Ana Sayfa > Geçmiş Zaman Olur ki ...... ***

İlk aşk

<< < (3/3)

TA0G:

Çok enteresan? Demek böyle amatörler:) de varmış?! Yani sizlerin zamanında Çinden cihaz getirtemiyor muydunuz da bütün bu zahmetlere katlandınız! ÇOK YAZIK, ÇOK ÜZÜLDÜM!

Şimdiki  zamanda istediğimizi istediğimiz yerden getiriyoruz, ne gerek var havyaya falan.. ilkellik bunlar, lehim dökülecek, pasta eline bulaşacak, sonra nerden biliyosun devrenin çalışıp çalışmayacağını? PARAYI BASTIR GETİR AL! ne gerek var bütün bu zahmetlere..

Bir de bazıları var, hurdaya mı biyerlere gidiyorlarmış karda-kışta, yağmur- kar demeden eşelenip bişeyler bulup onları çalıştırmayı deniyorlarmış! Ne anlamsız işler bunlar kardeşim. Bastır parayı al di mi:)

Bir de dergilere abone olup kitap getirenler falan da varmış! Çok enteresan , nedir bu amatörlük? Sınav mı ne  varmış, bizim mahalleden XYZ kurtarma derneğine gittim, dediler ki telsiz kullanmasını bilen lazım, ee sınava girilecekmiş, baktım 500 sorunun şıklarını ezberledim, ehliyeti de aldım, evde duvara astım.

Ben de amatörüm Sizin gibi:) farkı farkeden var mı ki?

Anlayanlara sağlıcakla ve reçine kokulu günler dilerim

73

TA7BB:
merhaba hakan bey. ben anladım.
amatörlük zevki olan amatör, amatörlük zevki olmayan amatör.
3222 sayılı kanunun degişmesini çok bekledik. ama bekledigimiz o zevk olmadı.
herzaman keşke diyorum. amtörlügü serbest bırakan kanun keşke birinci olsaydı.
ikinci olması amatörlüge çok zarar verdi diye düşünüyorum. tabii bu benim şahsi fikrimdir.
hoşça kalınız.
de ta7bb
ömer yenigün
giresun

TA0G:
Ömer Bey,

Bende aramızdan birçoğunun doğru anladığını ve uyguladığını düşünüyorum. Bu arada ukalalık olarak düşünülmez ise, amatör ne demek onuna da araştırdım:

Amatör (Fransızca: amateur), Bir işi hayatını kazanmak veya para karşılığı için değil, yalnız zevki için yapan, hevesli, meraklı kişiler için kullanılan sıfat. Zıt anlamlısı "profesyonel". Amatörler yaptıkları işin uzmanı değildirler, o işi meslek olarak da edinmemişlerdir. Bu sıfat ayrıca alaycı bir biçimde "acemi", "beceriksiz" karşıtı olarak da kullanılmaktadır (TDK sözlüğü). Eski Fransızca'da "seven, sevgilisi" anlamlarına gelen "amateur" sözcüğünün kökeni 1784 yılına dayanmaktadır. Fransızcaya da yine aynı anlama gelen Latince "amatorem" (nom."amator")'den girmişti[1]. Sözcüğün Türkçe'de en erken rastlandığı yıl ise 1914'tür[2].

Hal  böyle iken, sırf radyo frekansından zevk alan insanların adlandırıması "radyo amatörü" oluyor.

EĞER sizler amatörlüğü bir ZEVK VE HOBİ den çıkarıp, bir GÖREV ve SORUMLULUK şemsiyesi altında, gönüllülük prensiplerini zorlayıp, TAAHHÜT verilecek seviyelere getirmişseniz, burada AMATÖRLÜKTEN söz edilemez.

Amatörlüğü bir AMAÇ değil ARAÇ görenler, sadece bu hobiyi kullanmaktalar, yaşayamayacaklardır.

Bu nedenledir ki ben bir RADYO AMATÖRÜ olarak Amatör ruhumu her türlü imkanlarımı seferber ederek KULLANDIRTMIYORUM,

Eminin benim gibi düşünenlerin sayısı az değil ancak sesleri pek gür çıkmıyor!

Sevgiler ve 73!

TA4ACV:
Emin Bey bahsettiğiniz telsiz bu muydu acaba. :)

Benim ilk telsizimdir. 1994 yılında babam almıştı kardeşimle saatlerce oynardık :)

73 :)

TA7BB:
merhaba
bu tarif bana uyar.
demekki dogru anlamışım.
73
de ta7bb

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git