Gönderen Konu: BIRD 43 Wattmetre için Kademelendirme Devresi  (Okunma sayısı 1451 defa)

Çevrimdışı TA2YGT

Ynt: BIRD 43 Wattmetre için Kademelendirme Devresi
« Yanıtla #20 : 02 Haziran 2025, 00:04:43 »
Herkese tekrardan selamlar. Devrenin dosyalarını bulduğumda farkettimki multiplier kısmı yokmuş sadece PeP Holder tarafını çizmişim. Bende yeniden devreyi tekrar çizdim. Şuan tek komütatör ile Bypass, PeP, x1, x2 ve x5 durumlarını yapabildim. Devreyi tamamladım bu süre zarfında da yerel birkaç üretici ile görüştüysemde vakıf olamadım fiyatları çok uçuktu. Devreyi henüz denemiş değilim, ancak en kısa sürede Çin'den baskı yaptırıp (eğer gümrükte problem yaşamazsam) devreyi deneyeceğim. Sonrasında ufak ufak herkese yollamaya başlayacağım. Çin'de de baskı konusunda başarılı olamazsam yakınlarda bu CNC'mi tamamlamış durumdayım orada devreleri basacağım. İşten,okuldan ancak vakit bulabiliyorum. Hatta devreye ait ufak bir ekran görüntüsüde paylaşacağım. Devreyi Bird 43'ün içine uygun olacak şekilde tasarladım. Olabildiğinde THT malzeme kullandımki aksi bir durumda değiştirebilmesi kolay olsun. Devre ekstra olarak 9V pille beslemek gerekmektedir.
Şimdilik gelişmeler böyle. Herkese teşekkür ederim.
Devreye ait resim ektedir.
73

Çevrimdışı TA2YGT

« Yanıtla #21 : 05 Temmuz 2025, 03:02:16 »
Evet Tekrardan selamlar. PCB'ler geldi. Hem iş, hem okul ile uğraşmaktan maalesef çok zamanım olmasa da bu açığı geceleri çalışarak kapatıyorum gibi şuan :) . Araya bayram girmesi, Çinden siparişlerin anca gelmesi vs. gibi durumlardan dolayı yapım süreci ister istemez biraz uzuyor. Az önce elektriksel testlerini tamamladım. Bir sonraki test RF testi yapmak olucak sonrasında ise devrede bu aşamada da bir problemle karşılaşmazsam göndermelere başlayacağım.
Test videosunu aşağıya bırakıyorum:
https://youtu.be/DvrGZha8WFw
Devre resimi ise ektedir. Tabii test yaptığım için uzay montaj gibi oldu eheheh :)

Ayrıca ilk 5 adet daha önce de yazdığım gibi aşağıdaki kişilere gönderilecektir:
1)TA2SUA - 1 Adet
2)TA8AT - 2 Adet.
3)TA4SO - 1 Adet.
4)TA8A - 1 Adet.
Bir sonraki 5 adet için ise liste şöyle:
1)TA3Q - 1 Adet
2)TA2AAC - 1 Adet
3)TA2FE - 1 Adet
4)TA2YGT - 1 Adet [Kendime bir adet yapmazsam olmaz :)]
5. kişi için şuan birisi yok ama problem değil :) .
Herkese iyi günler dilerim
« Son Düzenleme: 05 Temmuz 2025, 03:05:37 Gönderen: TA2YGT »

Çevrimiçi TA8AT

« Yanıtla #22 : 05 Temmuz 2025, 06:30:26 »
Yiğitcan kardeşim ellerine sağlık.
Daha önce konuştuğumuz Oğuzhan hocam ile yaptığınız squencer'dan da 2 adet ekleyip özelden hesap bilgilerini ve ücretini yazarsan gereğini yapayım.
Okul ve amatör çalışmalarında başarılar dilerim.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA4SO

« Yanıtla #23 : 05 Temmuz 2025, 16:22:05 »
Yiğitcim ellerine sağlık, yoğun programında bizim işleri de hallettin sağ olasın, ben de çalışmalarında başarılar dilerim 73...
http://www.qrz.com/db/TA4SO?
TA4SO - Eski TA4ASO - TB4FP - Şadan ÖZDEN

Çevrimdışı TA2YGT

« Yanıtla #24 : 06 Temmuz 2025, 04:03:59 »
Herkese teşekkürler.
RF test videosu aşağıdadır:
https://www.youtube.com/watch?v=QHh9x2rBnyA

Şuan herşey gayet iyi çalışıyor gibi duruyor. Bu hafta içi göndermeye çalışacağım aynı zamanda da bir döküman yazıcağım kalibrasyonlarla alakalı. Gelişmelerden haberdar edeceğim. Şimdilik durum bu.

Çevrimdışı TA3Q

TA Callbook kaydı

Türker Ali Başlayıcı
    MANİSA
  • OM/YL
  • Amatörlük ruhu yaşatanlar daim olsun
« Yanıtla #25 : Dün, 16:21:32 »
Yiğit bey ilgine emeğine sağlık. Sıramın gelmesini dört gözle bekliyorum.
73
TA3Q
TÜRKER ALİ BAŞLAYICI

QTH locator:KM38
ESKİ ÇAĞRI İŞARETİM TA8EF