Ana Sayfa > Geçmiş Zaman Olur ki ...... ***

İlk aşk

<< < (2/3) > >>

TB5X_SK:
Simavi bey;

OC71 in bende de öyle bir anısı vardır.. Sanırım orta okuldaydık. Sınıfımızdaki Mustafa adındaki bi arkadaşta saman kağıtlara basılmış eski bir elektronik kitabı vardı onu okur okur hayal ederdik. Cünkü parça bulmak çok zordu. OC71 in üzerindeki siyah boyayı kazıyınca güneş pili gibi çalışacağını yazıyordu. Eski bir Philips radyonun içinde bir tane OC71 bulduk söktük kazıdık boyasını. cam tüpün içinde jel gibi bir madde görünüyordu. Güneşe filan tuttuk ama bi voltaj göremiyorduk.

Haftasonları okulun fizik laboratuarının anahtarını hocadan bin bir rica ile alır 2 günümüzü orada yemek bile yemeden geçirirdik. Ampermetre voltmetre vs sadece orda vardı. OC71 i birde orda denemiştik . Yüksek güçteki bir lambanın yanına transistörü dayayınca milivoltmetrede çok küçük bir voltaj gördüğümüzde nasıl mutlu olmuştuk ... Lambayı kapatıp açarak milivoltun gelip gidişini izlemiştik..

Laboratuardaki indüksiyon makarasını taklit ederek aynısını yapıp , arkadaşları elele tutuşturarak çarptırıp gülüştügümüz zamanları hatırladım bir de...

Yokluk içinde ama güzel günlerdi..

73..

TB5X_SK:
geçenlerde transistörlerikarıştırırken gözüme çarptı paylaşıyım dedim :)

TA3CB:
Selamlar.Yazılanları okudukca neler yaptğımı nezorluklarla yaptığımı hatırladım.Birde nekadar yaşlandığımı.AA diyotlar OC ve AC AF transistörler,AZ EL PL lambalar.Saygılarımla 73.

TA7BB:
merhaba.
AZ1 zamanından kalan kaçkişi varki ustalar..
hepinize selamlar.
de ta7bb

TA5CB:
ismail oyıllarda senin okuma yazman yoktu öyle hatırlıyorum sen 70 küsür doğumlu degilmiydin :-)) okuma yazman varmıydı motorolayı okudun. bu aşk hurdalık aşkı olmasın ordada motoroladan başka bişey çıkmıyordu  zaten

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git