Ana Sayfa > Geçmiş Zaman Olur ki ...... ***
Eskilerden bir bildiri 1970 lerin sonu gibi
TA8A:
Kıymetli Arkadaşlar,
3222 Sayılı Kanunun değişmesi için çeşitli çalışmalar yapıldı. Ben de aşağıda gördüğünüz bildirilerden hazırladım. Resimlerin üzerine tıkladığınızda daha büyük görebilirsiniz. Adını ve adresini bulabildiğim siyasilere, ünlülere, bürokratlara ve faydası olacağını umduğum kişilere her seferinde onlarca olmak üzere toplamda bir kaç yüz adet mektup ile gönderdim. Bu çalışmam 1970 lerin sonlarından, 3222 sayılı kanun değişene kadar devam etti.
Bu bildiriyi normal dosya kağıdına değil de, daha ince olan Pelür kağıdına yazardım. Çünkü bu bildirileri daktilo ile yazdığımdan, pelür kağıt kullanınca bir seferde 4 adet kopya çıkarabiliyordum. 1980 den sonra Gaziantep'te bir firma teksir ile çoğaltma yapmaya başladı. Teksir ile çoğaltmak için bu iş için özel yapılmış mumlu kağıtlara bir kopya yine daktilo ile yazmak gerekiyordu. Fakat her birini ayrı ayrı yazmaktan daha iyi idi.
Diyeceksiniz ki 1970 lerde de teksir ile çoğaltma vardı, niçin kendine eziyet ettin! Haklısınız, 1970 lerde teksir ile çoğaltma vardı, fakat teksir makinelerinin hepsi resmi kurumlardaydı. Zamanın şartlarından dolayı hiç bir resmi kurum benim bu BİLDİRİ'mi teksir ile çoğaltmadı. Zaten bu işi para ile yapan firma bile başlarda hayır dedi. Sonra tanıdık bul, durumu anlat, kanka ol, derken iyi niyetime inanınca çoğaltmaya başladılar.
Sağlıcakla kalınız.
73
Bilal Ekmekci, TA8A
TA3EP:
Bilal bey, elleriniz kollarınız dert görmesin. Sizlerin o günlerdeki bu çalışmalarınız sayesinde bügun bizler rahatça lisans alabiliyoruz, amatör telsizcilik faaliyetleri yapabiliyoruz.
Saygılarımla
73
TA1CH:
Ahmet abi maşallah ne göz varmış sizdede ne cabuk okudunuz. Bilal bey bu yazıları yazdığınızda kac yaşında idiniz .
TA8A:
Mesut Abi,
Tevellüt 1960. Sen belle ki yaş 18.
73
Bilal, TA8A
TA1CH:
abi yaş 48 gibi duruyo sanki bu yazılarıda 18 yaşında biri yazmamış 48 yaşında biri yazmış gibi ne diyeceğimi bilemiyorum yazıyamı heyecenlanmalı 18 yaşında bir gencin yazmasınamı bilemedim şimdi . sizle aramızdaki mesafeyi ölcmeye nasıl bir alet kullansak acep . 73
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git