Gönderen Konu: MOTOROLA GM 300 CODEPLUG  (Okunma sayısı 478 defa)

Çevrimdışı TA5S

Ynt: MOTOROLA GM 300 CODEPLUG
« Yanıtla #20 : 14 Aralık 2012, 03:02:49 »
Azimle yılmadan tam 7gun boyunca uğraştığım cihaz hayata döndü maxtrac 300 olarak emegi gecen herkeze teşekkürler
Hilmi ÖZBEK
ESKİŞEHİR

TA5S   
Zoru başarırız imkansızlık biraz zaman alır....73

Çevrimdışı TA5AGC

« Yanıtla #21 : 14 Aralık 2012, 12:42:34 »
Hilmi bey, çözümü anlatmamışsınız...
Selamlar.
73.
H.Gültekin Çakar.  TA5AGC

Çevrimdışı TA5S

« Yanıtla #22 : 14 Aralık 2012, 14:03:01 »
Selam abi cihazı yaptıgımda gece Saat 04:00 yakındı oyuzden baya bı yorgunluk çöktü sorun sizinle telefonla gorustukten sonra basladım tekrar çalısmalara evde xp sıstem yuklu 2 pc doosta calısan bır notebook deefalarca denemeler yaptım sizin bahsetmiş oldugunuz resmını yayınladıgınız konu ıle çalışmalara yogunlastırdım.
Öncelıkle ben GM 300 olmayan bır cıhaza (fızıksel olarak gm300 yazılımsal olarak farklı) gm300 yazlımı yukledıgımden dolayı cihaz kendını GM300 olarak gormekte cıhaza gm300 yazılımları ile istenildiği gibi program yazılıyor ve okunuyordu fakat ekran kanal göstergelerı gelmıyordu  GM30XP programı ıle tamamen reset veya dıger adıylada fortmat atsamda  (BLANKBORD ) Temizlesemde GM300XP yazılımı ıcınde sadece GM300 2-8-16 M100 VE M10 modelerıını barındırdıgı ıcın cıhaza Panel number işlemini yani yenibir boş codeplug ayarladıgımda cıhaz formatta kendını hala gm300 sandıgı için (çünkü onunla formatlandı) hala bu şekılde davranmaya devam etti Sayın Gültekin ÇAKAR hocamın vermiş oldugu bilgide önce elımızde cıhaz ne oldugunu cıhaz üzerinde ki bordlardan bırkac model tespit ettim bunlar Maxtrac M208 M216 gibi tum bu yazlımları ındırdım fakat bunlarda DOOS ortamında çalıstıgı ıcın msdoos kıpinde bır dısket hazırladım hepsıne burda yuzlerce kez denemelr yaptım fakat nafıleydı sonuç Daha sonra MAXTARAC dısketınde bır bolumde bordun resetlenecegı bır bolum gordum alt alta zaten benım de ıstedıgım her modelelın ıcınde cıhazı kople resetlemek tı kı gercek cıhazı bulmak hemen denedım ve cıhaz reset atılınca bana MAXTRAC ın hangı modelerını yazacagımın bılgılerı geldı (gulltekın hocamın resmındekı sayafa ) Buradan uygun frekansı 136-162 sectim cıhaızmın özelıklerı olan 25w.adım arlıgını kontrol ettım ve hersey doogru gıdıyordu hemen bu codeplug yazdırmdım ve ekran geldı tabı gene hata olacaktı cunku ıcıne hangı frekanssı yazıdıgını bılmıyordum tekrar radyoyu okuttum kanallarımı yazdım ve tekrar bu coplug duzenlemesını radyoya yazdırdım ve sonuç mukemmeldı maykı taktım Echolınkten ta4a o saatte ayaktaymıs ve bana cevap verdı modılasyonda cok guzeldı cıhazda ayaga kalktı bır hafta boyunca belkı 1000 kere codepluglar yukledım ama sonunda zafere ulastık Ben hep sunu derım ZORU BASARIRIZ AMA IMKANSIZLIK BİRAZ ZAMAN ALIR "  bu çalışmada beni yalnız bırakmayan elınde bılgı belge ne varsa gönderen tüm dostlarıma abilerime saatlerce benle telefonda çalışma yapan Ahmet abime bilgilerini esirgemeyen gültekin hocamaVE FORUMDAKI BILGILERINI PAYLAŞAN TUM ARKADASLARA  VE BU FORUMA  cok esekurler ederım Ardahandan sevgılerımler 
Hilmi ÖZBEK
ESKİŞEHİR

TA5S   

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #23 : 14 Aralık 2012, 14:08:33 »
Azmin  zaferi buna denir.
Başarıların devamını dilerim.
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TA2E

« Yanıtla #24 : 14 Aralık 2012, 15:08:30 »
Merhaba Hilmi yoruldun,nerdeyse telef olacaktın :))ama değmiş,Motorola dermansız bırakmazmış diyebiliriz.Sorum şu:

Daha sonra MAXTARAC dısketınde bır bolumde bordun resetlenecegı bır bolum gordum alt alta zaten benım de ıstedıgım her modelelın ıcınde cıhazı kople resetlemek tı kı gercek cıhazı bulmak hemen denedım ve cıhaz reset atılınca

demişsin

yazılımda hangi bölümde reset at özelliği var biraz açar mısın?
73
TA2JU
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA5S

« Yanıtla #25 : 14 Aralık 2012, 21:27:13 »
Hasan Abi MAXTRAC LAB diye bir program gm300 lerden cok farklı F2 servıce Menüsüne gırıldıgınde cıkıyor  f2 f6 bu menu resetlenmıs bır motorola cıhaza yenı bır bos kutuk yazmak ıcın burdada cıazı tanımlıyoruz dıyoruz kı en yakın model numarası cıhaz vf frekan aralıgı asagı yukarı oklarla programın ıcınde ne yazılı ıse onları atıyoruz ornegın(146 170) veya (136 168) 400-460 ornektır bular okları her oynatıgında bır bolum gelıyor burdan secıyoruz va sagtarafta cıhazın özelıklerı de kendı cıhazımızla aynı ıse ornegın dıyor kı cıhazınız 25w 16canal 12,5 step aralıgı bunlarda uygunsa bu codeplug hazır oluyor ce f8 ıle yazdırıyoruz tekarar okutup kendı kanallarımııızı yazıyouz burda oemlı NOKTA su ki cıhazın borlarından bakarak gercek kımlıgıne ulasmak GM300 dosta yaptınız olmadı demek kı cıhaz gm300 degıl tabı ben bunu 7gun boyunca abılerımınde verdıgı bılgılerle deneme yanılmayla daha sonragene gelen bılgılerle mantık kuralı ıle gıttık ve cozduk gene boyle coulemez bır durum oldugunda herzaman yardıma acıgım saygılarımla hayırlı geceler
Hilmi ÖZBEK
ESKİŞEHİR

TA5S   

Çevrimdışı TB5CIV

« Yanıtla #26 : 14 Aralık 2012, 21:52:15 »
Ne Güzel Bir Hurdayı Ayağa kaldırdığınız İçin Şükranlar Size....

Çevrimdışı TA2E

« Yanıtla #27 : 15 Aralık 2012, 21:41:17 »
seni bir canlıyı yeniden yaşama döndürmüş doktor gibi kutlarım,ayrıca bilgiler için teşekkür ederim.
73
TA2JU
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E