Ana Sayfa > Geçmiş Zaman Olur ki ...... ***

Eskilerden bir bildiri 1970 lerin sonu gibi

<< < (3/4) > >>

TA4SO:
Bilal Amca,

Forumda çeşitli kurallar koyuyorsunuz diye  sizi benim de eleştirdiğim olmuştu.

Ama 18 yaşında ülkemizde amatörlüğün serbest bırakılması için yaptıklarınızı görünce şahsen utandım.

Saygı ve hürmetle 73...

TA1CH:
Şadan hocam Bilal bey kaybetmeden. Kıymetini bilmemiz gereken. Az sayıdaki  insanlardan. Bu insanlar içerisinde sizde varsınız   Aslında tüm amatör telsizci arkadaşlarımızın  kaybetmeden değerlerini bilmeliyiz  napalım  kıyamadım şimdi :)   73

TA8A:
Şadan Hocam,

Kurallar konusuna açıklık getirmek istiyorum. Ben BİTLİK'te kuralları KOYMUYORUM! Yalnızca kuralları OLUŞTURUYORUM. Nasıl diyeceksiniz. BİTLİK'te bir sorun oluyor. Bu sorun arkadaşları rahatsız ediyor ya da zarar görüyorlar, o zaman bu konuda kural OLUŞTURMAYA ihtiyaç doğuyor. Ben de kuralı OLUŞTURUYORUM.

Yani her kuralın bir sebebi ve hikayesi vardır. Yoksa gece ak sakallı dedeyi rüyamda görüp, sabah kural KOYMUYORUM.

Aslında, yaşarken muhatap olduğumuz kuralların hepsinin bir sebebi ve bir hikayesi vardır. Mesela ben havacılığa biraz yakınım. Eğitimlerimiz başlarken hocalarımızın ilk söyledikleri şey şu idi. "Havacılıkta kurallar kan ile yazılmıştır. Bu sebeple kurallara saygı gösterin." Çok şükür BİTLİK'te kurallar kan dökülmesi sonucu yazılmıyor. Dediğim gibi, görülen zararların ve rahatsızlıkların devam etmemesi için BİTLİK'te kural OLUŞTURUYORUM, kural KOYMUYORUM.

Sağlıcakla kalınız.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

TA8A:
Kıymetli Arkadaşlar,

Övgü dolu yazılarınız için teşekkür ederim. Fakat benim çalışmalarımın, toplamda yapılan çalışmalar içerisinde devede kulak olduğunu hatırlatmak isterim.

3222 sayılı kanunun değişmesi için yapılan çalışmalar neredeyse kanunun çıktığı gün başlamıştır. 1940 lı yıllarda, 1950 li yıllarda devam etmiştir. 1960 lı yılların başından itibaren TRAC çatısı altında bu çalışmalar devam etmiştir. Bu çalışmaları TRAC dergisinin eski sayılarında bulabilirsiniz.

Daha öncesi ile ilgili olarak pek çok çalışmadan birini aktarmak isterim. 1949 yılında başlayan bu çalışma sonucu bir dernek kuruldu ve bir dergi yayınlanmaya başladı. Bu derginin birinci sayısından bir kaç sayfayı aşağıda paylaşıyorum.

Yokluklar içerisinde neler yapılmış. Biz şu anda varlıklar içerisinde bir şey yapamıyorsak oturup düşünmek lazım!!

73

Bilal Ekmekci, TA8A

TA2BU:
Bilal hocam,

Şahsınızda, memleketime radyo amatörlüğünün gelmesinde ve yasallaşmasında emeği olan herkese teşekkür ederim.

Rahmetli babam, yurtdışında merak sardığı bu hobiyi iyi ki bana da aşılamış...

Ancak şunu da belirtmeden geçemiyeceğim 1985 yılına kadar evde hiçbir verici cihazın bulunmasına da izin vermemiş; sadece radyo kılıklı HF/SSB alıcıma izin vermişti... Ki kendi de '64 de yurtdışı hizmeti bitişinde dönerken hiçbir TX cihaz getirmemişti.

73

Engin Candoğan
ta2bu/4

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git