Gönderen Konu: dns ayarları  (Okunma sayısı 274 defa)

Çevrimdışı TA8H

TA Callbook kaydı

Mehmet Mesut Sungur
    GAZİANTEP
  • OM/YL
  • Allah İzin Verdigi Süre Hayatta Her Zaman QRV 73s
dns ayarları
« : 24 Ocak 2013, 09:25:55 »
ag baglatılarında dns ayarları ne olacak bilen arkadaşlardan yardım istiyorum
>>TB8CHW değiştirme
>>TA8AES değiştirme
>>TA8TR degiştirme
>>TA8H son
0,535,603,1727
GaziAntep
TA Sekiz Aes GaziAntep (facebook)
asilbeyfendi@hotmail.com

Çevrimdışı TA2KW

Ynt: dns ayarları
« Yanıtla #1 : 24 Ocak 2013, 09:51:40 »
selam

208.67.220.220
208.67.222.222

ben bunları kullanıyorum.

73
TC Yalova TEKNO Merkez. CH 27.915 USB

Çevrimdışı TB2PWX

« Yanıtla #2 : 24 Ocak 2013, 11:38:58 »
Merhaba,
DNS olarak ne olduğunuzu bilmediğiniz rakamları girmek çok tehlikeli olabilir.
Bu yüzden bu mesajı yazmak istedim.
Siz bir siteye girmek istediğinizde, sitenin adını yazarsınız. Bilgisayarınız ise, o sitenin bulunduğu bilgisayarın IP adresini bilmek zorundadır. DNS adı verilen bilgisayara bu isme sahip bilgisayarın IP adresi sorulur ve bilgisayarınız o IP li adrese bağlanır.
Eğer bilgisayarınızın bu IP sorduğu, DNS denen bilgisayar kötü niyetli biri tarafından yönetiliyorsa, örneğin siz www.parabank.com.tr yazdığınızda, buranın IP adresi olarak size, kendi kurduğu sahte "parabank" sitesini gösterebilir. Güzel bir kurgu ile, sizin ruhunuz bile duymadan, parabank'taki hesabınızı boşaltabilir. Salt bu da değil, Örneğin bilgisayarınıza, güvenliymiş gibi, sizin haberiniz olmadan yazılım yüklenmesinde rol oynayabilir. Hiç biri değilse, sizin hangi sitelere girdiğinizin, hangisinde ne kadar kaldığınızın çetelesini tutabilir. Uzun sözün kısası, "sakat" bir DNS adresi girmek, "sakat" bir iştir.

Peki, DNS olarak ne girmeliyiz?
Normal olarak DNS yazan yere, "varsayılan ağ geçidi" yazan yerdeki değerin aynısını girmeliyiz. Ama bu kimi sorunlar çıkartıyor. Şöyle ki:
Mahkemelerimiz kamuoyunda tartışılır bir şekilde, kimi web sitelerine girişi yasaklıyor. Servis sağlayıcılar da kendi DNS lerini "kötü amaçlı DNS" gibi işetip, siz bu yasak sitelere girmek istediğinizde, sizi (yukarıdaki banka örneğindeki misal) BAŞKA BİR SİTEYE yönlendiriyor. Burada da "bu siteye girmek yasaktır" nev'inden bir şeyler yazıyor.
Bu yüzden insanlarımız iletişim özgürlüğünü öne sürerek bu sitelere girmek istediğinden, ISP nin verdiği DNS'i girmek istemiyor.
Bu durumda insanlar da, KÖTÜ NİYETLİ OLMAYAN DNS'ler yazmak istiyor.
İlk zamanlarda istedikleri DNS'leri yazıyorlardı, Ancak sonra DNS sahipleri aşırı trafikten dolayı kendi müşterileri dışındakilerinin bağlanmasını engelledi.
Bunun üzerinde de, hotmail, google, youtube gibi, ücretsiz bir hizmet türü ortaya çıktı: DNS HİZMETİ
Bunu ilk olarak OPENDNS adlı kurum yaptı. Para kazanacağı yer, siz yanlış bir adres girdiğinizde size reklam göstermek şeklinde. Kadir Bey'in verdiği DNS'ler de OPENDNS adlı kuruma ait. Güvenilirdir. Sadece hatalı bir isim yazdığınızda size sayfa yok mesajında reklam gösterir.
Sonra GOOGLE'ın da benzer hizmet verdiğini duyduk. Onun da adresi 8.8.4.4 Daha akılda kalıcı olduğundan bu da oldukça populer oldu. Bu da güvenilirdir, ayrıca reklam falan da vermez. Bunun kazanç kaynağı ise, sizin hangi sitelere girdiğinizin çetelesini tutup bundan faydalanmak şeklindedir. Size zararı olan bir şey değil; zira örneğin X sitesine kaç kişi girdi diye bakar, Kimler girdi diye bakmaz. Ya da falanca adam nerelere girdi diye bakmaz.
Dolayısı ile Kadir Bey'in verdiği DNS adreslerini girin, 8.8.4.4 girin (sadece üsttekini girmeniz yeterlidir, ikisini de girmenize gerek yok) hangisi işinizi görüyorsa kullanın.
73

Çevrimdışı TA2KW

« Yanıtla #3 : 24 Ocak 2013, 12:19:26 »
benim verdiğim dns adresleri opendns adresidir, yıllardır bu adresi kullanırım. yıllardırda bi tehlike yaşamadım bilginize.

bilgi için http://www.opendns.com/opendns-ip-addresses

Çevrimdışı TB2PWX

« Yanıtla #4 : 24 Ocak 2013, 14:39:40 »
Kadir Bey, Tepkinize üzüldüğümü söylemek isterim.
Zira verdiğiniz DNS'lerin OpenDNS'e ait olduğunu ve tehlikesiz olduğunu yazımda zaten yazmıştım.
Okusaydınız keşke.

Çevrimdışı TA2KW

« Yanıtla #5 : 24 Ocak 2013, 16:07:27 »
selam

Şenol Eker bey, ben tepki değil, yıllardır kullandığımı sorun yaşamadığımı belirtmek istemiştim, sanırım yanlış anlaşıldı.

73

Çevrimdışı TB2PWX

« Yanıtla #6 : 24 Ocak 2013, 16:51:10 »
Ben yanlış anladım o zaman, özür dilerim.
OpenDNS ve Google zaten bu konuda en güvenilir olanlar.
Ancak OpenDNS hatalı isim yazınca kendine ait bir arama motoruna yönlendirir, bu beni çok rahatsız ediyor. Kimisini ise rahatsız etmiyor, tam tersine kullanışlı buluyor.
Bundan rahatsız olanlar da Google (8.8.4.4) kullanıyor.

Çevrimdışı TA2KW

« Yanıtla #7 : 24 Ocak 2013, 16:56:55 »
evet haklısınız, ben 8.8.4.4 olanı kullanmıştım ama bazı upload sitelerinde sorun yaşamıştım bu yüzden opendns kullanıyorum,  tabiki işimize hangisi geliyorsa onu kullanırız :)

73

Çevrimdışı TB6BHK

DNS rakamları ile ilgili
« Yanıtla #8 : 25 Ocak 2013, 22:01:51 »
Sayın Şenol Eker Bey
 Bu DNS midir DNA mıdır ortalığa bir tür yazılar çıktı. Sizin de konuya ait bazı bilgileriniz oldığu anlaşıliyor. Hazır siz burada iken aklıma gelen iki soruyu sorayım dedim. midir. Zira internet explorer bazı sitelere giremezken, yasaklanmıştır yazısı gözüküyorken, hemen yanı başında bir diğeri bu siteye  Firefox ile rahatlıkla girebiliyordu.
1--Girilen bu  dns  rakamları sadece internet explorer e mi aittir yoksa Firefox, Safari,.. gibi başka browserler için de geçerli midir?
2--Bazıları   8.8.4.4    gibi rakamlar yerine  buna benzer iki sıra rakam kullanıyorlar ve ağa giriyorlar daha rahat dolaşma imkanları oluyor, yasak yazısı da görmüyorlar. Kimse de ''sen ne diye bu rakamları yazdı karışmam sonra haa'' demiyor. Bu durum acaba kullanıcıya bir zarar verir mi?
en iyi  73!    Hüsnü  Köktürk 

Çevrimdışı TB2PWX

« Yanıtla #9 : 26 Ocak 2013, 00:19:21 »
Merhabalar Hüsnü Bey;
Bu DNS'i değiştirdikten sonra bilgisayarı kapatıp açmadıysanız, programların tahmin edilemez davranışları olabilir, bu yüzden en iyisi değiştirdikten sonra kapatıp açmak. Belki kapatıp açılmadığı için birinde farklı diğerinde farklı davranıyor olabilir.
Yahut bilgisayar kapatılıp açıldıysa bile, firefox'un ya da safari'nin hafızasında kalan sayfalar gösterilebilir.
Yahut firefox, safari ya da internet explorer internet sitelerine doğrudan değil de, bir başka bilgisayar üzerinden (proxy denir buna) girecek şekilde ayarlanmış olabilir.
1-DNS rakamları tüm sistem için geçerlidir. Sadece bir programa ait değil.
2- 8.8.4.4 yazarsanız zaten rahat rahat dolaşırsınız. Bunun dışında 8.8.8.8, 208.67.220.220 ve 208.67.222.222 girebilirsiniz. Bunlardan tek birini yazın. Sitelere girmekte zorlanırsa o sunucuda sorun olmuş olabilir, diğerini deneyin. 8.8. ile başlayanlar Google firmasınındır, 208 ile başlayanlar OpenDNS firmasınındır. İkisini de deneyin, hangisi hoşunuza giderse onu kullanın. Ben Google kullanıyorum ama birçok kişi de OpenDNS kullanıyor.
Kullanıcıya zarar verir mi: Yukarıda yazdıklarım zarar vermez. Bunlar dışında yazılacak olanlara, ancak kefil olan sağlamsa güvenin. Değilse buraya yazılacak "sakat" bir değer, bilgisayarınızın, şifrelerinizin başkasının eline geçmesine varacak tehlikeler doğurabilir.
İki sıra yazılmasının sebebi, birinci sıraya yazılan bilgisayar arızalanırsa, ikinciye bakılır ama bu sisteminizi çok ağırlaştırır. Bu yüzden ben bir tane girerim. Onda sorun olursa değiştirir, başka yazarım.
Umarım yazdıklarımda işinize yarar birkaç kelime vardır.
Saygılarımla;
73, TB2PWX

Çevrimdışı TB6BHK

Ynt: dns ayarları ve şifreler
« Yanıtla #10 : 26 Ocak 2013, 14:50:25 »
Anlaşıldı Şenol Eker Bey
Sizin ifadelerinizden  çeşitli DNS rakamları ancak bilgisayarımızdaki şifreleri ele vererek zarar açabilir,
Benim anladığım  bu rakamları bilgisayara girmek kanunlarda suç teşkil etmez. Veya en azından ben böyle bir yasak görmedim, duymadım.  Eskilerde şu şekillerde rakam girenlerde olurdu ve ağa girilebilyordu.
  4.2.2.5         4.2.2.1         4.2.2.4
  7.7.7.7         4.2.2.2         4.2.2.3    ve daha neler  neler yazdklarını gördüm. Eskilerde 4 rakamı ile başlamak adetti.  Sonraları neler değişti bilmiyorum. Sağlıcakla
en iyi 73!     Hüsnü Köktürk

Çevrimdışı TB2PWX

« Yanıtla #11 : 26 Ocak 2013, 19:33:34 »
Merhaba Hüsnü Bey;
Haklısınız, bunun suç teşkil ettiği ile ilgili hiç bir şey duymadım.
73, TB2PWX

Çevrimdışı TA8H

TA Callbook kaydı

Mehmet Mesut Sungur
    GAZİANTEP
  • OM/YL
  • Allah İzin Verdigi Süre Hayatta Her Zaman QRV 73s
« Yanıtla #12 : 29 Ocak 2013, 08:44:16 »
arkaşlar ilgi ve alakanıza tşk ederim TA8AES 73s
>>TB8CHW değiştirme
>>TA8AES değiştirme