Ana Sayfa > Haberiniz var mı? ***
BIRD 43 Wattmetre için Kademelendirme Devresi
TA8A:
Kıymetli arkadaşlar,
Yukarıdaki BIRD 43 kademelendirme devresini çok uzun süredir kullanıyorum. Bendeki bu devreyi gören bir kaç arkadaşım kendileri için de yapıp yapamayacağımı sordu. Ben de PCB'sini çıkarıp yapmayı düşünüyorum. Üzerinde kalibrasyon devresi de olacak. İhtiyacı olan arkadaşlar bu mesajıma cevap yazabilirlerse sayıyı çıkartıp, maliyet fiyatına ulaşmaya çalışacağım. Fiyatı çıkınca buradan bildireceğim. O zaman gerçek siparişleri alıp yapmayı düşünüyorum.
Sağlıcakla kalınız. 73
Bilal Ekmekci, TA8A
TA4SO:
Bilal Amca merhabalar,
Bu konu ilk açıldığı zaman bir Bird wattmetrem yoktu fakat çok ilgimi çekmişti. Geçen yıl ben de bir tane sahip olma imkanına kavuştum.
En son mesajınızı okuyunca çok sevindim, mümkünse ilgili devreden bir adet istiyorum. 73
TA7N:
merhaba Bilal amca,
Bir tane de ben isterim.
73 TA7N/2
TA2NC:
TA2YGT arkadasimiza bu devrenin bir üst versiyonunu yaptirdim :)
Sadece kademeleme degil aynı zamanda peak degeri tutmasını da saglıyor.
Malum ozellikle ssb kullanırken cihaz cikis gucunu olcmek icin isliklar ooollaaa lar havalarda ucsa da konusurken cok daha az gucle ciktigimizi gorururz. (aslinda oyle olmasa da)
Bunun nedeni bu cihazın anlık gucu gostermesi peak pep meter olmamasından kaynaklı.
Bir devre ve bir 9V batarya ile calisan bu kit ile cihazınızın ortalama watt gostermesini saglayabilirsiniz.
Kendisinden bu devre temin edileiblir sanırım.
PCB sinden adetli bastirmisti diye hatirliyorum.
bir ornegi surada:
https://www.ebay.com/itm/330734806000
TA8A:
Oğuzhan hocam,
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Acaba TA2YGT arkadaşımızın kendisinde yaptığı PCB lerden ya da devrelerden var mıdır? Yaptığı devreler elinde varsa buraya yazabilirse iyi olur diye düşünüyorum. Böylece ben de eziyetten kurtulurum. Sağlıcakla kalınız. 73
Bilal Ekmekci, TA8A
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git