Arkadaşlar çağımızda malumunuz olduğu üzere bilgiye ulaşmak son derece kolaylaştı buna paralel olarak malesef son zamanlarda telsiz cihazlarının bazı ticari alışveriş sitelerinde kontrolsuz ve tabiri caiz ise parayı bastıran herkese serbestçe satılır hale geldiğini giderek artan bir şekilde gözlemlemekteyim.
Bu günlerde meşhur bir alışveriş sitesinde (g.g) bir wouxun amatör telsiz ilanı gördüm, kontrolsuz olarak satışta,(aramasına wouxun yazarsanız görürsünüz) eğer telsiz satışları bu hale geldiyse durum vahim görünüyor.
DİKKAT : Bu gibi cihazları kontrolsuz bir şekilde alan lisanssız kişilerin tek bir eksiği olacaktır BİLGİ
Hatta bazı amatör sitelerinde "ileride lisans alacağım,bana şu röleye nasıl girilir nasıl ayar yapılır bilgi verirmisiniz"türünden istemlerede rastlamaktayım,
Dahada ileri gidersek iletişim bilgilerimizi alan bazı kişilerce telefon yoluyla aranarak dahi bazı teknik bilgiler alınmaya çalışılabilmektedir.(benim başıma geldi)
ÖZETLE : Amatör olmayan yada kendini amatör,polis,asker,gazeteci vs.olarak tanıtan tanımadığımız kişilerle önemli teknik bilgilerimizi paylaşmamamız gitgide daha çok önem taşımaktadır.
Saygılarımla