Gönderen Konu: Hangi MFJ anten tuner iyidir?  (Okunma sayısı 192 defa)

Çevrimdışı TA3EP

Hangi MFJ anten tuner iyidir?
« : 29 Aralık 2012, 17:21:32 »
Yurtdışından bir adet MFJ anten tuner getirtmek istiyorum. HF de (10m ile 80m bantları arası bantlarda) uzun tel anteni ayarlayabilmeli (dipol ve dikey anten antene de takılabilir ama onları ayarlamak zaten daha kolay sanırım) güç max 100 watt olacak (komşuların tv lerine dalmamak için).
Bu tunerlerden kullanan ağabey ve kardeşlerim var ise tavsiyelerini esirgemezler ise sevinirim.

Niye MFJ derseniz, yurtdışından internet üzerinden sıfır olarak en ucuza ısmarlayabileceğim tunerler bunlar. Niye tavsiye arıyorsun derseniz, bu MFJ lerin işçilik olarak biraz zayıf olduklarını okuyorum. Bazı modelleri daha dandikmiş, onları belki tavsiyeler sayesinde elerim.

Sıfır cihaz meraklısı ya da yurtdışından getirtme heveslisi de değilim, ama yurt içi fiyatlar da taktir edersiniz ki çok uçuk (Hem sıfır hem de ikinci ellerde)

Değerli önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA4CS

Ynt: Hangi MFJ anten tuner iyidir?
« Yanıtla #1 : 29 Aralık 2012, 18:31:49 »
Sayın TA3EP Uzun zamandır kullanıyorum MFJ-962D modeline memnunum Aydından 73.
Dürüstlük Pahalı Bir Mülktür Ucuz İnsanlarda Bulunmaz.
'' Okumazsan yerin şantiye; Dinlenmeden parmak.banma krem şantiye.''
EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E

Çevrimdışı TA6MD

« Yanıtla #2 : 29 Aralık 2012, 21:22:00 »
Ahmet Mete Bey;
Ben MFJ 949E anten tuneri kullanıyorum ve gayet memnunun fakat bana soracak olursanız çünkü anten tuner,Anten,Kablo Tesisatı gibi üyeler İstasyonun ana demirbaşlarıdır bu yüzden almışken Yülsek watlı bir model aynı zamanda otomatik olanı tercih etmelisiniz.model soracak olursanız MFJ-998 Yurtdışı fiatı 700$, eğer daha yüksek bir bütçe ayırmaya imkanınız varsa PALSTAR HFAUTO yu tek geçerim 1465$
Saygılarımla TA6MD
TA6MD
F.MURAT DEMİR

Çevrimdışı TA1MC

« Yanıtla #3 : 29 Aralık 2012, 21:27:17 »
Mfj anten tunerlerin 100-300 watt arası olan modelleri maalesef pek iyi işçiliğe sahip değil ama yıllarca kullanmanıza da mani olmuyor bu dezavantajı,ikinci konu hem long wire tel anten hem koaks ile beslenen dipol anten tune edecekseniz  ,diyelim ki 2.katta oturuyorsunuz tel anten ise çatida o zaman anten tunerin izolatöründen çıkan telin kendisi de anten olacağından üzerinizdeki katlara naklen yayın yapmak an meselesi olur ancak açık hava etkinliklerinde bu özelliği kullanabilirsiniz yada tuner antene çok yakın olmalı diğer anten türünde ise böyle bir sorun kalmıyor vectronics marka tunerler var sakın almayın derim. 73 ler
TA1MC
MURAT ÇOKLAR LOC:KN40HA
05075687965
ta1amc@hotmail.com