Gönderen Konu: WINDOWS İŞLETİM SİSTEMİNİ USB FLASH DISK'TEN KURMAK  (Okunma sayısı 214 defa)

Çevrimdışı TA5AHO

Selamlar Arkadaşlar

Bildiğiniz Gibi Teknoloji Hızla ilerliyor 1,44 Mb Flopy disketlerden DVD Okuyucu ve yazıcılara geçildi.Hatta Şu anda Blue ray Yavaş Yavaş Yaygınlaşmaya Başladı. Bu gün Konu başlığındanda anlaşılacağı üzere USb Flash Diskimizle Nasıl Windows İşletim sistemi Kurarız .Elimden Geldiğince Anlatmaya Çalışacağım....

Bu İşlem İçin Gerekli Malzemeler..

1: 1 Adet flas Disk  ( Windows XP İçin 2 Gb, Windows 7 veya 8 İçin 8 GB Flash disk Gerekli )

2 :Microsft'un Sitesinden İndireceğimiz Windows 7 USB / DVD Download Tool yazılımı.

Vereceğim Bu Linkten Rahatlıkla İndirebilirsiniz..http://images2.store.microsoft.com/prod/clustera/framework/w7udt/1.0/en-us/Windows7-USB-DVD-tool.exe

Not :Hedef Klasörü Masaüstü veya Belgelerim Klasörüne Kayıt Ederseniz İndirdiğiniz Bu Programı Bulmanız Daha Kolay Olur

Şimdi Gelelim Kurulma..

Yukarıda verdiğim Microsoftun Resmi Sitesindeki Linki Tıklayarak Programımızı İndiryoruz.

Next'e Tıklayarak Devam Ediyoruz

İnstal'i Tıklıyoruz

Finish'le Program Kurulumunu Tamamlıyoruz

Kurulumuzu Tamamladıktan Sonra  Masaüstündeki Windows 7 USB DVD Download Tool İkonuna Tıklayarak Programımızı Açıyoruz..

Karşımıza Böyle bir ekran Gelecek

Browse'ye Tıklıyarak Daha Önceden Window cd mizin İso  Formatına Çevrilmiş Dosyamızın Bulunduğu Klasörü seçiyoruz.

ve Next'e Tıklıyoruz

Usb Flash Belleğimizi Bilgisayarımıza Takıyoruz.

Not: PC'nizin Ön Panelindeki USb Girişleri Genelde Hız Olarak USB 1,0 da Çalıştığı İçin Usb Flash Belleğinizi Kasanın Arka Girişlerine Takmanız Tavsiye edilir.

Usb Deviceyi Tıklıyoruz..

Bu Ekranda Kullanacağımız Flash Diski Seçmemizi İstiyor NOT: Bilgisayarınızda Birden Fazla Flash Belleğiniz Varsa Karışıklık ve yanlış Flashınızın İçindeki bilgileri Kaybetmemek adına Dikkatli Olmak Lazım Sadece Kullanacağınız 1  Flash Bellek  Kullanmak Dahada Garanti Olacaktır..

Begin Copying Tıklayarak İşleme Devam Ediyoruz..

Bu Ekranda Bize USB Flash Diskimizin Biçimlendirileceğini Soruyor Erase USB Device'yi Tıklıyoruz

Bir Defa Daha Soruyor  Evet Diyerek Devam Ediyoruz..

CD Veya DVD nizin hızına ve İçindeki Medyanın Temizliğine Göre yani Fazla Çizilmemiş ise 5 veya 10 Dakika İçinde Artık Sizinde  USB Flash Belleğinizden Kurabileceğniz Bir Seçeneğiniz Var..

Bilgisayarınızda Kurulum Yapmadan Önce Hatırlatmak İstediğim Bir Kaç Ayrıntı Var

Kurulum Yapacağınız Bilgisayarın BİOS'una Girerek ) PC İlk Açılırken del Tuşu, veya F10 veya F2 İle Bir Şekilde PC nizin Biosuna Girerek Boot Seçeneğinden Fırst Device'yi USB HDD 'ye Getirmeniz Gerekmektedir.Genelde Bu Seçenek Tüm Pc Lerde CD/DVD Olarak Görünür.bu Seçeneği USB HDD Olarak Değiştirim F10 Tuşuna Basarak Kayıt Etmemiz Gerekmektedir...

Bu Konu Tamamen Tarafımdan Sadece BİTLİK Sitemiz İçin Hazırlanmış Olup.Başka Hiç Bir Yerden Upload Edilmemiştir.

TA5AHO A.Hamit ÖTE MERSİN'den Tüm Arkadaşlarımıza  73's

Çevrimdışı TA2LG

Ynt: WINDOWS İŞLETİM SİSTEMİNİ USB FLASH DISK'TEN KURMAK
« Yanıtla #1 : 02 Şubat 2013, 14:40:15 »
Merhaba Hamit bey.

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Uzun zamandır yapmak isteyip hep üşendiğim bir konuydu
ayrıntılı anlatmışsınız çok güzel olmuş.

Özelliklede CD / DVD sürücüsü olmayan Bilgisayarlar için Netbook vs.. gibi. 

Yalnız uygulama yapacak olan arkadaşlarımız STEP 1 de  ISO dosya'nı nasıl yapılacağını bilemeyen
arkadaşlarımız olabilir düşüncesi ile

Nasıl Windows 7 DVD mizi ISO oluşturabilirim diye düşünebilirler.

UltraISO BurnISO vs. gibi ISO yapım Programlarını kullanabilirler.

Ben UltraISO kullanıyorum ve Türkçe Aşağıdaki yazı UltraISO programına göredir.

Windows 7 DVD mizi, DVD Sürücüsüne takıyoruz
UltraISO Programını çalıştırıp F8 tuşuna, yada Araçlar > CD Imajı Oluştur (F8) tıklıyoruz.
DVD Sürücümüzü seciyoruz ISO dosyamızı Kayıt yerini belirliyoruz.

Kaydedilecek biçim olarak Standart ISO (*.ISO) İşaretleyip
Başla'ya tıklayarak Windows 7 DVD'mizin Bootable ISO kalıbını hazırlamış oluyoruz.

Sonra STEP 1 deki ISO dosyamızı seçip, Hamit beyin anlatımını takip ediyoruz.

Kolay Gelsin..

TA2LG
Halil AYYILDIZ

Çevrimdışı TA5AHO

« Yanıtla #2 : 02 Şubat 2013, 22:14:33 »
Halil Bey İlginiz ve Açıklayıcı Anlatım İçin Çok Teşekkür Ederim.Bilgi Paylaştıkça Güzeldir Düşüncesi İle Mersinden 73's

Çevrimdışı TA8C

« Yanıtla #3 : 07 Şubat 2013, 01:04:27 »
hamit bey ve halil bey bu degerli bilgilendirme için çok teşekürler
TA8AL
Mehmet hanifi küçükoğlu
ta8al@hotmail.com
05334605192
http://www.gazianteptrac.org.tr/
Yalnızca kültürlü insanlar öğrenmeyi sever, cahiller ders vermeyi tercih eder.
Edouard Le Berquier

Çevrimdışı TA7BB

« Yanıtla #4 : 07 Şubat 2013, 11:36:08 »
merhaba.
bilgi ve paylaşım için teşekkür ederim.
ancak windowsxp içinde  varmıdır ustalar
73

Çevrimdışı TA2KW

« Yanıtla #5 : 07 Şubat 2013, 11:44:18 »
selam.

usta eline sağlık.

sayın Ömer bey, XP içinde başka bir program ile bu işlemi yapmış oluyoruz.

http://www.mediafire.com/?f5auk6bv226c7kb

73
TC Yalova TEKNO Merkez. CH 27.915 USB

Çevrimdışı TA7BB

« Yanıtla #6 : 07 Şubat 2013, 14:00:04 »
merhaba usta nasılsınız.
teşekkür ederim ellerinize saglık
73
de ta7bb