........................

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #22 : 14 Kasım 2013, 17:31:22 »
Ahmet abi  7100 de birilerini bulacaksınız merak etmeyin sadece sabırlı olun  yakında oda olacak  (7100 dememizdeki maksat  7092 deki fax sinyalinin kafamızı yormasından dolayı yoksa kurallara uyan uymayan herkez  bizim dostumuz   kimseden kacmıyoruz   amatör den kacılırmı kimle konuşacağız sonra ) 

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #23 : 15 Kasım 2013, 00:18:30 »
7092 nin hiç bir şey olacağın sanmıyorum frekans yine yerinde kalacak orası hancı biz yolcuyuz yarın baskası gelir onlarda aynı şeylerden şikayet ederler bu döngü devam eder gider birini kurallara uydursan diğeri uymaz sağ olsun komşularımız kilowatlarla çıkıyorlar zaten TA ya 7092 den bir şey kalmıyor ondan sonra uğraş dur kilowatların arasında sesimi duyuracağım diye yine türk radyo amatörleri iyi 100 watla çıkmaya çalışıyor hadii bakmışsın propagasyon kapanmış tam açıldı dersin komşuların gürültüsünden sen kendi arkadaşlarınla görüşemezsin 
öteki kasti yada işine öyle geldiği için kilowat basıyor zaten müsade istesen bile umurunda olmuyor hep mi türk radyo amatörleri hatalı  yani. kimin kime gücü yeterse anlayışı hakim  benim gördüğüm bu komşu kilowat bassın frekansı abluka altına alsın bizde ne zaman vaz geçecek diye bekleyelim duralım tamam bunlar sessiz bir şey demiyorlar iyi de türk radyo amatörlerinin hiç hakkı yokmu.o kadar baskının altından çıkış yapmaya çalışıyor sesini duyurmaya çalışıyor yine de başarıyorlar tebrik etmek lazım   

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #24 : 15 Kasım 2013, 11:59:26 »
kuvvetli takozlar var hepsi masif ahşaptan :)) 73
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #25 : 15 Kasım 2013, 12:04:21 »
Değerli amatörler

Soruma yanıt alamadım maalesef! Bizim kanala sarkan rusları bastıracak kuvvetli takozu olan bir babayiğit yok mudur demiş ya Hakan bey
kuvvetli takozlar var hepsi masif ahşaptan :)) şaka bir yana kanun yönetmelik neye cevaz veriyorsa kullanılabilir yoksa o onu kullanıyor bu bunu kuyllanıyor dersek bu doğru olmaz  kötü örnek örnek teşkil etmez 73
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #26 : 15 Kasım 2013, 12:20:35 »
Konu yeterince anlaşıldı kannatindeyim  bir  cümle yazacağım lütfen. Ne anladığınızı yazarmısınız
7092 de Fax sinyali olumsuz parazitler olduğunda yabâncı istasyonlar sizincağrı yapmamızı duymuyor ve görüşme mümkün değil ise 7100de buluşalım sonra 7092 düzeldiğinde tekrar oraya dönelim . Ne anladığınızı lütfen yazarmısınız

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #27 : 15 Kasım 2013, 13:29:04 »
mesut hocam uygulama senin dediğin gibi bizde o şekilde yapmaya çalışıyoruz
7092 khz de fax data her ne ise başladığından otamatikman 7100 khz müsaitse
direk oraya gidiyoruz.ancak bu şekilde sonuç alabiliriz. hayırlı çalışmalar

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #28 : 15 Kasım 2013, 13:43:30 »
Anlaşılabiliyorum galiba o zaman neden uygulamayok uygulamayan arkadaşları anlayan varmı birde uygulamayan sürekli ne olcak ne olcak diyen arkadaşları anlayan varmı ne olcak işte bu olcak daha ne beliyorsunuz. Ne olsun  kurallara uyulacak. Parazit varsa7100e geçilecek. Yoksa dön geri . Bundan iyisi can. Sağlığı .