Arkadaşlar Merhaba, Bilgi içindir,
YAESU FT- 857 telsizin orjinalinde kutunun içinden çıkan mikrofonu MH-31A8J olup bu mikrofonda kullanılan kapsül dinamik mikrofondur,
(mıknatıslı) FT-857 de opsiyonel olarak 3 çeşit daha mikrofon kullanabilirsiniz, MD-200A8X masa mikrofonu, bu modelde de dinamik mikrofon kullanılmış. diğer iki el mikrofonu MH-36E8J ve MH-59A8J modelleri olup bunların mikrofon kapsülleriyle ilgili bir şey bulamadım. ancak görüntülerine ve tuş takımlı olmalarına bakarak bunlarda condensatör mikrofon, (kapasitif mikrofon) kullanıldığını tahmin etmekteyim. TA9J sorduğu kulaklık mikrofon seti HEİLSOUND firmasında ayak pedalı dahil olarak var, ancak biraz fiyatlı 212.5€. buna benzer bir sistemi kendim yapmaya çalıştım,(kondansatör mikrofon kullanarak) yaptığım denemelerde istediğim verimi alamayınca
ebay da 330897440999 item numaralı ürünü getirttim. buna birde ayak pedalı bağladım, piyasada bulunan orta kalite bir bilgisayar HEAD SET ile FM modülasyon türünde yaptığım denemeler gayet olumlu geçti, zaman bulamadığım için SSB olarak deneme imkanım olmadı .
onuda bu hafta sonu TC0GI çağrı işaretiyle GÖKÇEADA' dan katılacağımız contest te deneyeceğim. kullanımla ilgili geri dönüşleri buradan aktarırım,selam ve saygılarımla.
TA1ED
METİN KORKMAZ
TEKİRDAĞ